Autor Wątek: Słabo świecą światła przednie LED do jazdy dziennej - wersja fabryczna  (Przeczytany 2107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamKatosy

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris III 2018
Witam wszystkich. Mam pewien problem z moim autem (YARIS III rok 2018 po liftingu -  obecny przebieg to 76 tysięcy). W tym modelu są światła do jazdy dziennej LED. Poza dołem od strony kierowcy cała reszta świeci słabo. Koszt lamp w serwisie to prawie 6 tyś złotych. Z takimi światłami auto nie przejdzie przeglądu. Szukałem używanych części (ale to chyba nie jest rozwiązanie - ponieważ część aukcji dotyczy właśnie lamp z uszkodzonymi LEDami do jazdy dziennej, albo z niekompletnymi - pourywane uszy itp. Zorientowałem się w serwisie ASO przy okresowym przeglądzie. Niestety auto już nie jest na gwarancji. Pytanie do znawców tego tematu (czy to naprawiać, co może być przyczyną) Wie ktoś jak to działa, czy w lampie jest jakaś przetwornica itp. Proszę Was o pomoc.

Załącznik jak to wygląda jest pod linkiem https://prnt.sc/JiODifI7LpbD

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Słabo świecą światła przednie LED do jazdy dziennej - wersja fabryczna
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Sierpnia 2022, 13:40:32 »
uskodzony driver ledów
możesz oddać lampę do firm regenerujących reflektory led
lub zakupić nówkę
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline AdamKatosy

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris III 2018
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Września 2022, 13:42:52 »
To średnie pocieszenie patrząc na koszty nowych lamp. To jest dramat, robiłem rozeznanie, na forach zagranicznych też mają ten problem. W mojej ocenie to się nadaje na akcje serwisową (pomarzyć dobra rzecz). Możesz coś więcej o tym sterowniku, to jest w lampie rozumiem? To jakiś przetwornik?

Offline Karol_a

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris III Yaris
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Listopada 2022, 23:25:49 »
Mam też pytanie czy można przerobić światła do jazdy dziennej żeby świeciły się światłowody tj w bogatszych wersjach?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl