Autor Wątek: Brak elementów wyposażenia w RAV4  (Przeczytany 5465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Brak elementów wyposażenia w RAV4
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Sierpnia 2022, 23:38:07 »
immobilizer
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Sierpnia 2022, 11:53:02 »
Niby tak. Jeździłem autem bez jbl oraz z jbl. Jak dla mnie różnica kolosalna. Myślę że toyota teraz skupia się na modelu 2023r a te które z 2022 nie weszły do.produkcji anulują z powodu braku podzespołów.

Też uważam, że różnica w JBL jest kolosalna, ale jakby od tego zależało kiedy i czy w ogóle dostanę auto, to bym zrezygnował i za tą kasę (chyba obniża cenę?) Wymienionym nagłośnienie w jakiejś wyspecjalizowanej firmie

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Sierpnia 2022, 20:45:55 »
(chyba obniża cenę?)
U mnie PKO nie chce zmienić warunków leasingu, a u mnie to strata jakichś 600zl miesiecznie.
Ale ja razie czekamy na informację, czy wymienią na okno dachowe. Jak nie to dealer pewnie będzie chciał dołożyć jakieś koła albo coś.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Sierpnia 2022, 20:57:44 »
U mnie koła zimowe przy fakturze z autem (tzn. na fakturze ich nie było wyszczególnionych, ale w środku auta były) to 6900 zł (czyli 450 mniej niż w katalogu). JBL tańszy.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Sierpnia 2022, 09:43:46 »
U mnie PKO nie chce zmienić warunków leasingu, a u mnie to strata jakichś 600zl miesiecznie.
Może chodzi o to, że podpisałeś umowę na stałej stopie procentowej(niskiej), a jeżeli dziś jest inna cena, PKO zmieni ci warunki, ale data stopy będzie aktualna? Jeżeli to inna kwestia, leasingodawca zawsze podpisuje umowę zgodnie z fakturą zakupu pojazdu. Jeżeli cena na fakturze jest niższa niż w umowie, sporządza się aneks i obniża raty.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Sierpnia 2022, 12:26:54 »
Może chodzi o to, że podpisałeś umowę na stałej stopie procentowej(niskiej), a jeżeli dziś jest inna cena, PKO zmieni ci warunki, ale data stopy będzie aktualna? Jeżeli to inna kwestia, leasingodawca zawsze podpisuje umowę zgodnie z fakturą zakupu pojazdu. Jeżeli cena na fakturze jest niższa niż w umowie, sporządza się aneks i obniża raty.
Jednak się zgodzili, wydaje mi się, że to była tylko taka gadka, żeby utrzymać wyższa cenę.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Września 2022, 15:39:13 »
Coś wam powiem o produkcji elementów. Od dwóch miesięcy czekam na cześć zderzaka (czarny plastik od dołu)  i nie wiem kiedy będzie, bo jak Toyota twierdzi,  produkcja stoi i nie wiedzą kiedy ruszy. Także uważajcie na swoje pojazdy, bo coś poważniejszego i można pół roku czekać na naprawę.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Września 2022, 21:28:24 »
Coś wam powiem o produkcji elementów. Od dwóch miesięcy czekam na cześć zderzaka (czarny plastik od dołu)  i nie wiem kiedy będzie, bo jak Toyota twierdzi,  produkcja stoi i nie wiedzą kiedy ruszy. Także uważajcie na swoje pojazdy, bo coś poważniejszego i można pół roku czekać na naprawę.

No to ciekawe w moim przypadku 4 gen. Miałem stłuczkę w tył zderzaka ponad miesiąc temu byłem jako poszkodowany.  Czekałem na decyzję w ciągu miesiąca i wtedy oddałem do serwisu. Części już miałem w ciągu tygodnia zderzak i czujniki, a resztę np. Hak brink musiałem czekać do dwóch tygodni. Wszystko w ASO , ale ceny kosmiczne za naprawę z wypożyczeniem auta Corolla hybrid poszło ponad 13 tys.zl

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 26 Września 2022, 21:37:20 wysłana przez mleni »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Września 2022, 21:40:23 »
No to ciekawe w moim przypadku 4 gen
To się tyczy nowych aut. Na zderzaki do cupry formentor ludzie od kwietnia czekają i jeżdżą zastępczymi.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Września 2022, 08:31:18 »
z wypożyczeniem auta Corolla hybrid poszło ponad 13 tys.zl
Miałem stłuczkę parkingową w Rav4 2013. Do wymiany tylna klapa, szyba, zderzak. Koszt z wypożyczeniem samochodu klasy SUV to 14700 zł w 2018 roku. Także rozbieżność cenowa nieduża między Twoim kosztem dziś, a moim 4 lata temu. Pamiętaj, że jeżeli taką szkodę mógłbyś zlikwidować pilnując kosztów za np. 6 tys zł, to przez ubezpieczalnię będzie średnio 2 razy drożej. Po prostu warsztaty korzystają z faktu, że szkoda jest finansowana przez ubezpieczalnię i zawyżają stawki jak mogą. A potem wszyscy płacimy za to większymi składkami ubezpieczenia. Żona kiedyś zarysowała panu na parkingu narożnik zderzaka mercedesa w 123. Uszkodzenie było wielkości monety 5 zł, bo zrobiliśmy zdjęcie. Mercedes cały mógł być warty ok 5 tys zł. Posklejany srebrną taśmą, zardzewiały, że jak stuknąłeś drzwiami, to rdza sypała się wkoło. Gość pojechał do serwisu Mercedesa, zrobił kosztorys i Hestia z polisy mojej żony wypłaciła panu 4650 zł do ręki. Oczywiście samochodu nie naprawił, bo widziałem go potem kilka razy na parkingu pod Leroy Merlin. Tak działają firmy ubezpieczeniowe i każdy jest zadowolony oprócz płatników składek.   

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Września 2022, 08:57:09 »
zrobił kosztorys i Hestia z polisy mojej żony wypłaciła panu 4650 zł do ręki.
Czyli musiałby warty conajmnei 6 tysięcy, bo inaczej policzyli by jako całkę.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Września 2022, 09:07:36 »
Może tak, ale tak czy inaczej to patologia.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Września 2022, 09:17:29 »
Może tak, ale tak czy inaczej to patologia.
Dokładnie patologia bo wtedy u mnie towarzystwo UNIQUA proponowało wypłacenie odszkodowania za niecałe 7000zl i pojechałem zapytać innych poza ASO w to 5 miejsc i wszyscy mówili że nie zrobią za takie pieniądze i zawsze proponują tak jak robi to samo ASO to więc odrzuciłem gotówki i wolałem koszt warsztat - ubezpieczenie i stąd wyszło ponad 13 tys zł. Warsztaty wiedzą co robić jak zarobić i jak najwięcej.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Września 2022, 09:22:17 »
U mnie proponowali 4800 gotówka, 9600 ASO wyliczyło. Uszkodzony tylko czarny plastik pod zderzakiem, ale wyłamał się jeden zaczep i przez to  cały zderzak ma być wymieniony.

Offline Boldwyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: exRav4 V Hybrid
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Września 2022, 10:01:30 »
zrobił kosztorys i Hestia z polisy mojej żony wypłaciła panu 4650 zł do ręki.
Przy naprawie z OC koszt naprawy musi przekroczyć wartość pojazdu żeby była mowa o "całce" - nie ma progu np 70% wartości samochodu jak w AC (konkretna liczba zależy od ubezpieczalni).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl