Autor Wątek: Toyota Auris 2 przełącznik regulacji lusterek z opcją składania  (Przeczytany 1545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mok

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2 TS
Dzień dobry
W związku z ciasnym parkingiem wziąłem się za samodzielny montaż składanych lusterek (wg. instrukcji z forum) niestety projekt utknął na razie na etapie znalezienia odpowiedniego przełącznika. Nie ma na allegro, olx nawet na alliexpres. W przypadku tego ostatniego wydaje mi się to dziwne. Robią do wszystkich modeli z wyjątkiem aurisa 2  :|
Pytanie czy ja coś źle szukam czy faktycznie z tym guzikiem taka bieda jest. Ewentualnie czy ktoś próbował przerabiać wiązkę pod wtyczkę i przełącznik z innego modelu?
ps. w desperacji spytałem się o guzik w salonie. Miły Pan spojrzał na mnie poważnie, coś tam poklikał i zaśpiewał 2320 zł :D

Offline zikr6

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1,6

Offline mok

• Toyot Leżący
  • *

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Auris 2 przełącznik regulacji lusterek z opcją składania
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Czerwca 2022, 23:29:31 »
Ogólnie się zgadza. W przełączniku masz wykorzystany 1 rząd pinów, co widać po kablach we wtyczce. Te 2 piny, których nie nasz w przełączniku, a masz do nich kable we wtyczce, są właśnie odpowiedzialne za składanie lusterek.
W przełączniku ze składaniem (jak ten na olx) masz oba rzędy pinów, ale i tak jeden jest nieużywany.

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Czerwca 2022, 06:15:35 »
No i link wstawiliscie do mojego ogłoszenia. Ja kupiłem 11 pionowy od starszej wersji i przerabiałem instalacje. Da się to zrobić, w ASO trochę cię chcą skroić ja dzwoniłem to mi powiedzieli 1000 zł. Ale i tak przegięcie.

Offline mok

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Czerwca 2022, 09:27:38 »
Myślę że z tą ceną w ASO to było dyplomatyczne "idź Pan sobie" ;) czyli tej guzik z olx wejdzie bez przerabiania?

Offline zikr6

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1,6
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Czerwca 2022, 15:32:41 »
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,45404.0.html
To Corolla ale chyba jest podobnie a autor posiada dużą wiedzę i chętnie służy pomocą

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl