Autor Wątek: Nowy Yaris - Czas oczekiwania  (Przeczytany 73273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Redgar

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Yaris
Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« dnia: 25 Sierpnia 2022, 20:12:09 »
 Witam. Jestem tutaj nowy, więc proszę nie bić jak już coś było, ale nie znalazłem wątku z czasem oczekiwania na Yariskę. Zamówiłem Toyotę Yaris w marcu, teraz mam status w transporcie. I moje dwa pytania, ile trwa transport i potem jaki jest czas u Dealera zanim zadzwoni, że już jest do odbioru. A drugie pytanie kiedy będzie numer VIN do wglądu? W aplikacji nigdzie nie mam jeszcze, jak się loguje na komputerze na konto także nie ma takiej informacji.

Offline Rihat

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris 3
Odp: Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Sierpnia 2022, 22:36:20 »
Witam, mam Yarisa 3 generacji i jestem w trakcie zamawiania nowego Yarisa. Mam mieć termin ja luty. Napisz później jak będzie przebiegać twoja droga odbioru nowego Yarisa.
Pozdrawiam.

Offline chmurek77

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Yaris IV
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Września 2022, 12:01:35 »
Witam,

Auto zamówione 10 czerwca. 19 sierpnia zjechało z fabryki, 1 września dostarczone do dealera. Moją piękną, czerwoną hybryde odebrałem 19 września.

VIN dostałem razem z fakturą, jakieś tydzień/półtora przed odbiorem.

Offline Undec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR II gen 1.8
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Października 2022, 20:16:58 »
Cześć, jestem tu nowy :D 9 września zamówiłem yaris IV comfort + style + tech w kolorze czarnym. 30 września wyjechał z fabryki, 7 października jest w transporcie do Bytomia skąd trafi do salonu w Opolu. Jak myślicie, kiedy mogę spodziewać się odbioru, bo już nie mogę się doczekać :D ? Opiekun z salonu we wrześniu napisał maila ze nie przewiduje opóźnienia i max do 3 listopada auto powinno być już u mnie.

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris IV FL
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Marca 2023, 19:22:12 »
Witam
Zamówiłem nowego Yarisa hybrid w wersji selection style z pakietem smart 01.10.2022, początkowo produkcja miała być w styczniu, ale już dwukrotnie termin produkcji został przesunięty na następny miesiąc z powodu braków komponentów i aktualnie przewidywany czas produkcji to marzec, a dostawa do polski na koniec kwietnia, czy komuś zdarzyła się ostatnio podobna sytuacja?

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: rav4 hybrid
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Marca 2023, 21:29:39 »
Witam
Zamówiłem nowego Yarisa hybrid w wersji selection style z pakietem smart 01.10.2022, początkowo produkcja miała być w styczniu, ale już dwukrotnie termin produkcji został przesunięty na następny miesiąc z powodu braków komponentów i aktualnie przewidywany czas produkcji to marzec, a dostawa do polski na koniec kwietnia, czy komuś zdarzyła się ostatnio podobna sytuacja?

a tu możesz kupić od ręki  https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-yaris-yaris-hsd-selection-smart-dostepny-od-reki-ID6FmBtL.html   cena 112 tys !!!!!!!!!!!!!

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Marca 2023, 22:01:46 »
Yarisa hybrid w wersji selection style z pakietem smart 01.10.2022
Czekam na takiego samego ale ja zamawiałem w połowie sierpnia i już wtedy mi dealer mówił o terminach na marzec/kwiecień 2023. Ogólnie z terminami było trochę przetasowań, bo parę osób zdecydowało się na sloty produkcyjne z końca 2022 więc oni czekali krótko, dodatkowo fabryki udostępniły do zamówień dodatkową pulę slotów co też przyspieszyło produkcję dla osób które zdecydowały się później. Fabrykę już masz przypisaną w MyT czy jeszcze nie?

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Marca 2023, 22:25:58 »
Witam

a tu możesz kupić od ręki  https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-yaris-yaris-hsd-selection-smart-dostepny-od-reki-ID6FmBtL.html   cena 112 tys !!!!!!!!!!!!!

to mi się udało kupić o 8 tysięcy taniej w salonie

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Marca 2023, 22:26:47 »
Yarisa hybrid w wersji selection style z pakietem smart 01.10.2022
Czekam na takiego samego ale ja zamawiałem w połowie sierpnia i już wtedy mi dealer mówił o terminach na marzec/kwiecień 2023. Ogólnie z terminami było trochę przetasowań, bo parę osób zdecydowało się na sloty produkcyjne z końca 2022 więc oni czekali krótko, dodatkowo fabryki udostępniły do zamówień dodatkową pulę slotów co też przyspieszyło produkcję dla osób które zdecydowały się później. Fabrykę już masz przypisaną w MyT czy jeszcze nie?

nigdzie niw widzę w MyT żebym miał przypisaną fabrykę jedynie, że zamówienie jest obsługiwane w salonie w Katowicach 

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Marca 2023, 00:38:55 »
Mi przypisali 1.03 fabrykę w Kolinie ale produkcja jeszcze nie ruszyła, zobaczymy kiedy się ruszy. Niektórzy czekali nawet 1.5 msc na rozpoczęcie produkcji ale nie wiem na ile to norma a na ile chwilowe przestoje spowodowane np świętami czy nowym rokiem

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Marca 2023, 00:51:58 »
Mi przypisali 1.03 fabrykę w Kolinie ale produkcja jeszcze nie ruszyła, zobaczymy kiedy się ruszy. Niektórzy czekali nawet 1.5 msc na rozpoczęcie produkcji ale nie wiem na ile to norma a na ile chwilowe przestoje spowodowane np świętami czy nowym rokiem
jedynie rzeczywiście w mailu od sprzedawcy dostałem informacje że to ma być fabryka we Francji, ale dokładnie takiego samego maila już dostaję 3 miesiąc wraz z przesunięciem terminu realizacji, który cały czas jest nie potwierdzony 

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Marca 2023, 14:59:29 »
A no to ja mam w apce widoczną lokalizację wycentrowaną na Kolin plus wzmianka o tej miejscowości przy punktach "Produkcja w toku", "Opuscil fabrykę" i "W transporcie".
Ale z tego co rozumiem w apce jeszcze nic się nie pojawiło?

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Marca 2023, 16:08:32 »
A no to ja mam w apce widoczną lokalizację wycentrowaną na Kolin plus wzmianka o tej miejscowości przy punktach "Produkcja w toku", "Opuscil fabrykę" i "W transporcie".
Ale z tego co rozumiem w apce jeszcze nic się nie pojawiło?
to jest wszystko co pokazuje mi w aplikacja

https://imagizer.imageshack.com/img924/8622/lGLJYd.png

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Marca 2023, 23:33:30 »
Kolin plus 

Prosze mnie nie łączyć z partią zlodziei i kłamców ani z ich pseudoprogramami
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Marca 2023, 23:56:42 »
Ten jak wyrwał z kontekstu :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl