Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód  (Przeczytany 45899 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kylo32

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Hybrid
Odp: czas oczekiwania na samochód
« Odpowiedź #75 dnia: 09 Lutego 2023, 14:02:05 »
Czas mija ubezpieczenie leci, wczoraj usłyszałem że na placu mają problem z "brakiem" zabezpieczeń/alarm i dlatego nie wysyłają do salonu a z tego co pamiętam alarm miał być dokładany w salonie. Pozostaje tylko czekać bo już nawet mi się nie chce dzwonić.
to mam w zasadzie to samo, nikt nic nie wie. Do TCE mail wysłałem ale też nic nie odpisali, dzwonienie do salonu póki co też nic nie dało. To nie powinno tak wyglądać...
Nie brał bym tego zabezpieczenia gdyby nie było w promocji pewnie, ale jak już zamówiłem to niech to założą. Mój na placu w Polsce wedle apki stoi od 14 stycznia, rejestracja 24 stycznia. Czekam...

Offline se-ba2

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris HYBRID
« Odpowiedź #76 dnia: 09 Lutego 2023, 15:16:55 »
Moj Yaris stoi na placu w Bytomiu od 9.01 wtedy poszła zaliczka, reszta kasy 16.01 i jak przyszły dokumenty to 20.01 rejestracja no i wg zapowiedzi auto już miało być w moich rękach, jestem zły bo dzięki zapewnieniom że auto będzie sprzedałem swoje obecne. Tę braki magazynowe alarmu to jakaś masakra skoro w salonie gość mówi że oni mogli to zrobić. Przy następnym zakupie będę się zastanawiał bo jak dla mnie to nie tak powinno wyglądać. Na zerwanej lokacie straciłem 3000 a o rabacie przy zakupie to można zapomnieć.

Offline kylo32

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 09 Lutego 2023, 15:41:02 »
Doskonale Cie rozumiem...
Diler odwołał montaż alarmu i na początku przyszłego tygodnia ma być u dilera, dostane większą zniżkę na koła zimowe a alarm/zabezpieczenie zamontują już kiedy indziej na miejscu, u dilera.
Ja byłem bez żadnej informacji, gdybym nie dzwonił w kółko nic bym nie wiedział a auto pewnie jeszcze długo by stało. Na opłacenia faktury miałem tydzień. Odsetki z lokaty + wynajem innego auta + nerwy, i za to rabat na koła które i tak od nich kupuje.

Offline szczepan.ma

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross
« Odpowiedź #78 dnia: 10 Lutego 2023, 13:03:50 »
Mam takie pytanie z innej beczki dotytyczące samego odbioru auta. Kupujemy nowe auto czyli wolne od wad lakierniczych czy innych widocznych. O to moje pytanie czy przed odbiorem szczególnie na coś zwracać uwagę ? Mieliście jakieś przygody przy odbiorze związane z jakim kolwiek uszkodzeniem ? Co w takiej sytuacji robić bo w końcu pieniądze już zapłacone ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Online Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #79 dnia: 10 Lutego 2023, 13:36:55 »

Offline szczepan.ma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 10 Lutego 2023, 13:52:17 »
Czy według was jest sens wynajmować firmę zewnętrzna która sprawdzi auto ?

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #81 dnia: 10 Lutego 2023, 13:56:21 »
Bez sensu, to co masz do sprawdzenia możesz sprawdzić sam, na resztę masz gwarancję i rękojmię.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline jl79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 10 Lutego 2023, 15:21:17 »
Chyba warto dodatkowo skupic sie na lakierze bo dosyc czesto czytalem ze sa wtrącenia. Nie wiem jakie kolory sa najbardziej narazone.

Offline szczepan.ma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 10 Lutego 2023, 16:22:12 »
Spotkał się ktos z taka sytuacja ze podczas odbioru coś wyszło nie tak jak powinno być ?

Online Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #84 dnia: 10 Lutego 2023, 16:36:06 »
Były jakieś posty na ten temat na forum - poszukaj (niekoniecznie w dziale Yaris). Zdaje się, że trzeba spisać wtedy protokół uwag / usterek i salon powinien je usunąć.

Offline se-ba2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 16 Lutego 2023, 12:02:43 »
Doskonale Cie rozumiem...
Diler odwołał montaż alarmu i na początku przyszłego tygodnia ma być u dilera, dostane większą zniżkę na koła zimowe a alarm/zabezpieczenie zamontują już kiedy indziej na miejscu, u dilera.
Ja byłem bez żadnej informacji, gdybym nie dzwonił w kółko nic bym nie wiedział a auto pewnie jeszcze długo by stało. Na opłacenia faktury miałem tydzień. Odsetki z lokaty + wynajem innego auta + nerwy, i za to rabat na koła które i tak od nich kupuje.

I jak tam, auto dotarło do salonu? Moje miałem wczoraj okazję zobaczyć(już jest) ale niestety odbiór dopiero w przyszłym tygodniu-musza zamontować zabezpieczenie i zamówione akcesoria. Ale po napisaniu do Toyoty i wylaniu swoich żali zaoferowali mi w ramach rekompensaty dodatkowy voucher na akcesoria.

Offline kylo32

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 16 Lutego 2023, 12:21:42 »
Dzisiaj dojechał do salonu a jutro mam odbiór, zamawiałem wykładzinę bagażnika gumową, dywaniki gumowe, osłony przeciw błotne i koła zimowe.
Ciekawe natomiast jest to, ze Tobie zamontują zabezpieczenie od razu (przed odbiorem) a mi "kiedyś" - serwis dilera ma się ze mną niezależnie od odbioru skontaktować. Może Twój diler miał na stanie zabezpieczenie a mój nie.

Mi toyota (centrala) na email nie odpisuje od tygodnia równo. Rabat dostałem u dilera, zniżkę dodatkową na koła zimowe.

Offline se-ba2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 16 Lutego 2023, 14:11:33 »
Sprzedawca nic wczoraj nie mówił że mają problem z zabezpieczeniem, przyszły tydzień to efekt kolejności uzbrajania i wydawania zamówionych samochodów. My za 1 voucher wybraliśmy listwy progowe plus listwa do bagażnika które już są i czekają na montaż, natomiast za ten z rekompensaty inne mniejsze gadżety bo tak na prawdę wybór za voucher jest bardzo ograniczony.
Mam wrażenie że centrala Toyoty sama nie wie co się dzieje bo mi odpisali że auto dojedzie do salonu do końca tygodnia a było już we wtorek po południu a na stronie internetowej widnieje że jest dopiero dostawą z Czech do Bytomia mimo że wcześniej pokazywała że już tam stoi i czeka na transport do salonu.
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2023, 14:13:41 wysłana przez se-ba2 »

Offline kylo32

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 16 Lutego 2023, 14:21:01 »
Mi we wtorek zmienił się status tak jak Tobie, z Bytom na Kolin - z tego co na forum wyczytałem i wywnioskowałem, to oznacza ze z Bytomia go zlecili na transport dalej. Dodzwoniłem się we wtorek do dilera i umówiłem na odbiór na piątek (jutro) Dziś po 12 jak sprawdziłem apke to pokazało się, że już jest u dilera.

Offline jl79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 17 Lutego 2023, 19:39:25 »
A ile aktualnie mniej wiecej trwa od momentu wejścia auta do produkcji do momentu dostarczenia do salonu? Biorac pod uwage ze auto bedzie produkowane we francuskiej fabryce.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl