Autor Wątek: Aygo II 2018 - odgłos "cykania" w kabinie - co to może być?  (Przeczytany 3171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cereusfoto

• Toyot Leżący
  • *
Mam to auto od 2 miesięcy i słyszę taki odgłos w kabinie podczas jazdy. Porównałabym go do odgłosu wiszącego breloczka, który ociera się o coś metalowego. Jest dość cichy. Oczywiście to nie jest nic z tych rzeczy, to musi być coś innego. Tylko co? Odgłos nie jest słyszalny cały czas. Z tego co zauważyłam, to słyszalny raczej jest na początku jazdy. Jeżdżę tylko na krótkich odcinkach, po mieście. Nie wiem co to może być. Mam nadzieję, że nic poważnego. Czy ktoś spotkał się z czymś takim w podobnym modelu?

Offline Japara

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Yaris
Odp: Aygo II 2018 - odgłos "cykania" w kabinie - co to może być?
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Lipca 2022, 09:04:04 »
A czy to nie jest naturalny odgłos w tym modelu? Moja ciocia miała coś podobnego i jej powiedzieli, że wszystko ok.

Offline cereusfoto

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lipca 2022, 17:21:44 »
Jeśli jest tak faktycznie, to się cieszę. Sam odgłos mi nie przeszkadza, tym bardziej, że nie jest cały czas słyszalny tylko na niskich biegach początkowo (może jak silnik jest zimny to się tak dzieje?).

Offline Talar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Grudnia 2024, 15:50:36 »
Ten silnik ma same dziwne odgłosy bo ma 3 cylindry i leciwą konstrukcję. Jest niezawodny więc coś za coś.

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Grudnia 2024, 07:11:22 »
Mam to auto od 2 miesięcy i słyszę taki odgłos w kabinie podczas jazdy. Porównałabym go do odgłosu wiszącego breloczka, który ociera się o coś metalowego. Jest dość cichy. Oczywiście to nie jest nic z tych rzeczy, to musi być coś innego. Tylko co? Odgłos nie jest słyszalny cały czas. Z tego co zauważyłam, to słyszalny raczej jest na początku jazdy. Jeżdżę tylko na krótkich odcinkach, po mieście. Nie wiem co to może być. Mam nadzieję, że nic poważnego. Czy ktoś spotkał się z czymś takim w podobnym modelu?
Masz może zamontowane czujniki cofania w zderzaku ?
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline Karakus123

• Prawie Toyot
  • Samochód:: AYGO X 2024
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Lipca 2025, 06:14:23 »
Moja nowa AYGOX 2024 trzeszczała od chwili wyjazdu z salonu, cykanie szczególnie przy ruszaniu i hamowaniu, zanikało po rozgrzaniu, okazało się że to osłona plastikowa nagrzewnicy , zaolejona zasmarowana smarami, demontaż kilka sekund i wsadzenie szmaty, efekt: zero cykania.

Nawet nie jechałem z tym do serwisu żeby się nie denerwować, mam zdjęcia jak ktos potrzebuje

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl