mówimy o aucie, któremu bliżej do Yaris cross, niż do rav4
Pytanie zasadnicze. Czy Ty kiedykolwiek siedziałeś w tych samochodach? Bo jeżeli nie to faktycznie dyskusja nie ma sensu.
Ja siedziałem w każdym obecnym mercedesie i faktycznie GLA jest w tej samej klasie co ch-r, ale od chr jest znacząco większy, co nie zmienia faktu, że do GLC, nawet tego obecnego to mu sporo (solidne kilka cm na nogi z tyłu) brakuje, wygrywa jedynie przestrzenią na głowę, ale tylko jeśli porównamy go do GLC coupe. GLB to już inna liga, auto zaprojektowane w stylu vana z nadwoziem crossovera, chociaż nawet tam nie ma nie wiadomo jakiej filozofii wnętrza i do 3 rzędu powyżej 165cm nie ma co się pchać. Takie o dwa siedzenia, żeby odebrać syna i 5 kolegów z treningu piłki nożnej l. W 3 rzędzie to dopiero dla osoby średniego wzrostu jest znośnie w Highlanderze, Explorerze, xc90, czy x7 i oczywiście poza "busami" jeszcze w magazynach ostał się jeszcze s-max i Galaxy. Bardzo żałuję, że nie udało mi się go kupić zamiast rav4, ale akurat załapałem się na te największe podwyżki i jak za 220k kiedyś można było kupić glb 35 amg z dodatkowymi pakietami (głównie asystentami jazdy, bo większość jest w standardzie), to w styczniu ledwo zmieściliśmy się z glb 200 4matic w 240k dodając potrzebne pakiety (żeby zrównać z takim rav4 executive).