Autor Wątek: Yaris 1 manetka świateł  (Przeczytany 2305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline amerias85

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota yaris
Yaris 1 manetka świateł
« dnia: 01 Lipca 2022, 19:37:32 »
Witam
Mam zapytanie odnośnie manetki(przełącznik zespolony świateł) .Mianowicie chodzi mi,że chce kupić do Toyoty Yaris 1,rocznik 2005 , gdzie występują światła  przeciwmgielne przednie oraz tylne.Pytałem po sklepie ale nie mają na stanie. Więc szukałem po internecie ale pytajac czy bedzie pasowal taki model dostalem odpowiedz ze nie
https://allegro.pl/oferta/przelacznik-zespolony-swiatel-manetka-corolla-e12-8809277883?utm_source=notification&utm_medium=platformMessage&utm_campaign=b82f532a-91fb-4bab-a6fb-ab346e730575&utm_content=offer-link
Z serwisu dostalem odpowiedz ze do mojego auta po sprawdzeniu VIN :Numer przełącznika A84140-0D070
Niestety nie moge znalezc zamiennikow , wczesniej miałem zamontowany taki jak na stronce ponizej:
https://archiwum.allegro.pl/oferta/przelacznik-kierunkowskazow-corolla-verso-01-04-i7931598959.html
Będzie wiedział ktoś jaki dokładny numer spasuje do mojego modelu? 12 pinow wersja FR?albo może ktoś już miał doczynienia z podobnym tematem ,byłbym wdzięczny za pomoc :)

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Yaris 1 manetka świateł
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lipca 2022, 23:14:10 »
Witam
Mam zapytanie odnośnie manetki(przełącznik zespolony świateł) .Mianowicie chodzi mi,że chce kupić do Toyoty Yaris 1,rocznik 2005 , gdzie występują światła  przeciwmgielne przednie oraz tylne.Pytałem po sklepie ale nie mają na stanie. Więc szukałem po internecie ale pytajac czy bedzie pasowal taki model dostalem odpowiedz ze nie
https://allegro.pl/oferta/przelacznik-zespolony-swiatel-manetka-corolla-e12-8809277883?utm_source=notification&utm_medium=platformMessage&utm_campaign=b82f532a-91fb-4bab-a6fb-ab346e730575&utm_content=offer-link
Z serwisu dostalem odpowiedz ze do mojego auta po sprawdzeniu VIN :Numer przełącznika A84140-0D070
Niestety nie moge znalezc zamiennikow , wczesniej miałem zamontowany taki jak na stronce ponizej:
https://archiwum.allegro.pl/oferta/przelacznik-kierunkowskazow-corolla-verso-01-04-i7931598959.html
Będzie wiedział ktoś jaki dokładny numer spasuje do mojego modelu? 12 pinow wersja FR?albo może ktoś już miał doczynienia z podobnym tematem ,byłbym wdzięczny za pomoc :)

Przełącznik do YI pasuje każdy nawet od E12... Nie pasuje tylko od YI przed 2000 rokiem < wersje japońskie>, gdzie włącznik tylnej lampy przeciw-mgielnej był na desce - nie w manetce. Zamienniki to chińskie gówno. C.C.C. Jak coś mam taką  oryginalną manetkę na sprzedaż. Proszę pisać p.w. jeśli dalej zainteresowany:)

Offline amerias85

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota yaris
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lipca 2022, 13:58:28 »
Cytuj (zaznaczone)
Przełącznik do YI pasuje każdy nawet od E12... Nie pasuje tylko od YI przed 2000 rokiem < wersje japońskie>, gdzie włącznik tylnej lampy przeciw-mgielnej był na desce - nie w manetce. Zamienniki to chińskie gówno. C.C.C. Jak coś mam taką  oryginalną manetkę na sprzedaż. Proszę pisać p.w. jeśli dalej zainteresowany:)

Dziękuję za informację. Problem jest w tym że część zamówiona nie pasuje plastikiem gdyż trzeba ją podpiłować aby dało się wsunąć w zaczep.Szybszym rozwiązaniem jest podmianka styków z nowej części do starej ,które to się przepalają:) Pozdrawiam.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lipca 2022, 12:22:42 »
Cytuj (zaznaczone)

Problem jest w tym że część zamówiona nie pasuje plastikiem gdyż trzeba ją podpiłować aby dało się wsunąć w zaczep.Szybszym rozwiązaniem jest podmianka styków z nowej części do starej ,które to się przepalają:) Pozdrawiam.

Każda oryginalna manetka o E12 YI VERSO/YARIS I, SWIFT chyba mk IV, nawet DAICHATSU < tego typu na 9 pinów 1 rzad i w drugim rzędzie 3 piny> wsuwa się bez problemu w zaczep przy kolumnie kierowniczej. Nie wiem jaki zamiennik kupiłeś że trzeba coś piłować bo nie wchodzi, wiem ze te chińskie nowe badziewia za 60-90 złotych na allegro nadają się do kosza i nie jeden to potwierdzi.
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl