Autor Wątek: Oświetlenie przycisków w RAV4 2022r.  (Przeczytany 6157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paw11

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CX-5
Odp: Oświetlenie przycisków w RAV4 2022r.
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Lipca 2022, 14:18:12 »
I w niektórych wersjach oświetlenie ambientowe pod nogi i na półki. Niebieskie:
Jak dla mnie to straszna wiocha. U mnie w GLA mam podświetlenie wszystkiego, we wszystkich kolorach świata i pierwsze co zrobiłem to wyłączyłem

Jaki masz silnik w GLA?
Jakie wady/zalety w porównaniu z RAV4?
Zastanawiam się nad RAV4 ale też patrzę na GLA lub GLC 200D

pireus

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Lipca 2022, 09:40:29 »
Jaki masz silnik w GLA?
Mam GLA 35 AMG
2,0 306KM
Jakie wady/zalety w porównaniu z RAV4?
Wadą pewnie jest cena i przyszłe koszty użytkowania. Ja zamawiałem w październiku zeszłego roku. Dostałem jeszcze wtedy rabat ok. 25 tys zł. i za ok 250 tys. mam praktycznie wszystko co można było upakować w konfiguratorze. Teraz musiałbym zapłacić ok 300 tys.
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2022, 09:43:44 wysłana przez pireus »

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Lipca 2022, 13:22:10 »
GLA to rozmiar bliżej Corolli Cross czy CHR. Rav jednak jest bardziej przestronna i ma trochę większy bagażnik. Natomiast porównywanie klasy premium z samochodem dla mas nie bardzo ma sens. Rozmiarowo GLC ma bliżej do RAV, ale też jest mniejszy.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Lipca 2022, 20:09:35 »
GLA to rozmiar bliżej Corolli Cross czy CHR. Rav jednak jest bardziej przestronna i ma trochę większy bagażnik. Natomiast porównywanie klasy premium z samochodem dla mas nie bardzo ma sens. Rozmiarowo GLC ma bliżej do RAV, ale też jest mniejszy.
W GLA jest więcej miejsca niż w GLC. Może coś się  zmieniło w porównaniu do nowego GLC, ale nie ma ich jeszcze w salonach

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Lipca 2022, 20:59:12 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Lipca 2022, 21:06:22 »
Po pierwsze nie porównuj  ciasnego GLA X156 produkowanego do 2019 roku, do obecnego H247 ,który jest o wiele większy w środku. Po drugie odwiedź salon MB i sprawdź empirycznie obecne GLA i właśnie schodzące GLC.  Co do nowego GLC jak już pisałem nie wiem, póki co niedostępny. A GLB jest jeszcze większy od GLC i może mieć 7 siedzeń, i te dwa ostatnie wcale nie są dla karłów.
« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2022, 21:09:17 wysłana przez pireus »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Lipca 2022, 21:28:41 »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Lipca 2022, 21:31:07 »
A że jesteśmy na subforum o rav4 i od tego porównania się zaczęło, to dorzucę jeszcze:
https://autokatalog.pl/zdjecia360/mercedes-gla-ii-250-vs-toyota-rav4-v-jbl-v/9487-9877?slideId=19

pireus

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Lipca 2022, 22:16:47 »
Nie bardzo rozumiem, co chcesz mi udowodnić ? Odpisałem koledze Paw11 na pytanie o GLA i tyle. Nie porównywałem wielkości do RAV4, tylko swoje wrażenia co do GLA i GLC bo taki miałem wybór. Cyfry to jeszcze  nie wszystko, pójdź do salonu wsiądź do obu i się przekonasz o ich przestronności wnętrza. Ja to zrobiłem i wybrałem mniejszy gabarytowo samochód o stosunkowo dużej przestronności. Nawet dzisiaj mój kolega o wzroście ponad 2m bardzo się zdziwił, bo mógł swobodnie za mną usiąść i miał jeszcze dużą  przestrzeń między nogami a fotelem kierowcy, a ja mierzę 190 cm.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Lipca 2022, 23:39:39 »
Nie bardzo rozumiem, co chcesz mi udowodnić ?
Napisałeś, że w GLA jest więcej miejsca, niż w GLC. Tymczasem (pozostając w nomenklaturze Toyoty) mówimy o aucie, któremu bliżej do Yaris cross, niż do rav4 (która jest porównywalna z GLC)

Ale skończmy może z tym off-topem
« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2022, 23:56:47 wysłana przez firek »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Lipca 2022, 08:38:19 »
mówimy o aucie, któremu bliżej do Yaris cross, niż do rav4
Pytanie zasadnicze. Czy Ty kiedykolwiek siedziałeś w tych samochodach? Bo jeżeli nie to faktycznie dyskusja nie ma sensu.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Lipca 2022, 10:56:08 »
Pytanie zasadnicze. Czy Ty kiedykolwiek siedziałeś w tych samochodach? Bo jeżeli nie to faktycznie dyskusja nie ma sensu.
Ja siedziałem w każdym obecnym mercedesie i faktycznie GLA jest w tej samej klasie co ch-r, ale od chr jest znacząco większy, co nie zmienia faktu, że do GLC, nawet tego obecnego to mu sporo (solidne kilka cm na nogi z tyłu) brakuje, wygrywa jedynie przestrzenią na głowę, ale tylko jeśli porównamy go do GLC coupe. GLB to już inna liga, auto zaprojektowane w stylu vana z nadwoziem crossovera, chociaż nawet tam nie ma nie wiadomo jakiej filozofii wnętrza i do 3 rzędu powyżej 165cm nie ma co się pchać. Takie o dwa siedzenia, żeby odebrać syna i 5 kolegów z treningu piłki nożnej l. W 3 rzędzie to dopiero dla osoby średniego wzrostu jest znośnie w Highlanderze, Explorerze, xc90, czy x7 i oczywiście poza "busami" jeszcze w magazynach ostał się jeszcze s-max i Galaxy. Bardzo żałuję, że nie udało mi się go kupić zamiast rav4, ale akurat załapałem się na te największe podwyżki i jak za 220k kiedyś można było kupić glb 35 amg z dodatkowymi pakietami (głównie asystentami jazdy, bo większość jest w standardzie), to w styczniu ledwo zmieściliśmy się z glb 200 4matic w 240k dodając potrzebne pakiety (żeby zrównać z takim rav4 executive).

pireus

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Lipca 2022, 12:00:59 »
to w styczniu ledwo zmieściliśmy się z glb 200 4matic w 240k dodając potrzebne pakiety (żeby zrównać z takim rav4 executive).
No niestety, ceny mocno poszły w górę w każdej marce, ale te 306KM i dźwięk silnika w Sport+ w AMG cały czas wywołuje u mnie uśmiech na twarzy. Idzie do przodu jak dziki.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Lipca 2022, 17:09:24 »

Nie muszę siedzieć w każdym możliwym aucie, żeby ocenić jego wielkość. Zdaje sobie sprawę z faktu, że niektóre auta są przestronniejsze, niż się to wydaje, a inne są zdecydowanie mniejsze, niż wyglądają, ale wiem również, że percepcja i umysł ludzki lubią płatać figle. Kiedyś jeździłem focusem i nie wydawał mi się mały, dopóki nie przesiadłem się do mondeo. Podobnie rav4 wydaje się obszerna, ale wystarczyło posiedzieć chwilę w range roverze, żeby po wejściu do ravki czuć się jak po przesiadce z ravki do Focusa (cały czas mam go w rodzinie - super auto:-P).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl