Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439262 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fortitude123

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4 EXE AWD-i
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #2415 dnia: 28 Lutego 2023, 09:59:18 »
Mi również nic się nie zmieniło, jeszcze 3 tygodnie temu TCE zapowiadało produkcję w marcu, zobaczymy co będzie. Dzisiaj dealer obiecał oddzwonić z informacją czy nie ma kolejnych opóźnień
RAV 4 Exe. AWD-i MY23

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 AWDi
« Odpowiedź #2416 dnia: 28 Lutego 2023, 11:13:44 »
Mi również nic się nie zmieniło, jeszcze 3 tygodnie temu TCE zapowiadało produkcję w marcu, zobaczymy co będzie. Dzisiaj dealer obiecał oddzwonić z informacją czy nie ma kolejnych opóźnień
Jestem tez ciekaw, daj znac jaka sytuacja, mam zamawiany miesiac pozniej ten sam wiec jak masz opoznienie to zapewne to samo info dostane ja za pare tygodni. Troche tez zalezy od dilera, niektorzy maja lepsze lub gorsze czasy. Ja powieninem dostac info okolo 15go marca to dam znac.
2023.06.23: RAV4 Exe AWDi panorama, stopnie, Tokyo Red, zamowiony sierpien 2022, odebrany 22 czerwiec 2023.

Offline kenjisan

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Verso, Q5
« Odpowiedź #2417 dnia: 28 Lutego 2023, 15:24:40 »
Dzwoniłem dziś do handlowca, brak szans na produkcję w marcu. Do końca marca będzie wiadomo co z kwietniem. Auto ze stopki.
Miała być Rav4 V Selection Hybrid FWD... jest Q5
Zam. 22.07.22, Mapka 29.05.23, Produkcja w toku 26.06.23, Opuścił fabrykę 03.07.23...

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2418 dnia: 28 Lutego 2023, 16:01:28 »
Dzwoniłem dziś do handlowca, brak szans na produkcję w marcu. Do końca marca będzie wiadomo co z kwietniem. Auto ze stopki.
Tego sie wlasnie obawialem... Za pieknie nie moze byc.
2023.06.23: RAV4 Exe AWDi panorama, stopnie, Tokyo Red, zamowiony sierpien 2022, odebrany 22 czerwiec 2023.

Offline Dawid Poznan

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #2419 dnia: 28 Lutego 2023, 20:20:04 »
C+S FWD zamówiona 17 czerwca 2022 r. Zmiana na status przetwarzanie zamówienia 30 stycznia, obecnie w statusie w produkcji od 25 lutego. Wg TCE (konsultowane mailowo) do Polski przyjedzie w połowie kwietnia.

Offline fortitude123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2420 dnia: 28 Lutego 2023, 21:05:48 »
Jestem tez ciekaw, daj znac jaka sytuacja, mam zamawiany miesiac pozniej ten sam wiec jak masz opoznienie to zapewne to samo info dostane ja za pare tygodni. Troche tez zalezy od dilera, niektorzy maja lepsze lub gorsze czasy. Ja powieninem dostac info okolo 15go marca to dam znac.

Jestem po rozmowie z Dealerem. W dalszym ciągu odbiór datowany jest na maj/czerwiec, natomiast produkcja marcowa widnieje jako niepotwierdzona, co w praktyce może oznaczać, że zacznie się dopiero w kwietniu... No cóż, czekać, obserwować myT.
RAV 4 Exe. AWD-i MY23

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #2421 dnia: 01 Marca 2023, 09:19:56 »
Dawid Poznan Twoje terminy jak najbardziej możliwe: załadują na statek w tym lub przyszłym tygodniu, na początku kwietnia będzie w Zeebrugge i plus minus w połowie kwietnia w Mszczonowie (skąd jeszcze ok 2-4 tyg do dealera, gdzie jeszcze ok tygodnia).
fortitude123 jeśli Twojego nie potwierdzili w lutym (do produkcji w marcu), to najszybciej potwierdzą na koniec marca (i wtedy produkcja w kwietniu). Zakładając produkcję na początku kwietnia, statek w 1 połowie maja w Zeebrugge, tydzień później w Mszczonowie. Czyli odbiór w czerwcu też jak najbardziej możliwy . Najważniejsze, żeby zaczęli produkować, inaczej wróżenie z fusów…. Mój miał prawie miesięczny poślizg z powodu nie kursowania statków (a wcześniej miesiąc z powodu braku kamer 360).
Cierpliwości życzę.

Offline fortitude123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2422 dnia: 01 Marca 2023, 09:59:04 »
fortitude123 jeśli Twojego nie potwierdzili w lutym (do produkcji w marcu), to najszybciej potwierdzą na koniec marca (i wtedy produkcja w kwietniu). Zakładając produkcję na początku kwietnia, statek w 1 połowie maja w Zeebrugge, tydzień później w Mszczonowie. Czyli odbiór w czerwcu też jak najbardziej możliwy . Najważniejsze, żeby zaczęli produkować, inaczej wróżenie z fusów…. Mój miał prawie miesięczny poślizg z powodu nie kursowania statków (a wcześniej miesiąc z powodu braku kamer 360).
Cierpliwości życzę.

Dobrze wiedzieć, miałbym wymarzony prezent na Wielkanoc  :grin: Ojj coś czuję, że będę wtedy odświeżać apkę 15 razy dziennie  :cool:
RAV 4 Exe. AWD-i MY23

Offline norbilex

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V exe
« Odpowiedź #2423 dnia: 01 Marca 2023, 16:17:18 »
No i równo po roku od zamówienia odebrana -bez jbl ale modelowo '23. Oczywiście z przejściami po drodze ale chyba warto było czekać. Kamery jakościowo naprawdę dobre. Gra również o wiele lepiej. DAB i muzyka w .flac z usb pokazała jak się polepszyło. Jeszcze dużo ustawiania całości. Oczywiście "wygrzebię ze środka" głośniki i zobaczę na czym to teraz gra. Może coś jeszcze polepszę w tym temacie oprócz wygłuszania. Wersja exe i mam wrażenie, że jakby ciszej było niż w tym co jeździłem ponad pół roku temu.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2424 dnia: 01 Marca 2023, 18:16:58 »
Wersja exe i mam wrażenie, że jakby ciszej było niż w tym co jeździłem ponad pół roku temu
Nie żebym twierdził, że nie jest ciszej (bo tego nie wiem), ale jestem przekonany, że umysł ludzki nie jest w stanie obiektywnie porównać szumów, które słyszał pół roku temu i teraz:P do tego jeszcze umysł, który jest podświadomie ukierunkowany ("chciałbym, żeby było ciszej")

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #2425 dnia: 01 Marca 2023, 18:46:20 »
Wersja exe i mam wrażenie, że jakby ciszej było niż w tym co jeździłem ponad pół roku temu.

Nie wiem czym jeździłeś ponad pół roku temu, ale najlepiej wybierz się na przejażdżkę po 23.00 po terenie niezabudowanym (nie po autostradzie i drodze szybkiego ruchu). Wtedy jest dość cicho i na początek jedź 80 km/h tak przez 5km i poźniej przejedź się 100 km/h. Od razu poczujesz różnicę. Jak pojedziesz powyżej 120 km/h - to już będziesz miał zupełnie inne wrażenie.

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2426 dnia: 01 Marca 2023, 18:58:33 »
Wersja exe i mam wrażenie, że jakby ciszej było niż w tym co jeździłem ponad pół roku temu.

Nie wiem czym jeździłeś ponad pół roku temu, ale najlepiej wybierz się na przejażdżkę po 23.00 po terenie niezabudowanym (nie po autostradzie i drodze szybkiego ruchu). Wtedy jest dość cicho i na początek jedź 80 km/h tak przez 5km i poźniej przejedź się 100 km/h. Od razu poczujesz różnicę. Jak pojedziesz powyżej 120 km/h - to już będziesz miał zupełnie inne wrażenie.
Po tym co wszyscy piszą na temat tej głośności Ravki to cieszę się że jestem trochę przygluchawy  :-) bo na jeździe próbnej jakos mi tak nie przeszkadzało ale leciałem 140 A4.
Wiadomo w V60 było ciszej no ale jakoś dla mnie nie było to przekonujące żeby jednak wiać volvo. Może też dlatego że chciałem SUVa a nie kombi a xc60 był poza limitami CO2.

Offline fortitude123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2427 dnia: 01 Marca 2023, 19:22:52 »
No i równo po roku od zamówienia odebrana -bez jbl ale modelowo '23. Oczywiście z przejściami po drodze ale chyba warto było czekać. Kamery jakościowo naprawdę dobre. Gra również o wiele lepiej. DAB i muzyka w .flac z usb pokazała jak się polepszyło. Jeszcze dużo ustawiania całości. Oczywiście "wygrzebię ze środka" głośniki i zobaczę na czym to teraz gra. Może coś jeszcze polepszę w tym temacie oprócz wygłuszania. Wersja exe i mam wrażenie, że jakby ciszej było niż w tym co jeździłem ponad pół roku temu.

Gratulacje !!!. Naprawdę dobrze słyszeć, że kolejna osoba pozytywnie ocenia jakość nagłośnienia bez JBL, długo nie mogłem przeboleć konieczności jego wyrzucenia  :cry:

Co do tematu wyciszenia, jestem bardzo ciekawy jakie będą moje odczucia po przesiadce z 17 letniej Astry  :grin:
RAV 4 Exe. AWD-i MY23

Offline labusm

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Hybrid Exe
« Odpowiedź #2428 dnia: 01 Marca 2023, 21:19:23 »

Myślę, że we własnym jest ciszej, tamto było obce.

PS. Przyjmij ode mnie szczere wyrazy zazdrości :) ;)
Gratuluję!
Odebrałem RAV4 biała perła Exe AWDi + skywiev   31.07.2023

Offline norbilex

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V exe
« Odpowiedź #2429 dnia: 02 Marca 2023, 12:25:38 »
Dzięki ;)
Oczywiście że swoje najlepsze! :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl