Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód  (Przeczytany 45882 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Greenmor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross
Odp: czas oczekiwania na samochód
« Odpowiedź #45 dnia: 26 Stycznia 2023, 14:43:26 »
Witam wszystkich na forum. To mój pierwszy post bo od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Yaris Cross po prawie 15 miesiącach! oczekiwania. To moja pierwsza Toyota więc liczę na pomoc i wyrozumiałość  :-)

Offline michallo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross HDF
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Stycznia 2023, 20:05:48 »
Witamy  :grin:

Brawo za wytrwałość, jaka wersja?

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Stycznia 2023, 20:21:27 »
Witamy na forum
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Greenmor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Stycznia 2023, 00:14:08 »

Brawo za wytrwałość, jaka wersja?
Wersja comfort bez hybrydy  :-)

Offline Skora

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 01 Lutego 2023, 15:13:39 »
Po otrzymaniu dokumentów, 19.02.2023 zgłosiłem zarejestrowanie oraz ubezpieczenie auta w salonie gdzie auto zamawiałem.
Narazie cisza, ile czasu czekaliście od chwili zgłoszenia zarejestrowania ? Trochę mi się dłuży  :grin:

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #50 dnia: 01 Lutego 2023, 16:11:22 »
Po otrzymaniu dokumentów, 19.02.2023 zgłosiłem zarejestrowanie oraz ubezpieczenie auta

Chyba miało być 19.01.2023  :cheesy:
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline sunmoon51

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross DF
« Odpowiedź #51 dnia: 01 Lutego 2023, 21:10:56 »
ile czasu czekaliście od chwili zgłoszenia zarejestrowania ?

Zarejestrowałem i dostarczyłem dokumenty do salonu w środę, wyjechałem z salonu w piątek. Czyli dwa dni.

Toyota Yaris Cross Dynamic Force 125 KM 6 M/T Comfort + Tech + Style

Offline Skora

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 01 Lutego 2023, 22:11:36 »
Oczywiście że miało być 19.01.2023  :grin: Ja 19-ego poinformowałem ich, oraz wysłałem skan dowodu rejestacyjnego. Trochę to już trwa.
Miejsce zakupu auta, to Szczecin Struga.

Offline PierwszaToyota

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 02 Lutego 2023, 21:22:48 »
Witam wszystkich na forum. To mój pierwszy post bo od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Yaris Cross po prawie 15 miesiącach! oczekiwania. To moja pierwsza Toyota więc liczę na pomoc i wyrozumiałość  :-)

Cześć. Czyli zamawiałeś podobnie jak ja, ale czekałem około 12 mies. Też benzyna, też Comfort. U mnie się przeciągało, miało być na maj/czerwiec pierwotnie, później sierpień/wrzesień. U ciebie dlaczego aż tak długo, dostałeś rocznik 23?

Na razie nabite niecałe 2k km, jeżdżą rodzice i to niedużo jak widać. Jest niby ok, ale drugi raz na pewno co innego by się wybrało. Przy obecnych cenach tego samochodu to już w ogóle nie byłby brany pod uwagę

Offline Greenmor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 03 Lutego 2023, 11:00:52 »

Cześć. Czyli zamawiałeś podobnie jak ja, ale czekałem około 12 mies. Też benzyna, też Comfort. U mnie się przeciągało, miało być na maj/czerwiec pierwotnie, później sierpień/wrzesień. U ciebie dlaczego aż tak długo, dostałeś rocznik 23?

Na razie nabite niecałe 2k km, jeżdżą rodzice i to niedużo jak widać. Jest niby ok, ale drugi raz na pewno co innego by się wybrało. Przy obecnych cenach tego samochodu to już w ogóle nie byłby brany pod uwagę

Nie wiem dlaczego tak długo to trwało. Zamawiałem w końcówce października 2021, 2 listopada 2022 informacja, że opuścił fabrykę (niemal równo rok od zamówienia), w połowie grudnia dotarł do centrum w Bytomiu a 19 stycznia do salonu.

Nie przejechałem na razie dużo ale jestem bardzo zadowolony. Bardzo fajnie się prowadzi. Chciałem crossovera a w tej cenie nic lepszego bym nie kupił.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #55 dnia: 03 Lutego 2023, 21:55:51 »
Oczywiście że miało być 19.01.2023  :grin: Ja 19-ego poinformowałem ich, oraz wysłałem skan dowodu rejestacyjnego. Trochę to już trwa.
Miejsce zakupu auta, to Szczecin Struga.
Też tam kupiłem w czasach pandemii i też oni mi rejestrowali, choć grzecznie poinformowali, że  żadnych znajomości w urzędzie nie mają. Czekałem 4 tygodnie

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Skora

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 04 Lutego 2023, 16:28:54 »
Krisman - od zarejestrowania cztery tygodnie ?  :| Ja 11-go stycznia opłaciłem fakturę, 19- tak jak pisałem zgłosiłem zarejestrowanie i ubezpieczenie auta.
Myślę że coś jest nie tak, nie powinni mi kazać rejestrować, jeśli nie mieli pewności że samochód jest do odbioru.
W tej chwili mam ubezpieczone auto którym nie mogę jeździć a płacę blisko 10 zł dziennie.
Nie jestem "złotówą" ale wydaje mi się że tak nie powinno być. W umowie nie ma nic o terminie wydania po zarejestrowaniu, więc tak jak by mieli czas nieokreślony  :-(
Czy są jakieś ogólne przepisy, regulamin i.t.p gdzie taki termin może być określony ? bo w ten sposób, to mogę czekać w nieskończoność  :-) :-) :-)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #57 dnia: 04 Lutego 2023, 16:46:12 »
Krisman - od zarejestrowania cztery tygodnie ?  :| Ja 11-go stycznia opłaciłem fakturę, 19- tak jak pisałem zgłosiłem zarejestrowanie i ubezpieczenie auta.
Myślę że coś jest nie tak, nie powinni mi kazać rejestrować, jeśli nie mieli pewności że samochód jest do odbioru.
W tej chwili mam ubezpieczone auto którym nie mogę jeździć a płacę blisko 10 zł dziennie.
Nie jestem "złotówą" ale wydaje mi się że tak nie powinno być. W umowie nie ma nic o terminie wydania po zarejestrowaniu, więc tak jak by mieli czas nieokreślony  :-(
Czy są jakieś ogólne przepisy, regulamin i.t.p gdzie taki termin może być określony ? bo w ten sposób, to mogę czekać w nieskończoność  :-) :-) :-)
Odpowiedzią pewnie jest COVID i z tego wynikłe opóźnienia

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Skora

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 04 Lutego 2023, 16:52:29 »
Ale ja 11-go stycznia dostałem informację wraz z dokumentami do rejestracji że auto jest w Polsce. Więc gdzie ten Covid ?  :grin:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #59 dnia: 04 Lutego 2023, 17:12:36 »
Nie, 4 tyg. czekałem na rejestrację:) Wysali od razu po zarejestrowaniu.
U Ciebie może być przyczyną nowy wzór homologacji którego wymaga urząd, a Toyota zaspała z tym, ale też może to być zwykła kolejka do rejestracji.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl