Autor Wątek: Mocowanie blendy klapy tył  (Przeczytany 2356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Casoni

• Toyot Leżący
  • *
Mocowanie blendy klapy tył
« dnia: 28 Lipca 2022, 14:24:00 »
Witam.
Wymieniłem przycisk otwarcia klapy bagażnika. Odkręcając blendę (5 srób) jedna była zardzewiała i się ukręciła. Gdzie takie śruby kupić i jaki mają symbol? Są to śruby z kwadratowym łbem, który wchodzi w wyopust tej blendy. I ewentualnie czym uszczelnić tę blendę z karoserią? Sa taśmy uszczelniające - nadają się do tego?
Pozdrawiam.

Offline mar11111

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Mocowanie blendy klapy tył
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Lipca 2022, 15:43:25 »
Ja przerabiałem temat niedawno. Generalnie to sama blenda podobno nie jest uszczelniana. Uszczelniane są lampy nad rejestracją i to tak najczęściej dostaje się woda do wnętrza klapy bagażnika.
Blenda jest mocowana śrubą z kwadratowym łbem i generalnie jak wpiszesz w google takie hasło to jest w czym wybierać. A jak ci się nie chce a masz dostęp do narzędzi (szlifierka stołowa a nawet zwyczajny piknik) to spokojnie dorobisz sobie taką śrubę.

Offline mar11111

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Mocowanie blendy klapy tył
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Lipca 2022, 15:47:13 »
A jak znajdziesz jakiś patent na uszczelnienie blendy to chętnie wezmę przykład :)

Ja zastanawiałem się nad spienionym sznurem EPDM tylko że trzeba go najpierw przykleić jakoś 2iec w sumie olałem temat. Są jeszcze takie uszczelki butylowe samoprzylepne więc może czynić takim...?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl