Autor Wątek: Toyota Alarm Logic LC4 CAN  (Przeczytany 4294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lackypl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2
Toyota Alarm Logic LC4 CAN
« dnia: 23 Czerwca 2022, 13:34:04 »
Cześć.
Jestem od niedawna posiadaczem Toyoty Auris II z 2013 Hybrid, gdzie jest alarm jak z tematu montowany  przez serwis Toyoty.
Mam kilka pytań
1. Jak włączyć blokowanie drzwi po przekroczeniu prędkości ? (był wątek, gdzie blokowały się drzwi bo źle były podpięte przewody, mi sie nie blokują w ogóle)
2. Domykanie szyb po zamknięciu auta - czy jest taka możliwość.
   jeżeli na powyższe pytania będzie odpowiedź tak to w jaki sposób przy pomocy programatora specjalnego, czy może podłączeniem przewodów czy jak?
   (znalazłem instrukcję gdzie muszę wbić PIN i jest tabele z programowaniem zaczynające się od F1 do F12 czy jakoś tak, ale jak to zrobić?)
3. Nie mam kodu PIN do alarmu - w salonie gdzie był kupowany samochód i montowany alarm skierowano mnie do centrali Toyota :)  czy jakoś mogę go zresetować?
dzięki i pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwca 2022, 14:10:21 wysłana przez lackypl »

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Toyota Alarm Logic LC4 CAN
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Sierpnia 2022, 00:32:24 »
1 - tam gdzie go ktoś zamontował. najczęściej to była masówka i jest za zegarami, czas dostania się do centrali to 20 sekund
2 - nie ma opcji
3 - fabrycznie 2,2  jesli nie pasuje to niestety ale reset centrali specjalnym przyrządem/programatorem lub u producenta alarmu po odesłaniu centrali
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Kwietnia 2023, 23:46:54 »
eset centrali specjalnym przyrządem/programatorem lub u producenta alarmu po odesłaniu centrali
  producent od dawna nie istnieje, brak częsci, brak osprzętu. ASO Toyoty jedynie co mogą zaproponować, to wypięcie, ale to ogranie każdy mechanik jak mi powiedziano w serwisie w Lubinie. Ci ludzie co to montowali to już nie pracują, brak dokumentacji jak to było montowane itd.

W Avensis 2012, też centralka jest za zegarami ? Jak widzisz usunięcie tego dziadostwa ? U mnie jak tylko słońce zaświeci, zaczyna wyć. Po "wypytaniu"  wychodzi, że czujnik (czujniki) ruchu w kabinie. Wyłączenie czujników ruchu nie działa.

« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2023, 23:49:56 wysłana przez witek1965 »

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Kwietnia 2023, 09:38:12 »
Za zegrami lub za radiem. Czujniki możesz wypiąć z centralki
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl