Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439614 razy)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #2175 dnia: 05 Lutego 2023, 20:10:47 »
Kto Ci kazał dokupić koła i ceramikę ?
Mi nie. Ale sprzedawcy robia mega biznesy bo wiedza ze nie ma nowych samochodow.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie chcą tych aut sprzedać inaczej niż w leasingu? I to w konkretnym banku?  Nie chcą gotówki?
Czy czegoś nie widzę, czy te auta są droższe niż wynika z oficjalnego cennik na stronie lexusa?
Kupujac to konkretne auto przysluguje Ci minimum rabat 7.3%.

Offline xmen

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TOYOTA RAV4
« Odpowiedź #2176 dnia: 07 Lutego 2023, 09:00:16 »
Mam taki status w aplikacji.
Dłuuuugo jeszcze :) będę czekał

Offline kenjisan

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Verso, Q5
« Odpowiedź #2177 dnia: 07 Lutego 2023, 09:39:04 »
Najs  :cool: podziel się jeszcze info jaka wersja i kiedy zamówiona.
Miała być Rav4 V Selection Hybrid FWD... jest Q5
Zam. 22.07.22, Mapka 29.05.23, Produkcja w toku 26.06.23, Opuścił fabrykę 03.07.23...

Offline maciej_ca

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Hyb Exe`23
« Odpowiedź #2178 dnia: 07 Lutego 2023, 10:52:22 »
z mojego doświadczenia - 50dni od dnia w którym ustawiony był status "W transporcie - Zeebrugge" :)

Offline kylo32

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Hybrid
« Odpowiedź #2179 dnia: 07 Lutego 2023, 12:54:03 »
Cześć, mam kilka pytań związanych z zamówieniem toyoty, nie koniecznie rav4.

Zdążyło się komuś z Was, żeby w aplikacji i na stronie miasto dilera w sekcji "W salonie" było inne niż to, gdzie zamawialiście samochód? Niżej informacja o dilerze jest dobra, adres numer telefonu - w moim mieście.

Czy ktoś z Was zamawiających samochód z dodatkowym zabezpieczeniem antykradzieżowym musiał czekać więcej niż 2 tygodnie od zarejestrowania auta na dostawę do dilera? Jutro mijają 2 tygodnie więc powinienem dostać samochód jednak w apce nic się nie zmienia. Ostatnia zmiana miała miejsce po tym jak potwierdziłem rejestracje samochodu a mój handlowiec wprowadził te informację do systemu.
Na stronie w szczegółach zamówienia widzę "Called off", znalazłem w histori tego wątku tylko jeden taki wpis...
Cytuj (zaznaczone)
currentStatus
:
{currentStatus: "ArrivedInCountry", callOffStatus: "Called off", damageCode: "", isDelayed: null}

Offline pavelsky

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav 4 PHEV
« Odpowiedź #2180 dnia: 07 Lutego 2023, 20:48:18 »

U mnie dziś ponownie zmienił się status

30 stycznia Zeebrugge
7 lutego Mszczonów

Czy ktoś wie, czy te statusy zmieniają się na wejście w to miejsce czy na opuszczenie miejsca? Status w Nagoi wygląda na moment wejścia na statek, więc może Belgia to załadunek na pociąg itd.
Jakieś info, doświadczenie?

Offline seal

• Początkujący
  • Samochód:: Focus
« Odpowiedź #2181 dnia: 08 Lutego 2023, 09:04:17 »
FWD w połowie grudnia dawali termin na czerwiec. Zmieniłem na AWDi od razu październik. Ostatnie info - estymowana data produkcji wrzesień, odbiór przełom listopada/grudnia.
Ja już psychicznie nastawiłem się na początek stycznia 2024. Będę miał prezent na urodziny

Hej,

przymierzam się do zakupu RAVki w sumie termin odbioru za rok nawet mi pasuje :D ale jak wygląda kwestia niezmienności ceny ? jest gwarancja że cena się nie zmieni ? Jaka jest wysokość zaliczki i czy można potem zrezygnować bez jej utraty ?

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #2182 dnia: 08 Lutego 2023, 09:08:27 »
Hej,

przymierzam się do zakupu RAVki w sumie termin odbioru za rok nawet mi pasuje :D ale jak wygląda kwestia niezmienności ceny ? jest gwarancja że cena się nie zmieni ? Jaka jest wysokość zaliczki i czy można potem zrezygnować bez jej utraty ?
Na podstawie zamówienia z maja 2022 (ciągle czekam) oraz lektury tego forum: zaliczka 5 tys; gwarancja ceny o ile euro nie przekroczy 5 pln; teoretycznie przy rezygnacji tracisz zaliczkę, ale nie słyszałem o takim przypadku (na razie popyt przewyższa podaż i bez problemu znajduje się nowy kupiec, za nową cenę), ale nie można wykluczyć, że przestaną zwracać zaliczki jak będzie dużo zwracających.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #2183 dnia: 08 Lutego 2023, 10:35:29 »
FWD w połowie grudnia dawali termin na czerwiec. Zmieniłem na AWDi od razu październik. Ostatnie info - estymowana data produkcji wrzesień, odbiór przełom listopada/grudnia.
Ja już psychicznie nastawiłem się na początek stycznia 2024. Będę miał prezent na urodziny

Hej,

Ja rezygnowałem i oddali bez zająknięcia. Chociaż przez dwa dni "wciskali" mi różne auta od ręki.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2184 dnia: 08 Lutego 2023, 10:48:33 »
Hej,

Na podstawie zamówienia z maja 2022 (ciągle czekam) oraz lektury tego forum: zaliczka 5 tys; gwarancja ceny o ile euro nie przekroczy 5 pln; teoretycznie przy rezygnacji tracisz zaliczkę, ale nie słyszałem o takim przypadku (na razie popyt przewyższa podaż i bez problemu znajduje się nowy kupiec, za nową cenę), ale nie można wykluczyć, że przestaną zwracać zaliczki jak będzie dużo zwracających.

To co piszesz o gwarancji ceny dotyczy przedsiębiorcy.
Dla konsumenta jest gwarancja ceny o ile nie zmienią się podatki bezpośrednio wpływające na cenę.
Ode mnie wzięli 2000 zaliczki, dopóki nie zaakceptuję samochodu do odbioru mogę zrezygnować i dostanę zwrot 100% zaliczki - to nie zadatek że przepada. Możesz bezpłatnie przekazać zamówienie członkowi rodziny. Osobie niespokrewnionej nie. Taki gotowy samochód po rezygnacji trafa na stock do sprzedaży za normalną cenę jako "samochód od ręki"
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2185 dnia: 08 Lutego 2023, 17:17:06 »
Ode mnie wzięli 2000 zaliczki, dopóki nie zaakceptuję samochodu do odbioru mogę zrezygnować i dostanę zwrot 100% zaliczki - to nie zadatek że przepada
U mnie to była "kaucja rezerwacyjna", teoretycznie bezzwrotna.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2186 dnia: 08 Lutego 2023, 17:23:24 »
Może kwestia zależna od widzimisię dilera. Tak naprawdę niczym nie ryzykują - jest tylu chętnych, że sprzedadzą na pniu. Ja też bym nie pogardził jak by się wcześniej jakaś pojawiła do wzięcia…

NieToyota

RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2187 dnia: 08 Lutego 2023, 18:43:17 »
Ode mnie wzięli 2000 zaliczki, dopóki nie zaakceptuję samochodu do odbioru mogę zrezygnować i dostanę zwrot 100% zaliczki - to nie zadatek że przepada
U mnie to była "kaucja rezerwacyjna", teoretycznie bezzwrotna.
u mnie też. 5000 zł. Dopiero po niedotrzymaniu terminu dostawy można teoretycznie zrezygnować i salon bez żadneo "ale" oddaje piątaka.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #2188 dnia: 08 Lutego 2023, 20:18:49 »
Witam. Auto mam do odbioru za około 10 dni. Dealer pytal co mają zrobić w aucie poza umową. Co byście doradzil, albo co wy robiliscie ?.Na pewno poproszę o ustawienie domykania drzwi i panoramy z pilota. Gdzieś czytałem że też jest jakiś głośnik który brzęczy w bagażniku gdy coś mamy podłączone do haka. Prosiliście o odłączenie tego, nie wiem jak się to fachowo nazywa...hmmm.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2189 dnia: 08 Lutego 2023, 20:29:54 »
-Glosnik kontroli oswietlenia przyczepy w modułe haka - do odpięcia (nie wszystkie to mają)
-Gniazdo haka ma być 13pin a nie 7 i ma być moduł
-Dodatkowo uruchomić domykanie szyb z pilota
-Dodatkowo obejrzyj sposob wyciecia zderzaka tylnego przy odbiorze i stan zderzaka po jego demontażu (rysy i uszkodzenia)
-Doładować akumulator 12V przed odbiorem
-Zalać odpowiednią ilość paliwa by można było dojechać do stacji
-Wprowadzić i powiązać nr VIN pojazdu z Twoim emailem do obsługi aplikacji MyT
-Zaktualizować nawigację i soft MMediów do najnowszej wersji
-Uzupełnić ciśnienie w kołach o 0,1 bara powyżej dedykowanej wartości
-Sprawdzić brak kampanii w Twoim pojeździe
Wymieniać dalej?

« Ostatnia zmiana: 08 Lutego 2023, 20:32:55 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl