Autor Wątek: Śledzenie statusu zamówienia?  (Przeczytany 10292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BrejSki

• Początkujący
  • Samochód:: KIA Ceed
Śledzenie statusu zamówienia?
« dnia: 02 Sierpnia 2022, 19:34:30 »
Cześć,
Jakiś miesiąc temu zamówiłem u dealera w Poznaniu Corollę HB GR Sport+Dynamic 1.8 140KM, rok modelowy 2023. Sprzedawca w momencie podpisania umowy powiedział mi, że powinienem w ciągu kilku dni otrzymać na maila link prowadzący do strony, na której mogę śledzić proces przetwarzania zamówienia.
Z tego co wyczytałem w Internecie, taka opcja miała być też widoczna w MyT i gdzieś na stronie Toyoty, ale nigdzie czegoś takiego nie mam. Kontaktowałem się z dealerem i w sumie to oni nie wiedzą, czemu tych linków nie ma, ale ponoć nie byłem pierwszą osobą, która o to pytała.

Czy wiecie może, czy Toyota wstrzymała/wyłączyła tę funkcję? Wiem, że do odbioru auta daleeeeka droga, ale jestem trochę zdezorientowany, bo mam umowę, ale fajnie by było wiedzieć, czy zamówienie jest potwierdzone, wiedzieć cokolwiek.

Pozdrawiam!

Offline Jedyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
Odp: Śledzenie statusu zamówienia?
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Sierpnia 2022, 21:21:34 »
Ja zamawiałem 02.08 również 2023r. Gr sport i tez do tej pory nie dostałem linka tylko informacje o RODO. Spróbuje zadzwonić jutro do salonu to może czegoś się dowiem.
Na kiedy wyznaczyli Ci wstępnie odbiór?

Offline 032gangster

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Stycznia 2023, 01:58:42 »
Cześć
Dobrze wiedzieć, że nie tylko u mnie występuje ten problem. Mam to samo zamawiałem 1.8 gr sport 30.05.2022 termin mam na 31.07.2023 ale też żadnych informacji w aplikacji MyT. Znajoma zamawiała Yarisa jakoś w marcu i od razu miała status zamówienia w aplikacji. Dajcie znać czy coś wam odpowiedzieli bo mój dealer tak samo mi mówi że nie wie dlaczego w aplikacji nie ma informacji ale jest wszystko OK z zamówieniem. Możliwe że informacje jakieś będą w aplikacji dopiero jak ruszy produkcja czy zostanie nadany nr VIN.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Stycznia 2023, 18:00:49 »
https://drive.google.com/file/d/1JLN2O2XgjEVKjD9zmDya3M8pL2UwRYS5/view?usp=drivesdk
W dniu zamówienia, po zarejestrowaniu w MyT już miałem taką wiadomość
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline 032gangster

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Stycznia 2023, 03:14:04 »
a jaki samochód zamawiałeś, że od razu miałeś bo wydaje mi się, że to zależy od tego czy samochód jest już w produkcji czy dopiero produkcja się zacznie, w przypadku corolli z rocznika 2023 polifttingowej produkcja zaczyna się dopiero w 2023 roku więc myślę że to może być spowodowane tym faktem.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Stycznia 2023, 08:42:51 »
a jaki samochód zamawiałeś, że od razu miałeś bo wydaje mi się, że to zależy od tego czy samochód jest już w produkcji czy dopiero produkcja się zacznie, w przypadku corolli z rocznika 2023 polifttingowej produkcja zaczyna się dopiero w 2023 roku więc myślę że to może być spowodowane tym faktem.
Poliftową corollę z data odebrania na grudzień 2023

Offline Homeless88PL

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla + Aygo
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Stycznia 2023, 13:56:09 »
https://drive.google.com/file/d/1JLN2O2XgjEVKjD9zmDya3M8pL2UwRYS5/view?usp=drivesdk
W dniu zamówienia, po zarejestrowaniu w MyT już miałem taką wiadomość

Mam tak samo. Zamówiony 2.0 TS GR 2023
W salonie powiedzieli że aplikacja MyT musi być zarejestrowana na ten sam mail co podany przy składaniu zamówienia. Ewentualnie poprosić sprzedawcę o podpięcie innego adresu.
Corolla FL TS 2.0 GR

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.5
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Marca 2023, 11:01:37 »
No to inna ciekawostka. Zamówiłem 17.02.2023 w salonie Corollkę z wyprzedaży rocznika 2022, która miała być pod Warszawą. Pracownik salonu(nawiasem mówiąc bardzo miły) powiedział, że maks do 2-3 tygodni auto będzie do odbioru. Jeszcze tego samego dnia po zalogowaniu w MyT faktycznie moje zamówienie już było z informacją "W transporcie" Mszczonów, Poland. No i rajcowałem się przez tydzień sprawdzając status zamówienia. I teraz gwóźdź programu. 27.02.2022 późnym wieczorem Corolla była w transporcie j/w. Ale rano następnego dnia tj 28.02.2023 moje zamówienie było "W transporcie" ale w Koper, Slovenia!!! Teraz wyobraźcie sobie moje zdziwienie i wkurw.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Marca 2023, 11:30:23 »
Dopiero 11 marca mija 3 tyg od zamówienia.
Relax

Offline kylo32

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Hybrid
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Marca 2023, 12:26:20 »
dnia tj 28.02.2023 moje zamówienie było "W transporcie" ale w Koper, Slovenia!!
z mojego doświadczenia wynika że takie "cofniecie się" w statusie oznacza, że auto z placu w Mszczonowie ruszyło do dilera.

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Marca 2023, 12:27:00 »
No dobra, tylko dlaczego zamiast z Mszczonowa do mojego salonu, auto teleportowało się do Słowenii, na dodatek wyjeżdżając z fabryki. Jeżeli do wyznaczonego terminu autka nie odbiorę to zapewne zmienię dealera, a może nawet auto. Bo bardzo nie lubię być ładowany w bambuko. Gwoli ścisłości cały czas ten sam nr zamówienia.

Offline kylo32

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Hybrid
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Marca 2023, 12:29:24 »
nie wiem czego tak jest ale u mnie też tak było, auto cofnęło się z Bytomia do Czech po czym niecałe 2 dni później było u dilera.
Może nie mają w systemie odpowiedniej ilości statusów, nie wiem

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Marca 2023, 09:12:22 »
@kylo32, chyba masz rację. Właśnie przyszedł SMS z informacją, że auto jest u Dilera, który skontaktuje się ze mną w sprawie odbioru auta. Na MyT również zmienił się status z informacją, że auto u dilera. Nie powiem żeby nie, ale ulżyło mi trochę i czekam na info od sprzedawcy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl