Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 440084 razy)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #2505 dnia: 17 Marca 2023, 18:36:33 »
wręcz zamówiłem, niestety z przyczyn obiektywnych zrezygnowałem. z przykrością zainwestowałem gotowke w nieruchomość, choć plan był taki by zjeść ciastko i mieć ciastko. dlatego z cala stanowczością stwierdzam, ze nowy system safety w rav4 jest taki sam jak w NX. co więcej: nie widze jego przewagi na tym z mojej poprzedniej ravki, tej z 2016. widzę za to duży minus: w poprzedniej wersji mogłem ustawić jedynie subtelna informacje o przekroczeniu linii na jezdni. w obecnej nie ma takiej opcji, sterownik bezczelnie skręca w kierunku domniemanego środka pasa. takie mam doświadczenia..
Mialem RAV4 2016 i wymieniam ja na Nxa. Samochod sam zwalnial na zakretach. Ma duzo lepszy tempomat niz mam obecnie w Camry. I zapamietuje trase po GPS i optymalizuje spalanie.

Mowisz dokladnie odwrotnosci ktore mowil Pertyn w swoim filmie o NX350h oraz to co pamietam z jazd probnych.
TSS 3.0
Corolla Cross
Corolla 2022
BZWBK

Reszta ma 2.5.

Nowy NX, RZ i RX maja LSS +3. Dodatkowo zjedzie na bok minimalizujac zderzenie i nie pozwoli otworzyc drzwi.

The LSS+ 3.0 system builds upon LSS+ 2.5 with newly added functionality. The 3.0 version became available initially with the redesigned 2022 Lexus NX crossover SUV. Here are the system's highlights:

Risk Avoidance Emergency Steer Assist—This system will help you avoid collisions in your lane of traffic by assisting with braking and steering as you make evasive maneuvers
Left Turn Oncoming Vehicle Detection Braking—If you turn left in front of approaching traffic, this system will warn you and automatically apply the brakes
Right & Left Turn Oncoming Pedestrian Detection & Braking—If you turn left or right in front of a pedestrian or cyclist, this system will warn you and automatically apply the brakes
Oncoming Vehicle Detection—This feature augments the existing pre-collision system, warning you and automatically applying the brakes when a possible frontal collision is detected
Adaptive Cruise Control with Curve Speed Management—Although adaptive cruise control is not new, this feature's ability to maintain constant speed in corners is a new addition to this feature

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2023, 18:48:38 wysłana przez klaudiusz »

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #2506 dnia: 18 Marca 2023, 15:28:50 »
dokładnie rok temu, tuż po rozpoczęciu wojny, przez trzy godziny jeździłem nowym NX. nie zauważyłem by zwalniał przed zakrętami, natomiast pamietam ze menu systemu multimedialnego było bardzo podobne do obecnego w rav4. być może cos w tym czasie zaktualizowali, trudno powiedzieć. nowy rav4 również zapamiętuje przebyte trasy, obrazuje w postaci białych kropek na mapie i można po tym wrócić do źródła. jest tez automatyczne dostosowanie prędkości do obowiązujących ograniczeń, jednak nie włączałem. wbudowana nawigacja wydaje się niezła, jednak to wóz do wożenia najbliższych osób; nie chce żeby ktoś nam w dupe wjechał.
jedno mnie urzekło w NX, zawieszenie: zawieszenie jest przezajebiste..
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2023, 15:36:54 wysłana przez compucar »

Offline rafal_kramarczyk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4
« Odpowiedź #2507 dnia: 18 Marca 2023, 16:52:24 »
Jak ktoś chce, to AA bezprzewodowy jest w tej chwili dostępny na kilka sposobów i to całkiem stabilnie. Koszt od ok. 300 do ok. 550zł. Amen.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Cześć.
Co masz na myśli, że można wykonać bezprzewodowy AA w Ravce.
Zapewne jakieś urządzenie jest potrzebne, które trzeba podłączyć do USB nad ładowarką indukcyjną.
Proszę o poradę.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2508 dnia: 18 Marca 2023, 17:26:42 »
Poszukaj w Internecie haseł: aaw, carsifi, carlink 4.0 , motorola ma1, ...

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2509 dnia: 18 Marca 2023, 17:31:31 »
Jam wyżej.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2510 dnia: 18 Marca 2023, 18:33:12 »
szkoda kasy. toyka nieprzypadkiem nie dodala bezprzewodowego android auto. rozdrobnienie tego systemu jest zbyt duze by zapewnic stabilne polaczenie bezprzewodowe, zwlaszcza po jakichkolwiek aktualizacjach tzw. nakladek..

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2511 dnia: 18 Marca 2023, 18:47:24 »
szkoda kasy. toyka nieprzypadkiem nie dodala bezprzewodowego android auto. rozdrobnienie tego systemu jest zbyt duze by zapewnic stabilne polaczenie bezprzewodowe, zwlaszcza po jakichkolwiek aktualizacjach tzw. nakladek..

Nieprawda. Osobiście używam AAW od blisko roku i z czystym sumieniem polecam go każdemu. Początkowo faktycznie trochę kombinowałem z ustawieniami, ale po ustawieniu niestandardowego kanału wi-fi działa stabilnie jak skała. Nie pamiętam już kiedy ostatnio mi się rozłączył.. korzystam z niego nawet na długich trasach (trzeba wtedy zapewnić jakoś ładowanie)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2512 dnia: 18 Marca 2023, 19:03:17 »
W US jest wireless AA domyslnie. W EU maja proboemy licencyjne.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2513 dnia: 18 Marca 2023, 19:20:38 »
Ja podobnie AAW działa  bez problemów i szybko sie uruchamia. Bardzo wygodne mieć to na codzien bez jakiegokolwiek podłączania kabelków.
Producent znacznie udoskonalił oprogramowanie w ciągu ostatniego roku.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #2514 dnia: 18 Marca 2023, 22:31:04 »
Donoszę, że dziś po 15 długich miesiącach oczekiwania, nasza wydawałoby się neverending story zakończyła się sukcesem. RAVka odebrana, pierwsza trasa za nami, jest super. Nie traćcie nadziei  :-P

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2515 dnia: 18 Marca 2023, 22:37:30 »
I to trzeba oblać ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2516 dnia: 18 Marca 2023, 22:41:16 »
Gratki :D
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2517 dnia: 18 Marca 2023, 22:55:51 »
No to lufa za to przy sobocie :)

Offline robert-rybnik1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Selection
« Odpowiedź #2518 dnia: 19 Marca 2023, 14:23:54 »
Bardzo zadowolony, jak dla mnie auto jest super i cały czas podoba mi się jak w dniu odbioru. Głośność przy wyższych prędkościach nie jest (dla mnie) w ogóle dokuczliwa, pozostałe zarzuty to raczej pierdoły (typu brak haczyków w bagażniku, czy podświetlenia tu i tam). Przesiadłem się z mondeo mk5 i na początku trochę przeszkadzała mi archaiczność w ravce (mondeo w środku było dużo nowocześniejsze, powiedziałbym bardziej ekskluzywne), ale szybko się przyzwyczaiłem. Wygoda w podróży mojej ocenie bez porównania na korzyść rav4 (a mondeo przecież też nie jest autem niewygodnym).

Dzięki za opinię. Bardzo mnie ucieszyła. Myślę że podobnie jak Ty będę zadowolony. A te mankamenty (brak haczyków, głośność podczas podróży z większą prędkością) pewnie będą dla mnie pomijalne. Niezmiernie cieszy mnie fakt że auto jednak będzie miało JBL'a i do tego nowe media. Bajka.

Offline tookie

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4
« Odpowiedź #2519 dnia: 14 Kwietnia 2023, 11:51:01 »
Hej

czy ktoś zamawiający auto w październiku ubiegłego roku odebrał już samochód? Zamawiałem w wersji Selection FWD i pierwotnie auto miało być na kwiecień a jest przesunięte na sierpień odbiór...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl