Witam.
Pacjent to Prius 2.
Od pewnego czasu zaczalem coś czuć i delikatnie slyszec dźwięki przy jeździe droga ekspresowa przy delikatnych zakrętach w lewo - w prawo było to wydaje mi się mniej wyczuwalne.
Ostatnio, około tydzień temu wymienione zostały łączniki stabilizatora oraz tuleje stabilozatora (przy tej operacji urwała się śruba i sanki musiały pojsc na śrubach trochę w dół aby byl dostep, może to istotne). Po wymianie nie zauwazylem poprawy w/w objawów choć dolne grzybki lacznika były dość luźne, a gumy delikatne wybite.
Wczoraj natomiast zauważyłem ze na ładnej drodze przy jeździe na wprost mam uczucie jakbym jechał po delikatnej ,,tarce” - to uczucie nie zanika ani przy hamowaniu ani dodawaniu gazu - w trybie EV do 50kmh wydaje mi sie ze tez to czuje. Czasem po dojeździe do świateł czuć wyłączanie się spalinowki, częściej na zimnym silniku, takie bujnięcie - nie wiem czy to coś niepokajacego?
Zamieniłem opony przód-tył oraz założyłem zimówki ale nie zauwazylem zmiany. Po podniesieniu na lewarku ani ja, ani znajomy który zajmuje sie mechanika nie czuje luzów w przednich kołach, sprężyny są całe.
Co w następnej kolejności sprawdzić?