Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439327 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xmen

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TOYOTA RAV4
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #2205 dnia: 10 Lutego 2023, 22:20:04 »
O w końcu ktoś z tym samym kolorem co mój  :grin:

Mosty silver  :grin:

Xmen piąteczka  :laugh:

Mam teraz Toyotę o tym kolorze ;)
Nie widać brudu :P

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #2206 dnia: 11 Lutego 2023, 09:00:28 »
Jak obstawiacie odbiór luty czy marzec?

U mnie:
zamówenie 10.05
prdukcja 07.12
opuściła fabrykę: 22.12
Zeebrugge: 30.01
Mszczonów: 07.02
Zapowiadany salon dealera: 22.02

Jeżeli u Ciebie Mszczonów wyjdzie podobnie, to zmiana statusu powinna być około 14 lutego. Nie miałem żadnego powiadomienia o zmianie z Zeebrugge na Mszczonów, trzeba samemu zaglądać do portalu i apki.
Zdaje się że, od pojawienia się u dealera do wydania samochodu należy jeszcze dodać 1-3 tygodni.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2207 dnia: 11 Lutego 2023, 09:20:49 »
Zdaje się że, od pojawienia się u dealera do wydania samochodu należy jeszcze dodać 1-3 tygodni
Ale czemu? Jak nic u dealera nie dokladasz, to odbierasz od ręki. Jak coś mają zrobić (cobra/ble, hak...), to zależy od obciążenia ich serwisu...

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #2208 dnia: 11 Lutego 2023, 09:50:57 »
Choćby sama rejestracja trwa parę dni. No i przegląd zerowy.
a tu z RAV TNGA taka historia:
To jeszcze ja dorzucę coś o czasie realizacji (w uzupełnieniu tego co mam w podpisie):
16.1.2023 => pierwszy telefon z salonu że lada dzień dotrze fizycznie auto do dilera i żeby wpaść po fakturę mniej więcej 25.1.2023 (jeszcze się odezwą);
30.1.2023 => kilkukrotna próba kontaktu z mojej strony, wreszcie o 18:30 wieczorem oddzwaniają: tak, proszę przyjść jutro, damy fakturkę i dogadamy szczegóły odbioru;
31.1.2023 => przychodzę do salonu, dostaję fakturę (plus zamawiam "gumowy" pakiet z chlapaczami i nakładki na progi);
1.2.2023 => opłacam fakturę;
2.2.2023 => dostaję z salonu papiery do rejestracji (dowiaduję się że jak jutro zarejestruję, to w środę (8.2.), najpóźniej we czwartek samochód będzie do odbioru);
3.2.2023 => rano rejestruję samochód i chwilę później zostawiam z salonie blachy;
7.2.2023 => telefon do salonu - dowiaduję się, że na 80% do odbioru w piątek (10.2.)
Reasumując: wygląda na to, że nawet bez zamulania z mojej strony od wskoczenia w apce statusu "w salonie" do fizycznego odbioru trzeba liczyć niemal miesiąc  :-( Chyba że macie inne doświadczenia...
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2023, 09:54:04 wysłana przez grubar »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2209 dnia: 11 Lutego 2023, 10:05:39 »
Choćby sama rejestracja trwa parę dni. No i przegląd zerowy.
Rejestracja jest zależna od Ciebie. Możesz załatwić w jeden dzień, a możesz zwlekać z tym 3 tygodnie, ale to tylko i wyłącznie Twoja sprawa.
Przypadek, który cytujesz jest dziwny, jak dla mnie wręcz podejrzany...

U mnie to wyglądało tak, że zaprosili mnie,.żebym sobie obejrzał auto i dali fakturę+ dokumenty do rejestracji. Teoretycznie wcześniej mówili, że hak zamontują dopiero jak zarejestruje auto, w praktyce w jeden dzień pojechałem go zarejestrować i prosto z urzędu do salonu po odbiór. Całość zajęła mi 1 dzień, przy czym wcześniej umówiłem się onlineowo na godzinę w urzędzie,żeby nie tracić czasu

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V EXE AWDi
« Odpowiedź #2210 dnia: 11 Lutego 2023, 17:32:58 »
O w końcu ktoś z tym samym kolorem co  mój  :grin:

Mosty silver  :grin:

Xmen piąteczka  :laugh:

Mam teraz Toyotę o tym kolorze ;)
Nie widać brudu :P

Czyli bardzo dobrze wybrałam  :-) bo nie powiem bałam się trochę, że mimo wszystko będzie za jasny. Choć mam ogromna słabość do czarnego, niestety przerabiałam czarne auto i ono czyste jest tylko po wyjeździe z myjni… :|

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #2211 dnia: 11 Lutego 2023, 20:57:37 »
przerabiałam czarne auto i ono czyste jest tylko po wyjeździe z myjni…
Tak. A dokładniej to do momentu gdy nie wyschnie. Miałem czarnego Tucsona i wyglądał naprawdę ślicznie ale doprowadzenie go do czystości to był wyczyn. Myjki ciśnieniowe zostawiały delikatny nalot więc w zasadzie tylko mycie ręczne dawało ładny efekt. Rav4 wziąłem w Tokyo-Red, bo (bez urazy) nie chciałem auta w kolorze 80% aut na drodze czyli od białego do czarnego przez wszystkie srebrne, grafity itd.
I powiem, że całkiem to praktyczne. Kumpel ma niebieskiego Qashqaia ja czerwoną Rav i jak jechaliśmy na wakacje w dwa auta to nie było żadnych problemów ze znalezieniem się na autostradzie. Gdy kiedyś miał srebrną Octavię to nie raz pomyliłem z inną taką samą i klops. Praktyczny też jest kolor miedziany - mialem takiego matiza kiedyś i w ogóle rdzy nie było widać ;).
Ale to oczywiście rzecz gustu wszystko, a z nim sie nie dyskutuje.

Aaaa, zeby nie było, że offtop to auto odebrałem rok temu miesiąc po zamowieniu ;)
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2023, 21:00:09 wysłana przez marekj »
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2212 dnia: 11 Lutego 2023, 20:59:16 »
Tak. A dokładniej to do momentu gdy nie wyschnie. Miałem czarnego Tucsona i wyglądał naprawdę ślicznie ale doprowadzenie go do czystości to był wyczyn. Myjki ciśnieniowe zostawiały delikatny nalot więc w zasadzie tylko mycie ręczne dawało ładny efekt. Rav4 wziąłem w Tokyo-Red bo (bez urazy) nie chciałem auta w kolorze 80% aut na drodze czyli od białego do czarnego przez wszystkie srebrne, grafity itd.
I powiem że całkiem to praktyczne było. Kumpel ma niebieskiego Qashqaia ja czerwoną Rav i jak jechaliśmy na wakacje w dwa auta to nie było żadnych problemów ze znalezieniem się na autostradzie. Gdy kiedyś miał srebrną Octavię to nie raz pomyliłem z inną taką samą i klops.

Aaaa, zeby nie było, że offtop to auto odebrałem rok temu miesiąc po zamowieniu ;)

Wiadomo - czerwone najszybsze ;)
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V EXE AWDi
« Odpowiedź #2213 dnia: 11 Lutego 2023, 23:34:03 »
Tak. A dokładniej to do momentu gdy nie wyschnie. Miałem czarnego Tucsona i wyglądał naprawdę ślicznie ale doprowadzenie go do czystości to był wyczyn. Myjki ciśnieniowe zostawiały delikatny nalot więc w zasadzie tylko mycie ręczne dawało ładny efekt. Rav4 wziąłem w Tokyo-Red, bo (bez urazy) nie chciałem auta w kolorze 80% aut na drodze czyli od białego do czarnego przez wszystkie srebrne, grafity itd.
I powiem, że całkiem to praktyczne. Kumpel ma niebieskiego Qashqaia ja czerwoną Rav i jak jechaliśmy na wakacje w dwa auta to nie było żadnych problemów ze znalezieniem się na autostradzie. Gdy kiedyś miał srebrną Octavię to nie raz pomyliłem z inną taką samą i klops. Praktyczny też jest kolor miedziany - mialem takiego matiza kiedyś i w ogóle rdzy nie było widać ;).

Ja jakoś doszłam do wniosku, że jest kiepsko z wyborem kolorów przynajmniej w toyocie. Dwie odmiany białego, czarny, grafit, granat, czerwień i srebrny. Pal sześć praktyczność jakby był do wyboru wściekły pomarańcz to brała bym w ciemno. Czerwone to tylko Ferrari  :laugh: Niebieskie i zielone auta do mnie nie przemawiają. Fajny jest toyoty ciemny brąz (nie pamietam nazwy ale nie oxyde bronze) ale tylko w corolli TS dostępny. I tak niestety metoda eliminacji + zmysł praktyczny dały u mnie srebrny. Teraz jeżdżę białym służbowym to jest katastrofa.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2214 dnia: 11 Lutego 2023, 23:55:05 »
Jak już się taki offtopic zrobił, to dodam od siebie, że wziąłem jedno z ostatnich JBL Black Edition i jestem z tego wyboru bardzo zadowolony. Fakt - brudzi się i trzeba o niego zadbać. Używam wosku w sprayu raz na kilka tygodni i minimum raz w tygodniu jestem na myjni (dzięki woskowi to bardziej takie spłukanie, niż mycie), ale zawsze chciałem czarne auto i zawsze jednak rozsądek brał górę. W końcu stwierdziłem,.że jak tego czarnego nie kupię, to będę o tym myślał do końca życia:P

A z kolorami w toyocie faktycznie słabo. Podobają mi się np auta niebieskie, ale to musi być żywy, głęboki kolor. W toyocie w mojej opinii jest po prostu "wypłowiała" (oczywiście kwestia gustu). Odcień czerwonego też mi nie podchodzi i jakoś osobiście w ogóle czerwony nie pasuje mi do SUVa (znów kwestia gustu). Ten brązowy to w ogóle jak dla mnie jest obrzydliwy...

PS: szkoda, że w ravkach nie ma czarnych lamp, jak np. w Yaris Cross (choć tam akurat wyglądają śmiesznie - za małe auto). Wymienialbym od razu

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2216 dnia: 12 Lutego 2023, 01:16:17 »
Tyle, że to nie ma homologacji...

Już lepiej przyciemnić folią, przynajmniej nie będzie wyglądało tak kiczowato:p

Offline marcin_online

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #2217 dnia: 12 Lutego 2023, 08:28:27 »

A z kolorami w toyocie faktycznie słabo. Podobają mi się np auta niebieskie, ale to musi być żywy, głęboki kolor. W toyocie w mojej opinii jest po prostu "wypłowiała" (oczywiście kwestia gustu). Odcień czerwonego też mi nie podchodzi i jakoś osobiście w ogóle czerwony nie pasuje mi do SUVa (znów kwestia gustu). Ten brązowy to w ogóle jak dla mnie jest obrzydliwy...

PS: szkoda, że w ravkach nie ma czarnych lamp, jak np. w Yaris Cross (choć tam akurat wyglądają śmiesznie - za małe auto). Wymienialbym od razu

Z kolorami jest tragicznie! Żaden nie jest ładny w toyocie. Widocznie Japonia ma inny gust niż Europa  :grin: :grin:

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #2218 dnia: 12 Lutego 2023, 09:30:46 »
Montował ktoś z forumowiczów oswietlenie wnęk klamek wewnątrz ?

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #2219 dnia: 12 Lutego 2023, 10:03:07 »

Ja jakoś doszłam do wniosku, że jest kiepsko z wyborem kolorów przynajmniej w toyocie. Dwie odmiany białego, czarny, grafit, granat, czerwień i srebrny. Pal sześć praktyczność jakby był do wyboru wściekły pomarańcz to brała bym w ciemno. Czerwone to tylko Ferrari  :laugh: Niebieskie i zielone auta do mnie nie przemawiają. Fajny jest toyoty ciemny brąz (nie pamietam nazwy ale nie oxyde bronze) ale tylko w corolli TS dostępny. I tak niestety metoda eliminacji + zmysł praktyczny dały u mnie srebrny. Teraz jeżdżę białym służbowym to jest katastrofa.
Wściekły pomarańcz jest w Yaris Cross…
Nawet Dacia ma podobny kolor.
W C-HR jest ciekawy ciemny ametyst, natomiast RAV4 nie ma żadnego ładnego koloru. Takiego choćby jaki ma Mazda - Red Soul Crystal…

PS. Zapomniałem o Urban Khaki. Na zdjęciu bylejaki ale na żywo mi się spodobał. Niestety na żywo zobaczyłem go dopiero niedawno…

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2023, 10:50:07 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl