Autor Wątek: Immobilizer toyota corolla e16  (Przeczytany 1475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luq

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla E16
Immobilizer toyota corolla e16
« dnia: 09 Sierpnia 2022, 12:15:27 »
Witam,
parę dni temu nabyłem toyotę corolle e16 lift 1.6 2018r. Auto ma immobilizer ale poprzedni właściciel zgubił pilota. Obecnie jak otwieram auto z pilota w kluczyku to włącza się alarm który mogę w tym momencie wyłączyć jedynie wystukując PIN. Gdy otwieram i zamykam z kluczyka manualnie to wszystko jest ok. Moje pytanie, co lepiej zrobić. Pozbyć się immobilisera całkowicie czy dorobić kluczyk? Co będzie lepszym rozwiązaniem. Jak wygląda ten pilot do immobilisera czy to jest jakaś pestka, jaki był by ewentualny koszt takich rozwiązań. Druga sprawa, zauważyłem że na lakierze, kolor srebrny w słońcu widać nierównomiernie pokryty lakier. Nie wiem jak to wyjaśnić. Całe auto mierzyłem czujnikiem, wszędzie wynik od 110 do 130 więc chyba oryginał. Dziękuje za informacje i pomoc.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Immobilizer toyota corolla e16
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Sierpnia 2022, 09:31:01 »
Prawdopodobnie masz Cobrę.
https://allegro.pl/oferta/karta-proxy-cobra-vodafon-toyota-zielona-dioda-org-8921210063

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Luq

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla E16
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Sierpnia 2022, 18:15:46 »
Tak, mam książeczkę Cobra Pro. Czy jak zamówię ten kluczyk i znając aktualny kod PIN to wystarczy żeby zaprogramować ten kluczyk i można było otwierać auto z pilota bez włączania się alarmu ? Czy samo programowanie tego kluczyka to coś trudnego czy osoba która się na tym nie zna da sobie radę ?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Sierpnia 2022, 10:03:33 »
Musisz zakupić karte Proxi, która potem powinna zostać dokodowana do centrali alarmu w aucie pinkodem
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl