Witam, posiadam Toyotę Auris 1.6 z 2011 r. hatchback, zakupiona w maju 2021 r., a więc miała 10 lat. Po oględzinach u mechanika okazało się, że wymaga konserwacji, a po oględzinach u specjalisty od konserwacji, że wszystko co pod spodem jest w naprawdę kiepskim stanie - tak, moja wina, bo nie zweryfikowałam tego przed zakupem, ale mówi się trudno i wyciągam lekcję na przyszłość. Nie miałam wyjścia, musiałam zdecydować się na konserwację, która kosztowała mnie 2200,00zł, a czekałam na termin 9 m-cy, wykonana w maju 2022 r. Pomimo otrzymanej pełnej dokumentacji zdjęciowej nie byłam w stanie ocenić fachowości prac, po prostu nie znam się na tym, ale mój zaufany wieloletni mechanik, który zajmuje się już trzecim moim autem, stwierdził, że jeszcze nie widział tak dobrze wykonanej roboty, że nawet fabrycznie konserwowane auta nie prezentują takiej jakości. Myślę, że nie miał powodu, by mnie okłamać w tym temacie.
A teraz dane serwisu, który wykonał konserwację (dodam, że zajmują się tylko i wyłącznie konserwacją): RUST-GUM. Konserwacja pojazdów, ul. Polna 24, 46-060 Górki, gm. Prószków, woj. opolskie, tel.: 883010260.