Autor Wątek: ASO - do kiedy ma to sens.  (Przeczytany 3889 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miksell

• Toyot Leżący
  • *
ASO - do kiedy ma to sens.
« dnia: 26 Października 2022, 22:36:44 »
Moja C-HR ma już przejechane 100 tys km i 5 lat. Do tej pory wszystkie serwisy były w ASO. Dzisiaj podjechałem z ciekawości zapytać o koszty serwisu na 105 tys km i dostałem opinię iż jest  on w 3 opajach.

1. Tania (ok 1100 zł)= minimum
2. średnia (ok 1400 zł)
3. Ful wypas (ok 1800 zł) ale niby maja przedłużyć gwarancję na kolejne 15 tys km.

Z jednej strony dobrze swrwisowac auto w ASO. A zdugiej strony mam wrażenie, że w dobrym zakładzie zrobia to samo ale taniej.
Jakie sa wasze doświadczenia w tym temacie?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: ASO - do kiedy ma to sens.
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Października 2022, 22:58:27 »
3. Ful wypas (ok 1800 zł) ale niby maja przedłużyć gwarancję na kolejne 15 tys km.
Gwarancja Relax, poczytaj i zdecyduj. Co do innych warsztatów, to na pewno zrobią taniej, bez przedłużenia gwarancji. Coś za coś.
https://www.toyota.pl/serwis-i-akcesoria/gwarancja-toyota-relax
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline miksell

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Października 2022, 08:15:34 »
Własnie się zastanawiam czy ten wariant relax jest rzeczywiście aż tak opłacalny. Skoro Toyota to daje, to pewnie jest pewna iż auto się nie rozpadnie ;-)

A Czy wy serwisujecie w ASO?

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Października 2022, 20:00:46 »
Ja z autami jade do PAna mechanika w mojim miescie Starogard Gdański Pan Mateusz robi wszystko super nawet kolega mnie potwierdza kiedy zreanimował skode octavie kiedy to inny mechanicy nawet z Poznania mowily sprzedaj Auto!, auto nie da sie naprawić.  Pan Mateusz mu zrobił auto i reanimował go i kolega niemusiał kupic innego auta . "Auto Spec" to super warsztat dla mnie na Skośnej ulicy mam po pierwsze blisko a nie jedz 50 +50 kilometrów aby zrobic serwis do T, mam pod nosem serwis więc CHR hybrid Jeżdzi tam olejem  Eneos zalewam i wszystko OK ..serwisy o wiele tańsze ... robie serwisy co roku wiem co musze wimienić moja rodzina ma Toyoty i OPLE mamy co roku to samo trzeba poprostu pamientac ze trzeba wymienić to i owo ....informuje kuzynów i innych co mają wymienić  <taniec>

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Października 2022, 06:09:02 »
Ja po 100 tys odpuściłem ASO. ALe raz na rok jeżdze na test bateri. Masz 10 letnia gwarancję wtedy. Koszt 200 zł 

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Października 2022, 18:24:26 »
Cena od kilku tygodni to 225 zł
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Grudnia 2022, 10:36:32 »
Z jednej strony dobrze swrwisowac auto w ASO. A zdugiej strony mam wrażenie, że w dobrym zakładzie zrobia to samo ale taniej.

C-HR ma 3 lata więc w ASO
Prius+ właśnie skończył 10 lat - też w ASO
Zawsze przy przeglądzie widzę jeden-dwa Priusy P2 więc sporo starsze niż 10 lat, a też ludzie jeżdżą do ASO.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl