Autor Wątek: Zamówienia RAV4 z JBL - problemy  (Przeczytany 10363 razy)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Odp: Zamówienia RAV4 z JBL - problemy
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Września 2022, 19:28:10 »
Dokładnie trzeba podpisać umowę przecież dealer nie może nic robić na słowo. W umowie jest zapis iż dotyczy rok modelowy 2023r. Data odbioru styczeń/luty. Czyli nie tak jak kolega pisze ze jeśli ja podpisze to trafiam na koniec kolejki. Czas pokaże jak będzie w rzeczywistości:))

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Września 2022, 19:41:23 »
A tak na poważnie... co i po co podpisałeś.
Dealer to sam zmienia.
Jak w umowie jest JBL, to przecież trzeba ją zmienić. Dealer ma to zrobić na słowo?
U mnie tylko leasing wymagał podpisu.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Września 2022, 09:03:10 »
A tak na poważnie... co i po co podpisałeś.
Dealer to sam zmienia.
Jak w umowie jest JBL, to przecież trzeba ją zmienić. Dealer ma to zrobić na słowo?
U mnie tylko leasing wymagał podpisu.
U mnie nie ma leasingu, więc nie byłem wzywany po podpis. Wszystko zmienił handlowiec.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Września 2022, 13:30:26 »
Data odbioru styczeń/luty. Czyli nie tak jak kolega pisze ze jeśli ja podpisze to trafiam na koniec kolejki. Czas pokaże jak będzie w rzeczywistości:))
u mnie produkcja październik, odbiór 1 grudnia

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Września 2022, 15:27:10 »
Produkcja paxdziernik odbiór 1 grudnia. Według mnie to nierealne. Zazwyczaj produkcja jest około 25 każdego miesiąca a cały transport około 3 miesięcy. U mnie też według dealera do produkcji wejdzie w październiku więc odbiór planuje na koniec stycznia max luty. Może u Ciebie będzie to szybciej.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Września 2022, 15:44:34 »
Produkcja paxdziernik odbiór 1 grudnia. Według mnie to nierealne. Zazwyczaj produkcja jest około 25 każdego miesiąca a cały transport około 3 miesięcy. U mnie też według dealera do produkcji wejdzie w październiku więc odbiór planuje na koniec stycznia max luty. Może u Ciebie będzie to szybciej.
Z tego co zdarzyłem zauważyć, to jak mówią, że produkcja NA październik, to oznacza właśnie, że auto wejdzie w końcówce września.
Ale są też ludzie, którym w inne dni weszły auta.

Offline robert-rybnik1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Selection
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Września 2022, 21:36:54 »
Ja cieszę się, że 10.06 odebrałem samochód z kompletem wyposażenia i z JBL, ale jeżeli byłbym dziś w tej sytuacji, w której Wy koledzy się znaleźliście, brałbym zamiast JBL rocznik 2023 z nowymi multimediami. Nie dlatego, że jak piszą tu ludzie z większym ode mnie doświadczeniem w kwestii audio, fabryczny zestaw JBL nie spełnia moich oczekiwań. Spełnia w 100% i nie żałuję wyboru, bo nie jestem aż taki melomanem, żeby słyszeć każdą fałszywą nutkę:)) Ale nowe multimedia dają Wam lepszą grafikę, nowe zegary, szybsze odświeżanie, bezprzewodowy Car Play i 4 lata dostępu do Internetu za darmo, co pozwala na aktualizacje online bez konieczności wizyt w serwisie. Także bierzcie ten 2023 rocznik i cieszcie się z postępu:)) A jak ktoś ma wyczulone ucho, no to wizyta w polecanym serwisie Car Audio i zakup dobrego zestawu.

Tak czytam sobie posty i uważam że jesteś absolutnym szczęściarzem. Chyba zostałem ostatnim (z JBL'em w specyfikacji) na tym forum któremu status utknął w martwym punkcie. Auto weszło juz do produkcji więc o takiej zmianie specyfikacji aby mi wymienili media na nowe nawet za dopłatą to mogę tylko pomarzyć. JBL nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie. Oby nie było tak że zostanę bez JBL'a ze starymi mediami i rocznikiem auta 2022. Jednak jesli miałbym wybierać pomiędzy nowymi mediami a JBL'em to bez wahania wybrałbym JBL'a. Należy jednak przyznać że pakiet JBL w RAV4 pozostawia wiele do życzenia jednak bez niego audio w RAV'ce jest tragiczne. Przed złożeniem zamówienia robiłem porównanie. Zwykłe audio w RAV jest chyba najgorszym na rynku. Każde, absolutnie każde auto nawet o klase niższej półce cenowej gra o niebo lepiej.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Września 2022, 22:06:38 »
Każde, absolutnie każde auto nawet o klase niższej półce cenowej gra o niebo lepiej.
Nie jeździłeś chyba żadnym oplem.
W gruncie rzeczy, rav4 od standardu odróżnia brak głośników wysokotonowych z tyłu, ale mnie też się wydawało, że jakość dźwięku jest słaba.
Chociaż dziwne, bo sporo miałem do czynienia z Corollą sedan w wersji executive i tam mnie jakoś to nie uderzyło.

Offline robert-rybnik1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Września 2022, 23:16:07 »
Nie jeździłeś chyba żadnym oplem.
W gruncie rzeczy, rav4 od standardu odróżnia brak głośników wysokotonowych z tyłu, ale mnie też się wydawało, że jakość dźwięku jest słaba.
Chociaż dziwne, bo sporo miałem do czynienia z Corollą sedan w wersji executive i tam mnie jakoś to nie uderzyło.

Jeździłem Vectrą kombi 2008r oraz Insygnią kombi 2015r. I musze przyznać że w jednym i drugim było przyzwoicie. Oba miały seryjne audio bez żadnych "wodotrysków".
RAV'ka ma znacznie większą kubaturę wewnątrz, stąd zestaw audio musi sie nieco mocniej postarać. Być może dlatego seryjne audio w Corolli daje radę.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Września 2022, 11:26:39 »
Teraz nic fabrycznie nie gra dobrze, nawet Mercedes. I tu nie ma o czym dyskutować. Nie te czasy.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Września 2022, 11:44:19 »
Ma ktoś informację czy po wymiane fabrycznych głośników traci się gwarancje na auto ?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Września 2022, 12:28:03 »
Dobry żart.  Niby dlaczego? Jak coś spartolisz to tylko na elementy z tym związane i to ASO musi udowodnić zależność.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline robert-rybnik1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Września 2022, 14:11:43 »
Teraz nic fabrycznie nie gra dobrze, nawet Mercedes. I tu nie ma o czym dyskutować. Nie te czasy.

Nie do końca tak jest. Nowy Nissan Qashqai gra całkiem całkiem na seryjnym audio. SERYJNYM !!! a nie Bose. Alfa Romeo Setlvio Business - najnizsza wersja wyposażenia z seryjnym audio gra lepiej niż RAV4 z JBL'em. Nie żartuję. Zapewne znalazłoby sie jeszcze kilka aut z seryjnym audio które calkiem nieźle sobie radzą. To seryjne w RAV4 to absolutne dno.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Września 2022, 16:21:16 »
problem nazywa się lexus. napędy oraz platforma są wspólne, jednak czymś trzeba uzasadnić cenę. poza audio, w nowym NX największą różnice stanowi zawieszenie; jest po prostu znakomite. nie miałem sposobności się przyjrzeć od spodu, jednak wrażenia z jazdy są świetne..

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Września 2022, 17:23:23 »
problem nazywa się lexus. napędy oraz platforma są wspólne, jednak czymś trzeba uzasadnić cenę

Prawda, i ograniczyć funkcje / wyposażenie w Toyocie, by było w Lexusie
ot choćby ryglowanie zamków po prędkości czy domykanie szyb z pilota, czy nawet ledowe oświetlenie a nie przedpotopowe w5w we wnętrzu ;)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl