Autor Wątek: Nawigacja  (Przeczytany 25219 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jackal

• Gość
Nawigacja
« dnia: 23 Lipca 2004, 09:37:28 »
Nowa mapa Polski

Firmy Aqurat sp. z o.o. i Geosystems Polska sp. z o.o. wypuściły na rynek nową wersjęsystemu nawigacji satelitarnej AutoMapa wzbogaconą zarówno funkcjonalnie jak i estetycznie. Wśród najważniejszych nowości na pewno najbardziej oczekiwane były funkcje objazdu oraz nawigacja terenowa. Ta pierwsza ma zastosowanie dla wszystkich użytkowników systemu. Widząc korek na drodze, mogą teraz nacisnąć guzik OBJAZD, a AutoMapa automatycznie sprawdzi czy istnieją alternatywne drogi omijające zator.

W razie potrzeby użytkownik może też na stałe zablokować wybrany odcinek - np. z robotami drogowymi. Funkcja nawigacji terenowej ucieszy przede wszystkim entuzjastów paralotni, żeglowania, rajdów przełajowych, krótko mówiąc wszystkich tych, dla których podróżowanie nie ogranicza siędo jazdy po drogach. Mocno rozbudowane zostały możliwości dodawania własnych punktów do listy punktów użyteczności publicznej. Pojawiło sięteż sporo udogodnień - jak choćby nowy panel komputera pokładowego, a mimo to program działa jeszcze szybciej niż dotąd. Na pewno najbardziej zauważalną zmianą w tej wersji systemu jest nowe menu z dużymi ikonami ułatwiającymi obsługęprzy pomocy palca bez konieczności używania specjalnego pisaka. Kilka dni przed publikacją wersji 3.5 AutoMapa udostępniła kolejną w tym roku aktualizacjęwszystkich oferowanych map, rozszerzając jednocześnie listęszczegółowych planów miast do 10-ciu. Do istniejących już map dołączyły plany Bydgoszczy, Lublina i Szczecina. Zawierają one nie tylko pełną sieć ulic wraz z zakazami skrętu, ale również adresy i kształty poszczególnych budynków.

"Są to najdokładniejsze mapy tych regionów, jakie do tej pory zostały opublikowane" - twierdzi Marcin Borowski z Geosystems Polska - "kolejne miasta pojawią sięw ofercie AutoMapy we wrześniu. Do końca roku planujemy wydać co najmniej wszystkie miasta wojewódzkie. W tym wydaniu map największy nacisk położyliśmy na aktualizacjęmiejscowości nadmorskich. Prace nad kolejnymi miastami, nad stałą rozbudową mapy Polski oraz nad mapą Europy idą pełną parą. Dane w AutoMapie nie są jeszcze tak pełne jak analogiczne mapy wektorowe Europy Zachodniej czy Stanów Zjednoczonych - mamy jeszcze sporo do nadrobienia. Tempo jest jednak dobre i start mamy bez wątpienia udany - AutoMapa została bardzo dobrze przyjęta przez rynek. W ciągu roku stała sięfacto standardem nawigacji w Polsce."

szad

• Gość
Odp: Nawigacja
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lipca 2004, 15:48:30 »
to info sprzed roku!!! automapa jest dosc stara

ciagle czekamy na mapy do navigacji samochodowej :/

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipca 2004, 10:23:18 »
Nie wiem czy sprzed roku, to miała być nowsza wersja.

szad

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipca 2004, 11:43:00 »
no tak, ale ciagle chcemy DVD do nawigacji montowanej w samochodach.. teraz 4 dni jezdzilem nowa corollka verso, i cala europa na DVD.. oczywiscie bez Polski :/

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lipca 2004, 12:29:12 »
Zgadzam się, tego chcemy, ale narazie na rynek rzucane są kalekie rozwiązania typu oddzielny GPS+Palmtop+mapa.

spike74

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Października 2005, 14:29:14 »
Witajcie jak wspomniałem potrzebuje tej płyty , nie mam pojęcia w jakim systemie chodzi  :cwalbrush   , w ASO powiedzieli ze bedzie takowa ale pod koniec przyszłego roku   :twisted:  
Czy moze wiecie czy sa jakies zamienniki ??
Z Góry dziekuje
Corolla Verso - sprzęt do nawigacji zakupiony w ASO tylko tyle ze z płyta na Europe zachodnia (bez Polski)  :asmiliecry  
nr GG 280601

rwaw

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Października 2005, 15:10:14 »
uzupełnij dane z kąd jesteś itd ja mam mapęna cd z możliwością wgrania danych do nawigacji samochodowej ale nie korzystałem z tego bo poprostu nie mam nawigacji w aucie mam mapę2004 na pc jestt  to mapaPolski bo na Europy niestety nbiebyło mnie stać    :(

zyzolek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Października 2005, 13:07:23 »
Napisz jaki masz system nawigacji?
Jakiej firmy, jakie urzadzenie?

Bo niekazdy program jest kompatybilny.

mrĂłwa nkp

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Października 2005, 18:34:12 »
gdzie kupie i załoze w wawie nawigacje z gps-em

polskie znaki
Swoop
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2006, 00:02:38 wysłana przez Swoop »

adi

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Października 2005, 18:35:20 »
a sa mapy Polski to tego dobre :roll:  :roll:
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2006, 00:02:59 wysłana przez Swoop »

mrĂłwa nkp

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Października 2005, 18:41:12 »
Cytat: adi
a sa mapy Polski to tego dobre :roll:  :roll:

juz od dawna mozna dostac nawet merce juz maja
ale mnie interesuje taka uniwersalna instalacja

adi

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Października 2005, 18:43:07 »
taaa skrec w prawo a tam pole :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :roll:  :wink: hehe
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2006, 00:03:09 wysłana przez Swoop »

mrĂłwa nkp

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Października 2005, 18:52:11 »
Cytat: adi
taaa skrec w prawo a tam pole :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :roll:  :wink: hehe

zalezy od gps-u ciekawe sa te uzywane w Ż-W ale gdzie takie dostane??

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Października 2005, 19:23:37 »
U mnie możesz dostać sam odbiornik na bluetooth. Do tego potrzebujesz palmtopa.
Ja korzystam z takiego zestawu i z Automapy. Dobre i uniwerslane rozwiązanie. Można zabrać na rower, łódke, czy w góry.
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2006, 00:04:32 wysłana przez Swoop »

rwaw

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Października 2005, 19:44:13 »
widziałem stoisko w blue city
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2006, 00:04:44 wysłana przez Swoop »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl