Autor Wątek: Chcę kupić Priusa Plusa.  (Przeczytany 4260 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline roslaw

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Prius
Chcę kupić Priusa Plusa.
« dnia: 28 Czerwca 2022, 13:54:23 »
Cześć wszystkim,

Chcę kupić w tych nie łatwych czasach priusa plusa. Może jest ktoś to ma ochotę mi w tym pomóc ;) Wertuje ogłoszenia i chyba jedyne które mnie satysfakcjonuje to to https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-toyota-prius-plus-2020r-super-stan-7-osobowy-ID6EJMP3.html

Co myślicie ?

Szukam autka po 2015 roku. Z w miarę pewnym przebiegiem max 200 000 km. Najlepiej czarny w wyższej wersji wyposażenia do 90 000 zł. Generalnie wydając już tyle chciałbym cieszyć się w miarę nowym autem z jasną przeszłością... może być bity ale chciałbym wiedzieć co i jak :)

Dzięki

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
Odp: Chcę kupić Priusa Plusa.
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Czerwca 2022, 14:07:34 »
Ale cena :shock:

Offline mihnik1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2022, 14:55:23 »
Podejrzanie tanio.

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwca 2022, 15:55:00 »
Cześć wszystkim,

Chcę kupić w tych nie łatwych czasach priusa plusa. Może jest ktoś to ma ochotę mi w tym pomóc ;) Wertuje ogłoszenia i chyba jedyne które mnie satysfakcjonuje to to https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-prius-toyota-prius-plus-2020r-super-stan-7-osobowy-ID6EJMP3.html

Co myślicie ?

Szukam autka po 2015 roku. Z w miarę pewnym przebiegiem max 200 000 km. Najlepiej czarny w wyższej wersji wyposażenia do 90 000 zł. Generalnie wydając już tyle chciałbym cieszyć się w miarę nowym autem z jasną przeszłością... może być bity ale chciałbym wiedzieć co i jak :)

Dzięki

auto ladnie wyglada na zdjeciach .
czy on jest 20r  pewnie 19r ale moze sie myle , no i co mu bylo z zagranicy raczej cale nie przyjezdzaja auta. 

moim zdanie prius plus  nie jest wart stowy prawie  ale to tylko moja opinia . (max 50-60 ale ludzie ostatnio oszaleli)

rozumiem ze chcesz plusa ale moze pomysl o c-hr lub rav4  albo przejedz sie tymi autami jest duza roznica  miedzy priusami  lub przejedz sie camry  jest przepasc moim zdanie .

ps. nadal rozumiem ze plus cie interesuje (7 miejsc ,w miare pakowny)  ale przy tej kasie mozna cos fajniejszego znalezc .

good luck.
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Czerwca 2022, 20:38:30 »
Na te siedem miejsc bym się nie napalał. Trzeci rząd jest ciasny i bagażnika pozostaje na dwie siatki zakupów. Sam bagażnik po złożeniu foteli też nie jest największy - jest płytki. Chyba że wywalisz fotele i w ten sposób pogłębisz przestrzeń bagażową.
Tak jak koledzy piszą - za te pieniądze warto rozważyć coś świeższego od Toyoty.
Użytkownik Priusa Plusa.

Offline wojtasst

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwca 2022, 08:13:08 »
Dokladnie za taka kwote są lepsze modele toyoty. Trzeci rząd siedzeń to dla dzieci jedynie, tak jak ja mam ich trójke to jak jedziemy dalej to dwoje na drugim rzedzie i jeden z tylu, bynajmniej sie nie kloca, ale jak by miały usiąść dorosle osoby to w drugim rzedzie siedzenie w 3 osoby to dosc ciasno jest a w 3 rzedzie to porazka. Ja osobiscie mam 2m wzrostu, problemy z kregoslupem w priusie plusie jest mi wygodnie moge jezdzic w dluzsza trase, ale np w nowym avensis mi bylo za ciasno, duzo miejsca to bylo w carinie E.
Ogolnie auto mogloby byc lepiej wyciszone
Toyota Carina E 1.6 LB 16v 4a-fe 1996r + LPG sekwencyjny wtrysk ZENIT, reduktor KME silver, wytryski MATRIX

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Czerwca 2022, 16:26:55 »
jak jedziemy dalej to dwoje na drugim rzedzie i jeden z tylu, bynajmniej sie nie kloca

https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/bynajmniej-przynajmniej;7222.html

Warto używać słów, których znaczenie się rozumie.

Bynajmniej to co innego, niż przynajmniej.
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2022, 16:29:34 wysłana przez ghost2255 »

Offline Animal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Czerwca 2022, 20:39:23 »
jak jedziemy dalej to dwoje na drugim rzedzie i jeden z tylu, bynajmniej sie nie kloca

Słownik języka polskiego słowo bynajmniej tłumaczy jako wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła

Zatem w tym przypadku zastosowanie tego słowa jest poprawne.  :cheesy:

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Czerwca 2022, 23:47:15 »
Słownik języka polskiego słowo bynajmniej tłumaczy jako wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła

Zatem w tym przypadku zastosowanie tego słowa jest poprawne

Przeczytaj nie tylko o znaczeniu, ale też o używaniu i składni zdania.

Offline roslaw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Czerwca 2022, 13:37:29 »
Dziękuję :)

Przeglądając ogłoszenia to to co załączyłem to mega atrakcja, prius z 2020 za 94 000. To jest dużo poniżej średniej. Jeśli przebieg jest autentyczny i historia nie jest tragiczna to fajna opcja, stąd też moje pytanie :) Mówicie o innych autkach ale wymieniacie auta zupełnie o innym typie nadwozia. Ja potrzebuję autka hybrydowego które da się zagazować. Dodatkowo chcę wyjąć trzeci rząd i mieć dużo większy bagażnik. Potrzebuję mieć autko w którym 4 dorosłe osoby będą mieć komfort plus spory bagażnik. Auris kombi dużo mniej miejsca niż w Priusie. C-hr czy Ravka to zupełnie inne auta. Co do cen takie teraz są za 50-60 000 w tym momencie nie kupisz nic nadzwyczajnego... Prius plus to po prostu wypadkowa tego co jest na rynku.

Jedynie Avensis byłby ok i spełniał by moje oczekiwania ale nie jest w Hybrydzie...

Offline Kuba12345

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Czerwca 2022, 17:02:25 »

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Czerwca 2022, 17:10:11 »
https://www.finn.no/255468306

bardzo lade auta i fajna strona .  (okolo 90tys.pln ?)  nie jest jakos tanio ale ladne auta.

jak wyglada kupno i przywiezienie do polski tylko nasze oplaty czy cos jeszcze ?
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2022, 17:19:47 wysłana przez sirkris55 »
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline roslaw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Lipca 2022, 21:43:54 »
Dzięki za ogłoszenie. No rzeczywiście spoko autko. Ale trzeba jechać oglądnąć, tak na odległość chyba nie kupie ;) Kuba12345 kupowałaś kiedyś autko z Norwegii ? Podziel się informacjami jak to wygląda :)

Offline czakula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Lipca 2022, 13:17:12 »
https://www.finn.no/255468306

bardzo lade auta i fajna strona .  (okolo 90tys.pln ?)  nie jest jakos tanio ale ladne auta.

jak wyglada kupno i przywiezienie do polski tylko nasze oplaty czy cos jeszcze ?

Do ceny należy doliczyć około 33%. Słabo się opłaca. Sam sprowadziłem 2 Priusy,jeden Plus i jeden normalny. Stan techniczny ok, ale wiadomo że trzeba dobrze obejrzeć.

Offline Pilarson

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Lipca 2022, 20:19:57 »
Mieszkałem w Trondheim 4 lata. Z tego co widziałem to prius plusy sa bardzo cenione przez głównie taksówkarzy (oczywista oczywistość) ale i także przez.osoby prywatne.
Znam Polaka, mechanika który mieszka w Trondheim i współpracuje z handlarzem który ściaga auta z NO do PL. Napisz ja priv to dam Ci namiary na niego. Pewnie za drabna opłata sprawdzi Ci to auto. Chłopak się zna rzeczy. :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl