z wypożyczeniem auta Corolla hybrid poszło ponad 13 tys.zl
Miałem stłuczkę parkingową w Rav4 2013. Do wymiany tylna klapa, szyba, zderzak. Koszt z wypożyczeniem samochodu klasy SUV to 14700 zł w 2018 roku. Także rozbieżność cenowa nieduża między Twoim kosztem dziś, a moim 4 lata temu. Pamiętaj, że jeżeli taką szkodę mógłbyś zlikwidować pilnując kosztów za np. 6 tys zł, to przez ubezpieczalnię będzie średnio 2 razy drożej. Po prostu warsztaty korzystają z faktu, że szkoda jest finansowana przez ubezpieczalnię i zawyżają stawki jak mogą. A potem wszyscy płacimy za to większymi składkami ubezpieczenia. Żona kiedyś zarysowała panu na parkingu narożnik zderzaka mercedesa w 123. Uszkodzenie było wielkości monety 5 zł, bo zrobiliśmy zdjęcie. Mercedes cały mógł być warty ok 5 tys zł. Posklejany srebrną taśmą, zardzewiały, że jak stuknąłeś drzwiami, to rdza sypała się wkoło. Gość pojechał do serwisu Mercedesa, zrobił kosztorys i Hestia z polisy mojej żony wypłaciła panu 4650 zł do ręki. Oczywiście samochodu nie naprawił, bo widziałem go potem kilka razy na parkingu pod Leroy Merlin. Tak działają firmy ubezpieczeniowe i każdy jest zadowolony oprócz płatników składek.