Autor Wątek: Sienna I gen. zmiana przednich reflektorów.  (Przeczytany 5817 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mirosaw

• Toyot Leżący
  • *
Sienna I gen. zmiana przednich reflektorów.
« dnia: 02 Października 2022, 06:38:28 »
Witam.
          Mam Toyotę Sienna rocznik 2002 a więc po lifcie. Przednia szyba przednich lamp jest już "gładka" i przeźroczysta,  z plastyku. W tej samej generacji Sienny do 2000 roku były szklane i od środka  perforowane. Ponieważ moje są mocno żółte i matowe chciałbym kupić nowe - LUB chciałbym zamontować lampy z  wersji przed liftowej (szklane).
 Pytania moje.............. czy szklane lepiej świecą i czy ewentualnie pasowałyby do wersji po liftowej ??.
 Szkło na pewno nie zmatowieje tak szybko i nie zżółknie. Pamiętam że moje oryginalne, zanim zmatowiały, nie oświetlały dobrze drogi nocą.

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
Odp: Sienna I gen. zmiana przednich reflektorów.
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Października 2022, 11:58:10 »
Dlaczego nie zlecisz regeneracji?
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline Mirosaw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Października 2022, 22:48:11 »
Plastykowa szyba lampy, gdy spojrzysz pod kątem, ma  mnóstwo drobnych pęknięć i jest żółta - od  słońca, różnej temperatury lub po prostu od wielu lat eksploatacji. Regeneracja nie  wchodzi  w rachubę.

Offline autofreak

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Grudnia 2025, 11:11:48 »
Szklane przednie lampy rzeczywiście mniej żółkną i nie matowieją jak plastikowe, ale lampy z wersji przed liftowej raczej nie pasują do nadwozia po lifcie ze względu na różnice w mocowaniach i kształcie. Jeśli zależy Ci na lepszym świetle i trwałości, lepiej wymienić oryginalne lampy po lifcie na nowe plastikowe lub zamienniki wysokiej jakości z powłoką anty-UV.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl