Autor Wątek: Zjarany glosnik przedni  (Przeczytany 931 razy)

Offline Banka66669

• Toyot Leżący
  • *
Zjarany glosnik przedni
« dnia: 15 Sierpnia 2022, 18:25:53 »
Witam wszystkich  :-) tak jak w tytule nastąpiła utrata życia jednego z dolnych glosnikow w przednich drzwiach w auris2. Mam prośbę czy ktoś mógłby mi polecić cos co mogę wsadzić w zastępstwie na przodzie( radio seria )?  A jeszcze jak by się okazało że by grało jakoś lepiej od seryjnych glosnikow to juz wg euforia  :grin: z góry uprzejmie wszystkim dziekuje za podpowiedzi i pomoc!

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Zjarany glosnik przedni
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpnia 2022, 11:31:14 »
Napraw wiązkę bo zgnita jest wtyczka i zaklej ponownie wygłuszenie ponieważ dostaje się woda a wszystko wróci do normy na starym głośniku. Czas naprawy 1 piwo przy grillu
Co do zmiany zestawu głosników to polecam Helixa ale do tego musisz mieć też dorobione dystanse z MDFu na wymiar oraz przeciągnąć grubsze przewody + dołożyć wzmacniacz
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpnia 2022, 12:16:16 »
U mnie w Auris padł głośnik. Wiązka jak i głośnik sprawdzone omomierzem. Ale faktem jest, że należy zacząć od diagnostyki czyli sprawdzenia głośnika, wtyczki i przewodów.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Sierpnia 2022, 13:18:36 »
Co do dźwięku, zacznij od wygłuszenia drzwi, to już wiele daje. Dalej to temat rzeka w zależności od zasobności portfela.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Sierpnia 2022, 16:26:11 »
A w przypadku Auris korzystaj z płyt CD lub Bluetooth. Dźwięk dużo lepszy niż FM.

Offline Banka66669

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Sierpnia 2022, 17:32:24 »
Wiązki są OK. Wiec niestety to głośnik. Fakt ze wygluszenia póki co brak ale w przyszłym tygodniu zabieram się za to, co do zasobności portfela raczej nie chciałbym przeznaczać milionów monet na glosniki no ale wiadomo ze całkiem do dna tez nie dobijać jakiś złoty środek  :)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Sierpnia 2022, 18:56:11 »
Wydaje mi się, że do fabrycznego radia nie ma co montować innych niż fabryczne głośników. Może napisz co chciałbyś uzyskać wymieniając głośniki.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Sierpnia 2022, 19:08:04 »
Hej, chyba mam gdzieś oryginalny głośnik do Aurisa TS 2015 w doskonałym stanie. Odstąpię za piwko:)

Offline Banka66669

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Sierpnia 2022, 19:18:03 »
Najchętniej bym nie wymienial, No ale wiadomo sila wyższa, a co uzyskać raczej może poprostu żeby nie było gorzej i tyle

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl