Ja jak zamawiałam swoją jak pisałam dostałam zwolniony slot. Przy pierwszej rozmowie auto miało być na lipiec/sierpień. Jak rezerwowałam to już miałam informacje, że będzie opoznienie o max 2 miesiące i tak mam wrzesień/październik. Tez exe tylko AWDi. Jak wasze się obsuną to moja pewnie tez…
Niestety toyota jest drugą najgorszą firmą jeśli chodzi o proces dostarczenia auta do klienta. Nic nie wiedzą, nic nie mogą, tylko obiecują. W 2021 roku, jasne producentów trochę zaskoczyło, toyota leciała na zapasach i tym, że ich elektronika jest o kilka lat za konkurencją, więc było ją łatwiej wyprodukować w tym "kryzysie półprzewodników", no ale w 2022 roku, kiedy każdy producent już w miarę przewidywał daty produkcji, to toyota strzelała takie gafy, że okres oczekiwania z nieclzych 6 miesięcy wyszedł 13-14. Nie mówiąc o Lexusie, gdzie na bmw, audi i Mercedesa czeka się od 4 do 8 miesięcy (poza pojedynczymi modelami), a każdy lexus to grubo ponad rok oczekiwania.
Ale tak to jest, kiedy ma się kulturę korporacyjną, gdzie prezesem, dyrektorem, managerem zostaje najstarszy w zakładzie, zamiast najlepiej predysponowany pracownik.