Autor Wątek: Zamówienia RAV4 z JBL - problemy  (Przeczytany 10398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Odp: Zamówienia RAV4 z JBL - problemy
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Września 2022, 18:41:47 »
ot choćby ryglowanie zamków po prędkości czy domykanie szyb z pilota, czy nawet ledowe oświetlenie a nie przedpotopowe w5w we wnętrzu

Przecież 2 pierwsze są w rav4, a ostatnie chyba też po liftingu (tu mogę się mylić...)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Września 2022, 19:29:53 »
Teraz nic fabrycznie nie gra dobrze, nawet Mercedes
Ja tam nie narzekam. Ciekawe skąd masz taką wiedzę.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Września 2022, 19:54:38 »
Teraz nic fabrycznie nie gra dobrze, nawet Mercedes
Ja tam nie narzekam. Ciekawe skąd masz taką wiedzę.
Znajomy który od 20 lat zmienia sprzęt audio w autach.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Września 2022, 20:08:15 »
Znajomy który od 20 lat zmienia sprzęt audio w autach.
A ja mam wiedzę nie od znajomego tylko własną, emiprycznie i jestem zadowolony

Offline Pawlick

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Września 2022, 01:17:51 »
Ja od trzech lat mam w Corolli JBL i gra bardzo dobrze. Natomiast jak zamawiałem w kwietniu Plugina, po jeździe próbnej RAV4 z JBL miałem wrażenie, że grał jeszcze lepiej niż w Corolli, być może ze względu na subwoofer w bagażniku, którego w Corolli nie ma. Mimo, że przesunęli mi termin na końcówkę roku ze względu na problemy z dostępnością JBL - stwierdziłem że warto zaczekać - różnica między zwykłym audio a JBL jest kolosalna, do tego będę miał nowe zegary i nowy system multimedialny.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Września 2022, 09:39:44 »
Tez chciałem jbl, z tym że dealer mówił że jbl na 99% już nie będzie a tym bardziej do nowych multimediów,więc bez sensu czekać do stycznia.

Offline robert-rybnik1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Selection
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Września 2022, 09:59:53 »
Ja od trzech lat mam w Corolli JBL i gra bardzo dobrze. Natomiast jak zamawiałem w kwietniu Plugina, po jeździe próbnej RAV4 z JBL miałem wrażenie, że grał jeszcze lepiej niż w Corolli, być może ze względu na subwoofer w bagażniku, którego w Corolli nie ma. Mimo, że przesunęli mi termin na końcówkę roku ze względu na problemy z dostępnością JBL - stwierdziłem że warto zaczekać - różnica między zwykłym audio a JBL jest kolosalna, do tego będę miał nowe zegary i nowy system multimedialny.

Kiedy zamawiałeś RAV4 Plugin z JBL'em? Czy weszło Ci auto juz do produkcji? Skąd masz info że bedziesz miał nowe zegary i JBL'a? Z tego co tu piszą to wszyscy Ci którzy zmaówili JBL'a a auto nie weszło do produkcji otrzymuja propozycje zmian w specyfikacji. Ja na swoja RAV'kę z JBL czekam od listopada zeszłego roku. Auto weszło do produkcji pod koniec czerwca i od tego momentu CISZA.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Września 2022, 10:55:33 »
Dokładnie bo Jbl już nie będzie a tym bardziej do nowych multimediów.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Września 2022, 19:11:47 »
będę miał nowe zegary i nowy system multimedialny.
oby. Generalnie to mało realne. Nie sądzę aby w Pluginie montowali inne JBL niż w Hybrydach. Nie ma i nie będzie montowanego JBL. Nie Tobie pierwszemu dealer obiecywał.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Września 2022, 19:58:17 »
Skąd wy bierzecie te informacje, że "nie ma i nie będzie"? Obecnie nie ma, ale czy nie będzie, to myślę, że nie wie ani Toyota, ani JBL

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Września 2022, 21:19:36 »
Skąd wy bierzecie te informacje, że "nie ma i nie będzie"? Obecnie nie ma, ale czy nie będzie, to myślę, że nie wie ani Toyota, ani JBL
masz rację. Tego nie wie nikt. Bardziej chodzi tutaj o to, że nie ma konkretnego terminu "kiedy będzie". Informacja jest bardziej tego typu że nic nie wskazuje na to aby się JBL pojawiło.
To że nie ma w najnowszym cenniku słowa o JBL to można sprawdzić samemu. O czymś to świadczy...

Offline Pawlick

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Września 2022, 23:21:15 »
Nie twierdzę, że będzie JBL. Dostałem aneks do umowy na piśmie wraz z informacją by czekać. Nie spieszy mi się więc poczekam na rozwój sytuacji. Toyocie napewno zależy na sprzedaży aut i napewno chcą mieć lepsze audio jako opcję, gdyż obecnie praktycznie każdy producent coś takiego oferuje. Być może jeśli nie będzie to JBL to będzie coś innego. Zobaczymy.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Września 2022, 00:22:28 »
To że nie ma w najnowszym cenniku słowa o JBL to można sprawdzić samemu. O czymś to świadczy...
O tym, że nie oferują towaru, którego obecnie nie mają i przez który nie są w stanie realizować zamówień sprzed roku? Dopiero by była afera w internetach, jakby nadal mieli to w cenniku

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Września 2022, 05:58:53 »
Pewnie jeśli komuś niezależy na czasie, też bym czekał jak rozwinie się sytuacja z JBL.
Chociaz z drugiej strony widząc filmiki na YOUTUBE jak  wygląda wygluszenie drzwi mysle ze pomimo JBL i tak zdecydowałbym się na wygluszenie drzwi dla lepszego efektu.  A tak zlecę wymianę glosnikow oraz zrobienie wygluszenian i efekt na pewno będzie lepszy.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Września 2022, 10:29:08 »
Zapomniałem dodać najważniejszego co do tego mojego wróżenia czy JBL będzie czy nie będzie.
W moim przypadku ale też innych były dwie opcje:
-rezygnacja z zamówienia
-my23 bez JBL

Nie było żadnej opcji czekania na JBL

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl