Topol, dziekuje

Chodz wcale nie uwazam sie za fachowca w kwestii autek, mam nadzieje, ze choc troche pomogłem. Jesli posty sięnie odnajdą, postaram sie mniej wiecej odtworzyc to, co napisałem wcześniej

Pozdrawiam.
Edit: jeszcze w kwestii układu kierowniczego. Często ten problem jest mylnie kwalifikowany. Jak już pisałem, Pierwsze Avensisy miały tendencjędo "tracenia zbieżności" pod wpływem jazdy po dziurawych drogach (skutkiem jest nierównomierne starcie oraz "ząbkowanie opon) oraz do krzywienia sięprzednich tarcz hamulcowych. Te dwie przyczyny powodują odczuwalne drgania na kierownicy, które po wyważeniu kół często przypisywane są układowi kierowniczemu. Oczywiscie zgodze sie ponownie z użytkownikami - układ kierowniczy według znajomego mechanika nie jest najmocniejszym punktem Ave, ale problem zazwyczaj jest na tyle niedotkliwy, że część użytkowników jezdzi z nim, nie zdając sobie z tego sprawy. Kilka gram niedociążenia na feldze powoduje większe drgania, a chyba nie ma wśród nas kogoś, kto omija wszystkie nierówności, więc z mniejszymi lub większymi drganiami ma do czynienia na codzień