Autor Wątek: test kontrolny  (Przeczytany 1067 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SAKAJ

• Toyot Leżący
  • *
test kontrolny
« dnia: 09 Listopada 2022, 14:25:40 »
Witam,
Jak mi się uda to wrzucę tu wyniki mojego testu z prośbą o interpretację dla oblatanych w temacie.
Cosi mi się wydaje że słabo będzie o pozytywny wynik.
Jak tak to proszę podajcie mi jakieś namiary na kogoś kto może pomóc i ogarnąć ewentualną regenerację w okolicach Krakowa względnie Górny Śląsk

dzięki Wam za pomoc

Offline elme1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Prius I
Odp: test kontrolny
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Kwietnia 2024, 17:57:38 »
Jadąc moją Toyotą Prius Hybryda XW 11 z roku 2001 o mocy silnika spalinowego 72 KM na trasie Włoszczowa , Przedbórz , Piotrków Trybunalski , Janki - o długości 186,7 kilometrów , uzyskałem średni wynik spalania z całej tej trasy 3,014 litra na 100 kilometrów . Tryb jazdy : rozpędzanie do 70 km/h , puszczenie pedału gazu co skutkuje zgaszenie silnika spalinowego , jazda na na neutral - N to tak zwane żeglowanie do uzyskania około 50 km/h , następnie podtrzymywanie tej prędkości na drive - D tylko silnikiem elektrycznym do momentu gdy silnik spalinowy się uruchomi . Gdy silnik spalinowy się uruchomi dodanie gazu i rozpędzanie do 70 km/h . Pomogę naprawić Hybrydę . Pozdrawiam  , Bogumił.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Kwietnia 2024, 20:31:07 »
jazda na neutral - N to tak zwane zeglowanie

Może zostaw te wskazówki dla siebie albo zgadajcie się z kolegą zero i zróbcie przebiegunowanie kolejnego akumulatora 12 V na okrętkę
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Kwietnia 2024, 10:13:51 »
...i koniecznie numerologię
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline elme1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Prius I
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lipca 2024, 06:27:01 »
Kilka dni temu mój Prius z 2001 roku zużył na trasie o długości 23 kilometry : Dawidy Bankowe , Mroków , Rozalin . 3,7 l/100 km. W drodze powrotnej zużył  3,5 l/100 km. 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl