Autor Wątek: Wciskanie sprzęgła - głuchy pisk  (Przeczytany 1105 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
Wciskanie sprzęgła - głuchy pisk
« dnia: 22 Lipca 2022, 12:49:23 »
Dziś zauważyłem , że w momencie wciskania sprzęgła do końca słychać głuchy pisk , tak jakby coś ocierało , nie było posmarowane. Trudno to określić. Od ponad 40 lat jeżdżę manualem i nigdy nic takiego nie słyszałem.

Chyba zgłoszę to przy najbliższej wizycie w ASO a będzie okazja bo wreszcie dotarła środkowa część tylnego zderzaka ,którą z końcem marca uszkodziła mi kobieta inną starą RAV4. ( po 3 tygodniach eksploatacji od momentu zakupu). 

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wciskanie sprzęgła - głuchy pisk
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Lipca 2022, 21:44:17 »
A wiesz , że żałuję. Włączyłem sobie na autostradzie w Chorwacji aktywny tempomat , jechałem na 6 biegu ale były sytuacje , że musiałem zmienić na niższy więc wtedy wkurzałem się  sam na siebie , że mogłem kupić automat a tak nic bym nie robił.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Odp: Wciskanie sprzęgła - głuchy pisk
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Lipca 2022, 22:09:28 »
A wiesz , że żałuję. Włączyłem sobie na autostradzie w Chorwacji aktywny tempomat , jechałem na 6 biegu ale były sytuacje , że musiałem zmienić na niższy więc wtedy wkurzałem się  sam na siebie , że mogłem kupić automat a tak nic bym nie robił.

Nie wiedziałem, że można mieć tempomat adaptacyjny z manualem.w automacie bardzo go lubię w korkach, czy generalnie jadąc w sznurze aut - z manualem to by nie miało sensu....:-|

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl