Autor Wątek: Nowy kluczyk-pilot  (Przeczytany 1100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawelci

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2 Hybrid
Nowy kluczyk-pilot
« dnia: 21 Września 2022, 22:00:25 »
Cześć,
Mój pierwszy post więc jest mi bardzo miło na forum was witać  :-) .
Jestem szczęśliwym posiadaczem Aurisa z 2018 hybrydkę i mam tylko jeden kluczyk (2 przyciski) do uruchamiania. Drzwi odblokować muszę przyciskiem na pilocie. W jednej firmie jak próbowali zakodować to powiedzieli, że się nie da bo już są 4szt zakodowane   :-(. Dodam, że nie mam żadnych kodów security czy jak je zwał.
Podobno można spróbować wyjmując moduły jakieś i wylutowywując jakiś eprom można na biurkowym warsztacie u speca i wszystkie klucze wywalić oraz ponownie wgrać nowy, roboty na cały dzień i extra płatne.
Nie wiem ile w tym prawdy co spec mi powiedział.
Czy możecie polecić kogoś w Warszawie, kto dołoży mi 2 kluczyk do auta.
Właściciel
Auris hybrid 2FL Touring Sports  1.8 i 134KM

Offline pawelci

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2 Hybrid
Odp: Nowy kluczyk-pilot
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Września 2022, 15:26:36 »
Dla tych co mają podobny problem.
Okazało się, że miałem klucz z kolejności 3 lub 4 i dlatego nie można było wykodować innych. Wykodowanie starych kluczy możliwe jest tylko jak ma się klucz MASTER czy nr 1 lub 2.
Polecam https://www.auto-zamki.pl/ gdzie Pan Łukasz ogarnął temat w profesjonany sposób.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Właściciel
Auris hybrid 2FL Touring Sports  1.8 i 134KM

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Września 2022, 18:40:39 »
-nie trzeba mieć żadnych kodów security by wczytać nowego smart'a
-centrala może mieć w pamięci 7 KLUCZY
-kluczyki czysty, nowy, ORYGINALNY koduje sie w 10 sekund, potrzeba mieć przy sobie jedynie sprawny klucz, na którym się jeździ, by posłużył jako dawca kodu oraz oprogramowanie GTS

-wszystkie inne tematy wynikają albo z nieumiejętności wczytywania, albo z braku narzędzi albo klucz który chcemy wczytać jest używką z wyczyszczonym bit-codem
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Września 2022, 02:30:20 »
Mam pytanie co do klucza, ale może od innej strony. Mam scyzoryk, jest możliwość rozebrania go bardziej niż do wymiany baterii ? Konkretnie chodzi mi o blokadę po otwarciu scyzoryka. Mianowicie nie działa do końca, pewnie jakieś syfy, jak to rozebrać, da się czy nie ? Podobnie jest z otwieraniem klucza, nie działa po przycisku, trzeba pomagać od góry.   
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl