Autor Wątek: OC i AC - Uniqa  (Przeczytany 4250 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline damianeqb

• Toyot Pełzający
  • **
OC i AC - Uniqa
« dnia: 12 Czerwca 2022, 22:00:37 »
Mam pytanie, czy ma ktos z Was moze AC z UNIQA i likwidowal szkode?
Zastanawiam sie teraz nad ubezpieczeniem Toyki w Uniqa ale opinie sa srednie...

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
Odp: OC i AC - Uniqa
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Czerwca 2022, 22:11:33 »
3 lata miałem 2 samochody swoje i jeden Mamy w tej firmie . w Pierwszym roku cena ubezpieczenia na zachętę  wyjątkowo niska. W drugim roku podobna jak u  konkurencji , w tym roku ,po kolei ze wszystkich umów z Uniqą sie wycofałem .Powód cena wyższa niz w innych ubezpieczalniach o 40% , zaznaczam że dla moich  leciwych samochodów.
RAV4 2.5 hybrid

Offline damianeqb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Czerwca 2022, 22:17:23 »
Za rok mozna zmienic ubezpeiczenie, aviva w ktorej mam na przedluzenie proponuje 1533zl, a uniqa 1242, zakres niby ten sam, naprawa z AC w ASO.... @darek60 a likwidowales jakas szkode?

Offline josef

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Czerwca 2022, 06:33:45 »
Z UNIQA mam jak najgorsze doświadczenie, gdy dochodziłem odszkodowania powstałego z winy sprawcy ubezpieczonego w tym ubezpieczycielu. Dopiero, gdy zagroziłem postępowaniem sądowym, przyznano mi rację. Mam powody przypuszczać, że podobnie może być w sytuacji dochodzenia odszkodowania za szkody powstałe z własnej winy. Dla mnie  - dziadowska firma.
Proponuję mocno zastanowić się nad ubezpieczeniem w Warcie. Ja jestem bardzo zadowolony, szczególnie pod względem finansowym.

Offline Banka66669

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Czerwca 2022, 08:33:01 »
Witam, ja w ostatni dzień poprzedniego roku miałem delikatna przygodę na szklance No i musiałem niestety korzystać z AC w Uniqa (wymiana zderzaka przod ,czujniki parkowania, nadkole, blotnik itd...) przyjechal rzeczoznawca zrobil wycenę naoczną, a potem auto trafiło na wizytacje kosztorysowa do ASO, caly proces przebiegł bez komplikacji , zasada jest zapewne taka ze ile osob tyle doświadczeń, ja osobiście nie miałem  żadnych problemów  nawet jak aso robiło korektę faktury bo coś tam doszło. 

pireus

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Czerwca 2022, 09:14:39 »
zasada jest zapewne taka ze ile osob tyle doświadczeń,
Dokładne, wszyscy ubezpieczyciele mają wiele za uszami. Kwestią jest tylko, na kogo trafi nierzetelne, w jego mniemaniu, rozliczenie szkody.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Czerwca 2022, 21:15:46 »
Proponuję mocno zastanowić się nad ubezpieczeniem w Warcie

Ja mam polisy w PZU, ale Warta jest w porządku. Likwidowałem kiedyś szkodę w Warcie z OC sprawcy za pośrednictwem ASO. Wszystko przebiegło bez komplikacji.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline josef

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Czerwca 2022, 07:31:11 »
Od kilkudziesięciu lat zawierałem umowy OC i AC w PZU. W tm roku zawarłem umowy z Wartą. Po porównaniu ofert z PZU, Warty i innych ubezpieczycieli w tym roku, w Warcie było taniej o 450 zł niż w PZU. Dlatego zasugerowałem zastanowienie się nad tym ubezpieczycielem. Najgorsza oferta była z Link 4.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Czerwca 2022, 12:50:46 »
Najgorsza oferta była z Link 4.
A ja ostatnio ubezpieczam w Link 4,  dostałem dobrą ofertę i w opcji kasa wraca, w zeszłym roku zwrócili mi 600 zł.

Offline josef

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Czerwca 2022, 13:19:06 »
Za co, jeśli można wiedzieć?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Czerwca 2022, 13:23:32 »
Za co, jeśli można wiedzieć?
W darmowym pakiecie Kasa Wraca dostajesz nawigację Naviexpert, która analizuje twoją jazdę i jeżeli jeździsz prawidłowo zwracają pieniądze. Tak więc masz dwa w jednym, darmową nawigację i zwrot pieniędzy. Za AC i OC zapłaciłem ok 1400 zł i po roku dostałem zwrot ok. 600 zł ( 12 x 50,57 zł )
« Ostatnia zmiana: 14 Czerwca 2022, 13:26:24 wysłana przez pireus »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl