Autor Wątek: Kamera cofania  (Przeczytany 803 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gwizdi2907

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Prius
Kamera cofania
« dnia: 03 Sierpnia 2022, 11:00:41 »
Witajcie, kupiłem ostatnio Priusa 3 generacji, od poprzedniego właściciela wiem że samochód miał zwykłe radio 86120-47300 jednak zostało zmienione na takie z wyświetlaczem 86140-47090, działa poprawnie, jedynie po wciśnieciu przycisku Car nie wyświetla informacji, chcę dołozyć kamerę cofania, robiłem już pierwsze podejście do tego tematu, odkręciłem radio i mam w nim wolną całą wtyczkę 16pin, do której podpinają kamerę na wszystkich tutorialach, zamówiłem takową, ale nie wiem które piny odpowiadają za kamerę, czy jak kupię zwykłą kamerę 12v to ma prawo działać? Pozdrawiam

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Kamera cofania
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Sierpnia 2022, 12:52:48 »
Najlepiej założyć oryginal
Zwykła tez zadziała lecz jej zasilanie trzeba podłączyć wdlg jej instrukcji montażu a sygnały zapiąć do radia
do radia trzeba podłączyć sygnał wstecznego by przełączała obraz w momencie cofania
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline gwizdi2907

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Prius
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Sierpnia 2022, 13:08:34 »
Rozumiem, na Priuschat znalazłem temat że oryginalna ma zasilanie 6V i jakiś konwerter z 12v na 6 jest potrzebny dodatkowo.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Sierpnia 2022, 13:11:38 »
Tak oryginał zasilanie ma 6V i wszystko jest zawarte wewnątrz ori kamery
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl