Autor Wątek: Prawie nowa C-HR  (Przeczytany 2171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hombre

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Obecnie crv
Prawie nowa C-HR
« dnia: 19 Czerwca 2022, 13:09:42 »
Cześć,

pytanie do tych co mają już hybrydy: czy opłaca się kupić roczną c-hr z przebiegiem 10 tys km ? Na co zwracać uwagę ? Jakie jest realne spalanie tego samochodu  ?
Co tu dużo będę pisał sami zobaczcie:

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-c-hr-1-8-hybrid-style-salon-pl-fv23-ID6EHtdm.html

Dajcie znać co myślicie.

Dziękuje

Offline toyotka1212

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
Odp: Prawie nowa C-HR
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Czerwca 2022, 13:14:55 »
Ale to nowa tyle kosztuje... Wiec chyba lepiej nowa

Offline Hombre

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Obecnie crv
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwca 2022, 14:51:46 »
A jak wygląda sprawa ze spalaniem?
Czy np. warto kupić C-HR hybryde z roku 16 lub 17 z przebiegiem 112 tys km (sprzedawany przez salon Toyota)

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-c-hr-122km-prestige-safety-bsm-gw-12m-salonpl-bonkowscy-ID6EyWUs.html
Jakiego spalanie się spodziewać?

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwca 2022, 15:15:18 »
kupujesz auto za ponad 100tys,  i zużycie paliwa to największy priorytet?  Może warto znaleźć alternatywę dla chr , pojeździć jednym i drugim ,a potem wybrać.
RAV4 2.5 hybrid

Offline Leotrans

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Chr
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Czerwca 2022, 18:15:53 »
Kupiłem 2.0 z 2020 pierwsza rejestracja 2021 z przebiegiem 16tyś.za tę pieniądze
Poprzednią miałem 1.8 z 2017
Z przebiegiem 130tys.
Spalanie takie samo ok5.5lśrdnie,ale aut nie ma co porównywać: wyciszenie,przyspieszenie,zawieszenie wszystko na + dla chr2.0

Offline MaciejTT

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota C-HR
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Sierpnia 2022, 21:04:54 »
kupujesz auto za ponad 100tys, i zużycie paliwa to największy priorytet? Może warto znaleźć alternatywę dla chr , pojeździć jednym i drugim ,a potem wybrać.
Darek, jak dla mnie to nie ma w tym nic dziwnego. To że bierzesz auto za 100 tyś to nie znaczy że śpisz na kasie i samochód może palić 20l/100km.Tutaj Hombre zapytał przy okazji o spalanie które uważam że zazwyczaj nie jest bez znaczenia. C-HRa jest dosyć nietypowa i przypadła mi osobiście do gustu a kwestia spalania była również istotna. W szczególności w obecnych czasach.
Odpowiadając na pytanie o spalanie to ja tankując 35L robię ok. 650km i jeszcze mam zapas na jakieś 20km bez jakiejś specjalnej ekojazdy. Staram się jeździć trochę spokojniej ale nie raz mi się zdarzy przycisnąć. Jechałem w trasie max 130km/h głównie tempomat adaptacyjny i spalanie ok 5,5-6L jest realne. W mieście ok. 5L to tak bez wielkiej spiny. Na niektórych odcinkach zdarzyło mi się spalić nawet ok. 4L. Uważam że szansa by spalanie wyszło Tobie powyżej 8L na całym baku to nie wiem jak bardzo byłoby trzeba zarzynać silnik. Raczej trzeba by nie mieć serca Dodatkowo jak nie jest Tobie potrzebny jakoś nadmiernie bagażnik to jak najbardziej jest polecane założenie LPG bo silnik sobie bardzo dobrze z tym radzi.Są oczywiście zwolennicy i przeciwnicy LPG ale to już pozostawiam decyzję autorowi. Różnica w spalaniu jest może z litr więcej a koszt dwa razy niższy na co dzień.

Mam też teraz świeżo wyjazd na wakacje 2 dni przed wyjazdem udało mi się zagazować C-HRkę. Co do pojemności bagażnika to strata miejsca jest mniejsza niż bym przypuszczał.
Natomiast jeśli chodzi o spalanie gazu to głównie jazda w trasie 120-130 czasem ok 80-100 i trochę było też jazdy w warunkach miejskich ale to zdecydowanie najmniej i spalanie na odcinku ok. 4000km wyszło mi ok. 7,34L/100km co uważam za wynik bardzo dobry :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl