Autor Wątek: Czy warto zabezoieczyć skórę w kabinie?  (Przeczytany 7484 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Czy warto zabezoieczyć skórę w kabinie?
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Stycznia 2024, 16:33:19 »
...takiej jak na stronie Mercedesa?
"W linii GLA AMG seryjna tapicerka ze skóry syntetycznej ARTICO oraz mikrofibry MICROCUT jest teraz oferowana również w brązowym kolorze bahia, a nabywcy mogą wybrać też m.in. tapicerkę łączącą odcienie czerwieni i czerni."
Czy jakieś specjalne zamówienie w manufakturze?
https://media.mercedes-benz.pl/nowy-mercedes-benz-gla-usportowiony-kompaktowy-suv-z-licznymi-innowacjami/
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2024, 16:35:00 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Stycznia 2024, 17:49:48 »
Ale tam jest skaj i mikrofibra. Dlatego wszystkiego nie można przelecieć wodą z mydłem.  To już lepsza jest wersja siedzeń z samym skajem. Łatwiej jest utrzymać czystość . Generalnie zmniejszyli w niższych modelach wybór siedzeń z prawdziwej skory

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Stycznia 2024, 23:59:41 »
Róbcie co tam chcecie ale uważajcie na alkohol.
wystarczy przetrzeć wodą z mydłem , reszta to pic�  https://www.skorzany.com/pielegnacja-i-czyszczenie-skory-ekologicznej

Kubuś Twój brat wkleił link a tam napisane cyt:

produktów tego typu wykonanych ze skóry ekologicznej pod żadnym pozorem nie należy pielęgnować produktami, które w swoim składzie zawierają alkohol, naftę, bądź inne substancje żrące.

:-) :-) :grin: :grin:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Stycznia 2024, 07:45:35 »
Cieszę się ze kolega od lawety czyta moje posty, ale martwi mnie to ze ich nie rozumie. Może to być wina  alkoholu

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Stycznia 2024, 17:10:46 »
Kolega od lawety czyta ale nie rozumie… bo głowę ma zajętą przyswajaniem wiedzy o  WLTP i obliczaniem CO2, które emitują jego GX.

Podsumowując zamiast zabezpieczać lepiej nie spożywać alkoholu, który poprzez pot może nam zniszczyć skórzaną tapicerkę i kierownicę :)
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2024, 17:35:17 wysłana przez KubaCamry »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Stycznia 2024, 17:49:13 »
Kolega od lawety czyta ale nie rozumie… bo głowę ma zajętą przyswajaniem wiedzy o�  WLTP i obliczaniem CO2, które emitują jego GX.

Dawaj ściemniaczu miałeś zadane pytanie o zgłoszenie co2 do firmowych autek. Zobaczymy jak Cię nie dotyczy UE.

Podsumowując zamiast zabezpieczać lepiej nie spożywać alkoholu, który poprzez pot może nam zniszczyć skórzaną tapicerkę i kierownicę

I znowu ściema. Narcyz i kłamczuch !

Mowa była o szybszym zużyciu skóry kiery i przycisków. Napisałem że może to być wada ale nie musi bo kiera może była potraktowana czymś co miało alkohol (np.dezynfekcja rąk), może coś chemicznego (miałem przypadek dotknięcia przez mechanika brudnymi rękami kiery) a może być to sam pot reki kierownika.

Jest o tym napisane na każdej stronce firm detalerskich oraz są o tym artykuły prasowe. A Ty jak jedyny nic z tego nie zrozumiałeś tylko ściemniasz korzystając że nie bedziemy się wracać do Twoich farmazonów z przeszłości.

tu Twój ziomal od buraczanego auta (kolor) wkleił kolejny elaborat ze stron detalerskiej który potwierdza to co pisałem wcześniej.

Dlatego skoro trzymacie się razem  niczym frojndy z filmu "głupi i głupszy" to myślałem że go uczulisz na negowaniu swoich farmazonów.
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2024, 18:34:22 wysłana przez ledziu »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Stycznia 2024, 18:00:32 »
Jeżeli kolega od lawety ma duże problemy z ortografią (artykòły); jak i kolorami to może mieć duże problemy ze zrozumieniem słowa pisanego
Ciekawe czy jego usługi są na podobnym poziomie.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Stycznia 2024, 18:36:54 »
Poprawiłem specjalnie dla detalerów.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl