Autor Wątek: Carina na Avensisa? (F)  (Przeczytany 24590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adasko

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Lipca 2005, 13:39:16 »
Cytat: Kryspin
Cytat: topol
A wiesz może jak bezusterkowość w porównaiu z Cariną

pojawiały sięproblemy z trzęsącą siękierownicą przy prędkości rzędu 110-120 km/h , wada układu hamulcowego a co za tym idzie wyginające siętarcze hamulcowe

Po liftingu uporano sięz tym

pozd
Adaśko

topol

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Lipca 2005, 13:39:37 »
Camry combi

w przypadku camry combi nie wchodzi w rachybębo nie chciałbym mieć odruchów   :cproblem  idąc w stronęauta

PS. przepraszam właścicieli camry combi

de gustibus non disputandum est   :-DD

topol

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Lipca 2005, 13:42:44 »
Cytat: Adasko
A wiesz może jak bezusterkowość w porównaiu z Cariną

pojawiały sięproblemy z trzęsącą siękierownicą przy prędkości rzędu 110-120 km/h , wada układu hamulcowego a co za tym idzie wyginające siętarcze hamulcowe

Po liftingu uporano sięz tym

pozd
Adaśko

No tak ale po liftingu to cena z reguły zaczyna sięod 4, a teraz nienajlepiej u mnie z kasą, 3 jeszcze sięprzeskoczy ale 4 raczej nie.... W innym wypadku od razu bym szukał wersji po FL bo mi siębardziej podoba po prostu....   :csmoker

Bubu

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Lipca 2005, 14:42:11 »
eee no co wy czata zrobiliscie? :) a tak powaznie to pewnie ze AVE lepsze Topol a moze zamiast kombinowac z gazem poszukaj diesla slyszalem opinie ze diesel w carinie jest nie do zaje..nia

topol

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Lipca 2005, 14:53:13 »
Cytat: Bubu
eee no co wy czata zrobiliscie? :) a tak powaznie to pewnie ze AVE lepsze Topol a moze zamiast kombinowac z gazem poszukaj diesla slyszalem opinie ze diesel w carinie jest nie do zaje..nia

Tak, ale w dalszym ciągu na gazie jest zdecydownie taniej, teraz 100km na LPG kosztuje mnie15-16złotych a na ON 24-25 złotych więc jest to różnica spora przy dziennej trasie do pracy160km....

Nie bardzo widzęw czym Ave miałaby być lepsza od Cariny, latająca kierownica, kłopotliwa elektryka, wnętrze ciaśniejsze, pedały wąziutku rozstawione......

lifeson

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Lipca 2005, 15:17:03 »
Cytat: zawika1
a szczególnie wnerwiają mnie pedały gazu i hamulca. Są zbyt blisko siebie

żartujesz? W Carince są akurat pod ręką, to jest pod stopą jak trzeba! rozstaw pedałów mi sie bardzo podoba! Muszęto sam sprawdzić...

no ale chyba byla mowa o ave, jesli chodzi o pedaly? :)

topol

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Lipca 2005, 15:22:10 »
Cytat: lifeson
a szczególnie wnerwiają mnie pedały gazu i hamulca. Są zbyt blisko siebie

żartujesz? W Carince są akurat pod ręką, to jest pod stopą jak trzeba! rozstaw pedałów mi sie bardzo podoba! Muszęto sam sprawdzić...

no ale chyba byla mowa o ave, jesli chodzi o pedaly? :)

żeby nie motać: to był skrót myślowy - w Carinie jest O'K i mi pasuje toteż wyrażam zdziwienie, że w Avensisie jest gorzej, muszęsam sprawdzić jak to jest w Avensisie bo nie wiem, a kol. zawika1 zapodał, że są bardzo blisko siebie umiejscowione.

O to mi chodziło. O!  :adiabelek

Bubu

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Lipca 2005, 21:56:26 »
a odczepcie sie od AVE :) ja mam i dlatego jest lepsza:) pedalow to sobie szukajcie gdzie indziej :-DD , powaznie to Zawika nie przesadzaj ze tak blisko siebie sa no chyba ze ktos ma bardzo duza stope ale dla porownania proponuje wsiasc do malucha lub poloneza

lifeson

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Lipca 2005, 23:08:29 »
...dla porownania proponuje wsiasc do malucha lub poloneza

hmm... dobre porownanie   :-DD

danielo

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Lipca 2005, 09:39:22 »
dzial ave, a widze, praktycznie tylko carinowcy sie wypowiadaja i oczywiscie na korzysc swoich autek. ja tez sie zastanawiam na zamiana na ave, ale nie predzej niz za rok. mam porownianie tylko do nowej ave, a myslalem natomiast nad ta z rocznika '01.

moze sie wypowiedza wlasciciele ave? czy rzeczywiscie jest tak zle?

zawika1

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Lipca 2005, 09:58:06 »
a odczepcie sie od AVE :) ja mam i dlatego jest lepsza:) pedalow to sobie szukajcie gdzie indziej :-DD , powaznie to Zawika nie przesadzaj ze tak blisko siebie sa no chyba ze ktos ma bardzo duza stope ale dla porownania proponuje wsiasc do malucha lub poloneza

Avensis oczywiście jest super autkiem, ale wyczuwam w twojej odpowiedzi Bubu, tej na temat bliskości hamulca i gazu(pedałów  :-DD  )nutęzwątpienia   :shock:  .
Wg  mnie i ne tylko, są zdecydowanie zbyt blisko.
Pozdrawiam.

YOTA

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Lipca 2005, 13:43:09 »
Bubu napisał/a:
a odczepcie sie od AVE  ja mam i dlatego jest lepsza:) pedalow to sobie szukajcie gdzie indziej  , powaznie to Zawika nie przesadzaj ze tak blisko siebie sa no chyba ze ktos ma bardzo duza stope ale dla porownania proponuje wsiasc do malucha lub poloneza

Avensis oczywiście jest super autkiem, ale wyczuwam w twojej odpowiedzi Bubu, tej na temat bliskości hamulca i gazu(pedałów  )nutęzwątpienia  .
Wg mnie i ne tylko, są zdecydowanie zbyt blisko.
Pozdrawiam.

Zgadzam siępedał gazu i hamulca są za blisko siebie jak mam "welurki"rozmiar 27 to przy dodawaniu gazu muszęuważać aby jednocześnie nie naciskać hamulca.

Adasko

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Lipca 2005, 13:52:51 »
Cytat: danielo

AVE jest cichsza (mniejszy współczynnik Cx- sedan = 0,28, wagon chyba 0,29 to mniej szumów) od Carinki, a to na trasie bardzo ważne.

zerknijcie

pozd
Adaśko

zawika1

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #28 dnia: 14 Lipca 2005, 15:43:38 »
Cytat: Adasko
Cytat: danielo

AVE jest cichsza (mniejszy współczynnik Cx- sedan = 0,28, wagon chyba 0,29 to mniej szumów) od Carinki, a to na trasie bardzo ważne.

zerknijcie

pozd
Adaśko

Przecież  na początku to podkreśliłem-jest cicha w środku . To niezaprzeczalna zaleta.
Pozdrawiam.

feliks

• Gość
Carina na Avensisa? (F)
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Lipca 2005, 20:37:59 »
JeżdżęAve 1.6 z 1998 r. (165 tys km)i jestem super zadowolony. Autko wygodne, ciche, silniczek również ok - oszczędny chociaż nie jest to rakieta. Dużo miejsca na tylnej kanapie. Oczywiście  można pomarudzić na monotonięwnętrza (w mojej jest trochęzbyt szaro) ale tyle. I jest to egzemplarz pozbawiony   :bdance  drgania kierownicy i tych wszystkich przypadłości układu kierowniczego. Jeśli miałbym kupować drugi raz - kupiłbym to smao autko :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl