Autor Wątek: Stuki zawieszenia - progi zwalniające  (Przeczytany 9685 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
Odp: Stuki zawieszenia - progi zwalniające
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Listopada 2023, 17:45:07 »
Ja czasem mam takie lekkie puknięcie z lewej strony przejeżdżając pierwszy raz przez próg. Przy kolejnych progach problemu już nie ma,
Dokładnie takie zachowanie miałem - w szeregu progów do pokonania stuk był zawsze tylko na pierwszym. Tak jakby się coś tam przesuwało i na kolejnych już cisza. To jest objaw tych stukających fabrycznie odbojów. Też mi to bardzo nie przeszkadzało, zwłaszcza że z czasem trochę ciszej stukało. Tak z rozpędu oddając auto na przegląd zgłosiłem będąc przekonanym, że panowie znowu nic nie stwierdzą. A tu zaskoczenie, bo już przy zgłoszeniu pan obsługujący mnie od razu rzucił - znany temat, odboje do wymiany. Więc przystałem na naprawę.

Offline Janusz.zawadzki

• Początkujący
  • Samochód:: Rav4 VGen
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Marca 2024, 07:08:54 »
Dokładnie takie zachowanie miałem - w szeregu progów do pokonania stuk był zawsze tylko na pierwszym. Tak jakby się coś tam przesuwało i na kolejnych już cisza. To jest objaw tych stukających fabrycznie odbojów. Też mi to bardzo nie przeszkadzało, zwłaszcza że z czasem trochę ciszej stukało. Tak z rozpędu oddając auto na przegląd zgłosiłem będąc przekonanym, że panowie znowu nic nie stwierdzą. A tu zaskoczenie, bo już przy zgłoszeniu pan obsługujący mnie od razu rzucił - znany temat, odboje do wymiany. Więc przystałem na naprawę.
Witam, czy można sie dowiedzieć ktore ASO nie robi problemów z wymianą tych odbojników?
W Łodzi mimo jazdy testowej i sprawdzenia odbilem sie od ściany.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Marca 2024, 10:32:45 »
przy zgłoszeniu pan obsługujący mnie od razu rzucił - znany temat, odboje do wymiany. Więc przystałem na naprawę.
A ja wziąłem temat na przeczekanie i od dłuższego czasu nie mam żadnych stuków, nawet na pierwszej hopce.

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Marca 2024, 11:44:56 »
Widzisz, nauczyłeś się jeździć przez przeszkody :) U mnie nic takiego nie słyszę.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #34 dnia: 02 Kwietnia 2024, 05:48:42 »
Witam, czy można sie dowiedzieć ktore ASO nie robi problemów z wymianą tych odbojników?
W Łodzi mimo jazdy testowej i sprawdzenia odbilem sie od ściany.
ASO w Nowym Sączu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl