Autor Wątek: Muzyka z usb  (Przeczytany 3642 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Helmett

• Toyot Leżący
  • *
Muzyka z usb
« dnia: 04 Sierpnia 2022, 21:29:17 »
Witam.  Chciałbym sie dowiedzieć jak można odtworzyć muzyke z usb w priusie 3. Lub jak z usb zgrać na twardy dysk?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Muzyka z usb
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Sierpnia 2022, 22:17:28 »
Pendrive w systemie plików fat32 z mp3 max 32 GB i powinno działać po wpięciu w gniazdo
Jeśli navi z HDD to wtedy też da się zgrać zawartość na dysk
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Helmett

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Sierpnia 2022, 05:29:47 »
Niestety. Po wpięciu w port usb nie widzi go. W opcjach w radiu mam tylko HDD lub AUX nie ma USB
Z płyty cd wiem że da się nagrać na HDD ale całą muzykęmam na pendeivie używanego w innym aucie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Sierpnia 2022, 10:05:03 »
Może twładowania?oje gniazdo nie czyta danych i służy tylko do ładowania? Co mówi instrukcja?
Zawsze można skorzystać z adaptera Jack-USB OTG HOST
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Sierpnia 2022, 11:56:42 »
pytanie czy gniazdo USB jest sprawne lub czy nie jest uszkodzony układ transmisji w radio dla USB
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Helmett

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Sierpnia 2022, 23:42:54 »
Gniazdo ładuje,  ale czy inaczej działa nie wiem. Bo akurat jestem w trasie na wakacje i mam tylko pendrive , próbowałem z telefonu puścić ale również nie mogę.  Co prawda telefon jako taki łączy due beż problemu i można dzwonić ale chciałem się łączyć przez bluetooth ale nie znajduje pokazanej tam nazwy.  Wyświetla się tylko "odtwarzacz przenośny " myślałem że z telefonu też się da ale noc z tego

Offline Helmett

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Sierpnia 2022, 23:46:05 »
Na wyświetlaczu są kolejno AM, FM, CD. CDCH (cokolwiek to jedt?, nie aktywne ) HDD, BLUETOOTH  I AUX.  brak USB

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Sierpnia 2022, 09:29:00 »
da się sparować telefon z radiem przez bluetooth i słuchać muzyki z telefonu, np. przez spotify lub tidal. ja się co prawda tego dowiedziałem jakieś 2-3 lata po zakupie auta, ale lepiej późno niż wcale  :cheesy:
ja mam radio z HDD, oznaczanie chyba 9016 (czy jakoś tak), ale przepraszam, nie pamiętam jak sparowałem telefon z radiem, musisz pokombinować. Wcześniej łączyłem telefon poprzez kabel i wejście AUX
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline Arkadi73

• Toyot Leżący
  • *
    • https://www.facebook.com/Toyota-Prius-Polska-604897093231189/?ref=bookmarks
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Sierpnia 2022, 13:28:06 »
Niestety nie to za stare radio. Osobiście polecam zmienić radio na jakiegoś chinczyka i po problemie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl