Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód  (Przeczytany 45850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jl79

• Toyot Leżący
  • *
Odp: czas oczekiwania na samochód
« Odpowiedź #150 dnia: 20 Marca 2023, 16:04:57 »
Swietnie ze skonczyles i zrozumiales swoja głupote. Napisalem ci ze ktos mogl wziasc odpowiedzialnosc na siebie i zalozyc ci ten alarm. Umiesz czytac? Po angielsku przeciez ci tego nie pisalem tylko po polsku. Zacytowalem ci oficjalne stanowisko toyoty a ty dalej swoje. Zastanow sie dziwaku co ty piszesz.

Dzień Dobry.
Nie wiem jakie jakie jest stanowisko Toyoty i mało mnie to interesuje. Wiem tylko, że gotowy samochód z alarmem czekał na mnie już tydzień przed rejestracją.

Dodatkowo, z dokumentu ECE/TRANS/WP.29/2021/50 wynika, że ponowna homologacja, lub tylko jej rozszerzenie jest wymagane wtedy, gdy po modyfikacjach zmienia się typ pojazdu.
Jeżeli masz jednak gdzieś takie stanowisko Toyoty pisemne, zapoznałbym się. Jestem jednak przekonany, że to problem z dostępnością alarmów. Tak samo jak z dostępnością drugich kluczyków do niektórych modeli. Gdzie przy odbiorze uzytkownik otrzymuje tylko jeden kluczyk, a drugi przysyłają mu kurierem po miesiącu, czy dwóch. (To znam tylko z opowieści mojego sprzedawcy w salonie).

Dziękuję.
Pozdrawiam
Uważaj co piszesz bo narazisz się znafcy i dowiesz się, że jesteś dziwakiem albo kimś tam jeszcze  :grin:

Byłem w ubiegłym tygodniu w salonie Toyoty w innej sprawie ale przy okazji zapytałem jak to jest z tymi alarmami. Pracownik powiedział mi, że nie ma żadnych wytycznych i każdy dealer robi tak jak chce w zależności od dostępności alarmów czy innych czynników. No ale czasem po prostu nie warto dyskutować.
Dokladnie .... po co od nowa to zaczynasz?? Jak nie wiesz ze Toyota probuje wszystkie alarmy zakladac w Bytomiu to nie zabieraj glosu na ten temat. Jest mozliwosc montazu w salonie ale wymaga to zgody centrali. Dalej chcesz ciagnac ta dyskusje???

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: 20 Marca 2023, 20:02:33 »
Jakieś dziwne nowe teorie/procedury…
Wyposażenie dodatkowe w tym alarm, jest montowane w Mszczonowie.
Następnie auto jest dostarczane do ASO i rejestrowane.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #152 dnia: 20 Marca 2023, 20:34:50 »
Montują w Bytomiu albo w Mszczonowie. Z racji napiętych terminów by zyskać pojazd wcześniej na stacji aso zleca transport pojazdu a  do bagażnika auta trafiają rzeczy które miałyby być pierwotnie zamontowane
I montują sobie sami, że skutkiem różnym
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline szczepan.ma

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross
« Odpowiedź #153 dnia: 20 Marca 2023, 20:38:21 »
Montuje ktoś jeszcze zabezpieczenia z toyoty ?? Trochę badziewne zabezpieczenia z aso.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline jl79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: 21 Marca 2023, 00:47:29 »
Ale wytlumaczcie to koledze @Greenmor. Bo to on ma swoja teorie i juz drugi raz porusza temat w ktorym jest w glebokim błedzie lub nie potrafi po prostu czytac tekstu ze zrozumieniem.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: 21 Marca 2023, 19:01:52 »
Ale wytlumaczcie to koledze @Greenmor. Bo to on ma swoja teorie i juz drugi raz porusza temat w ktorym jest w glebokim błedzie lub nie potrafi po prostu czytac tekstu ze zrozumieniem.
Tutaj masz link do regulaminu forum
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,29379.0.html
Polecam przeczytać ze zrozumieniem zwłaszcza pkt. 10 …Wszelkie wycieczki osobiste w kierunku userów forum są zakazane zarówno na forum jak i na priv…

Offline jl79

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 21 Marca 2023, 23:17:09 »
Polecam przeczytać ze zrozumieniem zwłaszcza pkt. 10 …Wszelkie wycieczki osobiste w kierunku userów forum są zakazane zarówno na forum jak i na priv…
To proponuje zebys przeczytal jego teksty ze zrozumieniem to moze bedzesz wiedzial o co chodzi.

Offline Greenmor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross
« Odpowiedź #157 dnia: 22 Marca 2023, 00:11:44 »
To proponuje zebys przeczytal jego teksty ze zrozumieniem to moze bedzesz wiedzial o co chodzi.

Pokaż jeden post, w którym ciebie lub kogokolwiek obraziłem.

Natomiast za takie posty na innych forach dostaje się bana:

Ciezki jestes czlowieku. Nie docieraja do ciebie zadne fakty. Ty wiesz najlepiej kiedy ci alarm zakladali bo rozumiem.ze byles przy tym? Wez sie nie osmieszaj.

Swietnie ze skonczyles i zrozumiales swoja głupote. [...] Zastanow sie dziwaku co ty piszesz.

No ale nie o to w tym wątku chodzi, więc proponuję by moderator usunął wszystko, co nie jest związane z tematem.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #158 dnia: 22 Marca 2023, 22:16:22 »
W punkt

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline antyrama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 30 Marca 2023, 02:02:06 »

Moderacja śpi, to może ja spróbuję ci wyjaśnić? Musimy sobie jakoś sami radzić > WYP na drzewo.

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #160 dnia: 25 Lipca 2024, 12:51:01 »
Coś dziwnego dzieje się z moim zamówieniem.                                                   
Wg. aplikacji - auto wyprodukowane miesiące temu (produkcja trwała 2 dni) auto opuściło Francję, kierowało się do Bytomia (ba nawet dalej bo aplikacja pokazywała kierunek granicy z Białorusią - a zamawiałem w Zielonej Górze)                                                   

A tymczasem dziś znowu mam status produkcja w toku FRANCE :-) - i wszystko zaczyna się od nowa                                                   

Albo stwierdzili że ktoś szybciej ma dostać auto, albo coś się stało niedobrego w transporcie, albo aplikacja żyje swoim życiem tym bardziej że wg. umowy termin odbioru mam jeszcze odległy bo prawie 2 miesiące.                                                   
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #161 dnia: 25 Lipca 2024, 12:53:49 »
Ostatnio coś dużo jest problemów z tym śledzeniem w aplikacji, u kolegów Brytyjczyków ich Yarisy i YC "jeżdżą" w tą i z powrotem przez kanał La Manche :P Oczywiście totalny rozjazd między informacjami od dealera i aplikacją więc nie przywiązywałbym do tego większej wagi.

Offline Wiktor07

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #162 dnia: 07 Sierpnia 2024, 19:21:20 »
Ostatnio coś dużo jest problemów z tym śledzeniem w aplikacji, u kolegów Brytyjczyków ich Yarisy i YC "jeżdżą" w tą i z powrotem przez kanał La Manche :P Oczywiście totalny rozjazd między informacjami od dealera i aplikacją więc nie przywiązywałbym do tego większej wagi.
Mój jutro do odbioru a apk pokazuje,że jest w Bytomiu od tygodnia.
Ps.Czekaliśmy miesiąc od zamówienia

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #163 dnia: 15 Sierpnia 2024, 14:41:21 »
Auto już stoi na placu dealera i czekam na rejestrację a tymczasem w aplikacji dalej mam "W transporcie - Onnaing FRANCE"  :laugh:

Relacja czasowa mojego zamówienia         
28.04.2024 - zamówienie u Dealera          
18.06.2024 - przetwarzamy twoje zamówienie;         
15.07.2024 - produkcja w toku;         
17.07.2024 - auto opuściło fabrykę;         
19.07.2024 - w transporcie BYTOM POLAND         
24.07.2024 - w transporcie Onnaing FRANCE - to tej pory w aplikacji :)         
30.07.2024 - u Dealera         
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline lopez28

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: YC
« Odpowiedź #164 dnia: 21 Sierpnia 2024, 17:53:32 »
Auto już stoi na placu dealera i czekam na rejestrację a tymczasem w aplikacji dalej mam "W transporcie - Onnaing FRANCE"  :laugh:

To raczej normalne. U mnie to samo.

U mnie Premier Edition 130 zamówiony w połowie czerwca (początkowy termin koniec roku) wyprodukowany i dowieziony do Bytomia pod koniec lipca. Potem transport do dealera ok 3 tygodnie. Do końca sierpnia pewnie odbiorę, więc łączny czas oczekiwania ok 2-3 miesiące.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl