Autor Wątek: Nawigacja  (Przeczytany 25240 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline qbutek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.corollaclub.org
Odp: Nawigacja
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Lutego 2006, 00:39:29 »
Używam cały czas.
Używałem przez 3,5 miesiąca na taryfie.
Mam YAKUMO 300 GPS czyli  Mio 168.
Uzywam AUtomapy i jest spox.
jakby co, to wal na GG.
Sprzedam części z Corolli GTi 1987-1991.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Lutego 2006, 08:55:44 »
Auto Mapa + FSJ Loox 720 + GPS = zero problemow przy podrozowaniu!;)
tylko ze zestawik wychodzi min 2,5 tys......
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Jamioł

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Marca 2006, 13:34:08 »
Hello. Osatnio zaczalem sie ogladac za gpsami...ale nie dla mnie :P dla seniora :D chodzi mi o urzadzenie ktore posiada procesor SiRF Star III ( zwiekszona czulosc ). Bylem zdecydowany na TomTom Go700...ale niestety przez przypadek wlazlem na forum tego urzadzenia i zaskoczylo mnie ze mapa Polski jest dokladna na 18%...czyli doslownie to nic....Jedna gazeta zachwalala ten produkt ale jest on dobry ale nie w Polsce ze wzgeldu na mape...Co polecacie tak do 3500...zl . Musi byc funkcja glosowa, dotyk i mapa w trybie 3d...

połączyłem wątki o GPS-ie
Swoop
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2006, 23:35:10 wysłana przez Swoop »

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Marca 2006, 14:24:48 »
Ja używam odbiornika na chipsecie fujitsu, 32 kanałowy. Jest to starsnav BT-16. Kiedyś nawet je sprzedawałem. Moim zdaniem to odbiornik bardzo dobry, chwalili go też kupujący.
Do tego korzystałem z Auto Mapy. Dla mnie rewelacja.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 10 Marca 2006, 14:27:52 »
Polecam PocketPC z oprogramowaniem do nawigacji i mapami.

Więcej doczytasz na www.pdaclub.pl

Offline miodek997

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Marca 2006, 16:25:26 »
Witajcie moi drodzy
Nosze się z zamiarem zakupu systemu nawigacyjnego. Mam na oku upatrzony model "tomtom go 700 ". Cena w granicach 2800 PLN.... czy ktoś ma takie cacko u siebie...słyszał może na temat tego urządzenia? jakieś własne lub kolegi wrażenia. Sporo tego sprzętu jest na rynku więc biję sie trochę z myślami... jest to sprzęcik który bardzo może pomóc w przejechaniu bezstresowym po drogach naszej Europy ;-) a wiem jak to niemiło zgubić sie w obcym kraju nie znając w dodatku ich języka ;-)
Powiedźcie co o tym sądzicie? Z góry serdeczne dzieki.
Pozdrawiam

"DIABEŁEK" Toyota Yaris 1,3 Luna 2003. Tak było .... obecnie Audi A6 C5 2,4 benz. ale wracam do Toyoty ;-)

ave409

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 31 Marca 2006, 18:53:06 »
HEY!

Ja gdybym brał system nawigacyjny to z firmy GARMIN.

Firma ma bardzo dobrą opinię, sprzedaje dużo produktów, reklamowana przez dobre firmy.

I szkoda wydawac 2800 zł na nawigację. Ja kupuję z MP3, formatami odczytu JPG BMP itp. Mam zamiar wydac 1799zł.

Naprawdę, polecam tą firmę, www.garmin.pl
Pozdrawiam

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
« Odpowiedź #37 dnia: 01 Kwietnia 2006, 03:26:11 »
Ja przymierzam sie do PALMTOP MIO 180 POCKET PC GPS lub Palmtop Mio Digi-Walker 169 z modułem GPS za ok 900zl (bez mapy) + mapy z AutoMapa (ok 400-500)
Co o tym sadzicie ?

http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=11735&skad=skapiec
http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/78692
 http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/69873

carinaman20

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 01 Kwietnia 2006, 03:48:49 »
Również rozglądnął bym się raczej za jakimś palmtopem z nawigacją. Jest tego trochę na rynku i zbierają całkiem niezłe oceny, w szczególności egzemplarze z odbiornikiem GPS na kości SiRF Star III. Cena jest zdecydowanie bardziej przystępna niż dedykowanych zestawów, a oprogramowanie zawsze można jakimś P2P pociągnąć gratisowo.
Już za 1300,- można mieć bardzo dobrego (według opinii użytkowników) Asusa 632. Do tego karta 1GB za 120-150,- i "testowa wersja" jakiejś automapy i mamy całkiem fajny zestaw, poszerzony o podręczny komputer z mini wordem, excelem, organizatorem, www, filmami, mp3 itd.
CM

Offline miodek997

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 09 Kwietnia 2006, 11:29:59 »
Hmmmm.... dzieki za chęć pomocy i doradzania.... Germin owszem znam i tą firmę ale tomtom w europie cieszy się wiekszym zaufaniem. Oczywiście wszystko jest kwestią kasy ale...czy napewno? Nie wiem czy koledzy studiowali możliwości tego urzadzenia... a i opinie posiadaczy też są bardzo istotne. Zresztą urządzenie to zwyciężyło w rankingu GPS.... ale pomyślimy. W każdym bądź razie dzieki za pomoc :)

"DIABEŁEK" Toyota Yaris 1,3 Luna 2003. Tak było .... obecnie Audi A6 C5 2,4 benz. ale wracam do Toyoty ;-)

bbr555

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Kwietnia 2006, 01:01:27 »
tomtom jest naprawdę dobry, przyjemny interfejs, mały, lekki itp. itd. naprawdę dobry sprzęt. I nie ma żadnego ale. Gadżetów ma tyle że zarypiesz silnik zanim nauczysz się w pełni wykorzystywać je wszystkie. A trochę poważniej: to dość drogi sprzęt i nawet jeśli cena nie jest dla Ciebie wygórowana to dobrze się zastanów czy potrzebujesz tego wszystkiego. Jeśli jeździsz naprawdę dużo to się nie wahaj bo warto za niego zapłacić, ale jeśli masz jakieś wątpliwości napisz gdzie i po co jeździsz, może znajdziemy lepsze rozwiązanie. Lepsze wcale nie znaczy że tańsze, ale tomtom nie ma wszystkiego i może nie mieć akurat tego co Tobie jest potrzebne.

prusiak

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Kwietnia 2006, 01:06:24 »
Wlasnie bawe sie MIO i Automapa na biurku. Wybieram sie do lodzi na lotnisko i ubolewam ze do samego lotniska brak dojazdu :(. Generalnie jest to pierwszy tego typu sprzet w moich rekach. Troche sie na poczatku wieszal, ale jak go juz opanowalem to ladnie prowadzi. Aha, bateria b. krotko trzyma... :(

bbr555

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Kwietnia 2006, 02:16:38 »
Z tego co widzę autor topica już wybrał dla siebie sprzęt i prosi o informacje odnośnie tego co wiemy na temat tomtom'a i dlaczego go kupić lub nie kupić, zachwalając inne systemy nawigacji raczej mu nie pomożemy... ale to moja subiektywana opinia i mogę się mylić

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Kwietnia 2006, 23:12:59 »
Polecam poczytać tutaj: http://gpsinformation.net/ Gdzieś tam był test porównawczy wszystkich modeli dostępnych w UK i ZTCP to TomTom nie wypadł najlepiej..
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline miodek997

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Kwietnia 2006, 19:20:56 »
Raz jeszcze witam i pragnę podziękować wszystkim za wszelkie uwagi... to nie jest całkiem tak, że kwestia ceny jest mało istotna :D byłoby to nawet hm.... niemożliwe. Ale wiadomo, że jest to zakup który ma służyć przez jakiś ( dłuższy ) czas i tu nie powinno się bardzo oszczędzać. Jest natomiast tego towaru tyle na rynku, że naprawdę dla osoby niewiele zorientowanej w tej dziedzinie nie jest łatwo wybrać... wierzcie mi. Z tym jak narazie sprzętem zetknełem się w pierwszej kolejności i dlatego wiem o nim już troszeczkę. Chodzi mi natomiast o sprzęt z którym nie potrzeba się bawić w wyciąganie i wkładanie poszczególnych kart pamięci... ten jak raz ma 2,5 GB dysku i tam są wszystkie mapy które mi odpowiadają na miejscu. Sporo jeżdzę po Europie ( po Polsce nie ma problemu... nasz kraj jest chyba dość dobrze nam znany i dobrze oznakowany... można często poruszać się nawet bez mapy... nie mówiąc nawet o nawigacji) zaś w Europie jest z tym różnie... tym bardziej jak znajomość języka jest bliska zeru  ;) cuż w moich czasach uczono nie ten kierunek ...raczej wschód niż zachód. Częśćzaś przedstawionych przez Kolegów ( za co podkreślam raz jeszcze jestem wdzięczny) sprzetów opiera się na ciągłej wymianie kart pamięci... dam przykład. Teraz wybieram się do Szwajcarii i Hiszpanii... w tym sprzęcie wszystkie mapy są w jednym dysku i trasa omówiona jest od Warszawy po Barcelone...przez Interlarken i to bardziej przemawia do mnie niż sugerowana cena.  Ta nawigacja " od drzwi do drzwi" 8) Jednak raz jeszcze dzieki... i pozdrawiam wszystkich sympatycznych toyotomaniaków....Niech moc waszych Toyotek będzie z Wami 8)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl