A tak z innej beczki zapytam.
Jak się sprawuje RAV'ka. Zadowolony jesteś?
Ile nakręciłeś km przez te 13 miesięcy
Bardzo zadowolony, jak dla mnie auto jest super i cały czas podoba mi się jak w dniu odbioru. Głośność przy wyższych prędkościach nie jest (dla mnie) w ogóle dokuczliwa, pozostałe zarzuty to raczej pierdoły (typu brak haczyków w bagażniku, czy podświetlenia tu i tam). Przesiadłem się z mondeo mk5 i na początku trochę przeszkadzała mi archaiczność w ravce (mondeo w środku było dużo nowocześniejsze, powiedziałbym bardziej ekskluzywne), ale szybko się przyzwyczaiłem. Wygoda w podróży mojej ocenie bez porównania na korzyść rav4 (a mondeo przecież też nie jest autem niewygodnym).
Z nowszej wersji chętnie przyjąłbym u siebie zegary i w drugiej kolejności stację multimedialną - te moje trochę takie nie na czasie (zwłaszcza zegary)
Na dzień dzisiejszy mam zrobione niecałe 18k km, w tym 2 wyjazdy wakacyjne + kilka takich kilkudniowych. Spalanie w lecie w mieście i trochę tras jakieś 5.5l, na autostradach oczywiście dużo więcej, ale takie kilkuset kilometrowe trasy kończyłem na poziomie 6.7-6.8l. w zimie z 1.5-2l więcej (po mieście, w trasie różnica dużo mniejsza)