Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023  (Przeczytany 28348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023
« Odpowiedź #60 dnia: 03 Listopada 2022, 21:56:10 »
Kolega zamówił kodiaq miał być na wiosnę 2023 ale pospieszyli się i będzie miał w listopadzie. Czyli z 7 miesięcy skróciło się do 2 oczekiwania.

A co do toyota jak jest ze zmiana ceny? Mój wskoczył na modelowy 2023 i sprzedawca zadzwonił ze cena do góry o 4 tys, teraz czytam ze nowy cennik od 02.11 i co znowu może podnieść o kolejne 5 czy już zostanie jak jest skoro auto jest wyprodukowane i jedzie do dealera?
Czy wiesz kiedy wyprodukowali Ci Ravkę? i jaką masz wersję?
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline marcin_online

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #61 dnia: 03 Listopada 2022, 21:57:13 »
Zostanie.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Super, to tylko jak rok modelowy się zmienia to podnoszą?

Ja mam bieda wersje comfort style. Wyprodukowali mi kilka dni temu dostałem SMS
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2022, 22:02:46 wysłana przez marcin_online »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #62 dnia: 03 Listopada 2022, 22:20:31 »
 Acyiv to bieda wersja, w C+S już sporo się dzieje  :grin:
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #63 dnia: 04 Listopada 2022, 07:07:38 »
Kolega zamówił kodiaq miał być na wiosnę 2023 ale pospieszyli się i będzie miał w listopadzie. Czyli z 7 miesięcy skróciło się do 2 oczekiwania.
Ciekawe, czy to nie skutek mniejszego popytu. W zaprzyjaźnionym francuskim salonie sprzedaż październikowa też tragedia....

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #64 dnia: 04 Listopada 2022, 08:10:39 »
Ciekawe, czy to nie skutek mniejszego popytu. W zaprzyjaźnionym francuskim salonie sprzedaż październikowa też tragedia....
Na forum cupry na 5k osób jest średnio 2 cesje dziennie i 5-10 gotowych samochód do odebrania, gdzie rok temu były że 2 wolne auta na miesiąc.
Ludzi dobiła inflacja i trzymają kasę.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 04 Listopada 2022, 08:44:04 »
A co do toyota jak jest ze zmiana ceny? Mój wskoczył na modelowy 2023 i sprzedawca zadzwonił ze cena do góry o 4 tys, teraz czytam ze nowy cennik od 02.11 i co znowu może podnieść o kolejne 5 czy już zostanie jak jest skoro auto jest wyprodukowane i jedzie do dealera?

Nowe cenniki Ciebie nie interesuja, wiazaca jest cena w dniu podpisania umowy. Oczywiscie jest tam kruczek odnosnie kursu walut ale jezeli euro nie przekroczy 5zl na miesiac przed odbiorem samochodu to Toyota bierze na siebie ewentualne podwyzki cen komponentow.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #66 dnia: 04 Listopada 2022, 17:06:11 »
Na forum cupry na 5k osób jest średnio 2 cesje dziennie i 5-10 gotowych samochód do odebrania, gdzie rok temu były że 2 wolne auta na miesiąc.
Ludzi dobiła inflacja i trzymają kasę.

trudno w to uwierzyć. gdybym teraz zamówił selection za gotówkę, to 18 miesięcy oczekiwania. taką informacje dostałem od znajomego zainteresowanego zakupem..

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #67 dnia: 04 Listopada 2022, 19:40:14 »
Rokowania na koniec tego roku sugerują wydłużenie tego czasu do 22 miesiecy
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #68 dnia: 04 Listopada 2022, 20:47:09 »
trudno w to uwierzyć. gdybym teraz zamówił selection za gotówkę, to 18 miesięcy oczekiwania. taką informacje dostałem od znajomego zainteresowanego zakupem..
Bo toyota jest mocno oblegana, ale jak napisałem maila z prośbą o rezygnację z zamówienia to się znalazły 2 corolle cross od ręki od z 5 lexusow rx final edition.
Nawet dostałem ofertę, żeby wziąć któreś z tych aut na rok i wymienić na rav4.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 05 Listopada 2022, 11:28:31 »
Rokowania na koniec tego roku sugerują wydłużenie tego czasu do 22 miesiecy

A rokowania odnosnie Camry? Niedawno przyszedl mi mail, ze "dziekujemy za zamowienie, bla bla bla, produkcja do 31 grudnia 2023". A nieoficjalnie?

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #70 dnia: 05 Listopada 2022, 16:39:19 »
Bo toyota jest mocno oblegana, ale jak napisałem maila z prośbą o rezygnację z zamówienia to się znalazły 2 corolle cross od ręki od z 5 lexusow rx final edition.

wszystko jest od ręki jeśli zdecydujesz się na leasing lub wynajem, wkładając im dwie dyszki do kieszeni. problem jest z autami kupionymi za pieniądze, które szanujemy..

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #71 dnia: 05 Listopada 2022, 16:53:40 »

Ile proponowali RX Final Edition? Obecnie na gotówkę to masakra ponad 340 tys.zł za stary model.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #72 dnia: 05 Listopada 2022, 17:24:51 »

Ile proponowali RX Final Edition? Obecnie na gotówkę to masakra ponad 340 tys.zł za stary model.
Nie wiem, nie dostałem kwoty, wiem, że za corolle cross o wartości 160k w kinto chcieli tyle samo co miałem za rav4 o wartości 196k w PKO.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #73 dnia: 05 Listopada 2022, 20:34:35 »
Jak analizowałem to "kinto" miałem wrażenie,  że to jest "szukam frajera".

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #74 dnia: 05 Listopada 2022, 22:51:09 »
Krisman, odniosłen identyczne wrażenie

compucar napisał:
"wszystko jest od ręki jeśli zdecydujesz się na leasing lub wynajem, wkładając im dwie dyszki do kieszeni. problem jest z autami kupionymi za pieniądze, które szanujemy.".
[/quote]
Co dokładnie masz na myśli? Otomoto? Bo ja w Toyocie biorę w leasingu i czekam już 8 miechów i nic.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl