Ale x1 to chyba sporo mniejszy samochód niż rav4?
Ja zamówiłem kodiaq bo chciałem coś jescze większego, ale zostanę przy rav4
No x1 jest rozmiarowo jak tucson i sportage, tylko ma mniejszy bagażnik (obydwa , 4500mm długości). Rav4 jest równo 10cm dłuższe - to sporo, tyle samo co cr-v, przy czym pomimo długości, organoleptycznie nowy tucson i rav4 mają podobne bagażniki i ilość miejsca na nogi z tyłu, a cr-v przy podobnym bagażniku, ma kilka cm więcej miejsca na nogi dla pasażerów z tyłu, nawet więcej, niż mierzący blisko 4,7m kodiaq, który za to ma przepastny bagażnik.
I te wszystkie auta, włącznie z Corollą cross, to są z punktu widzenia podziału klasowego - kompaktowe suvy/crossovery, chociaż smaa toyota dla niepoznaki rav4 nazywa suvem, a corolle cross - crossoverem.
A samo x1, jeśli chodzi o podróże autem w 4 osoby, nie jest w żadnym aspekcie gorsze od rav4 (no może pomimo zaznaczenia wszystkiego w konfiguratorze, nie ma podgrzewanych siedzeń, a żona uparła się na Jasną eko skórę), w 5 osób to i tak się nie da jeździć tymi autami (dla 5 to tylko auta z 3 niezależnymi siedzeniami z tyłu), dla 4 osób bagażnik w x1 raczej wystarczy, ale wiadomo, że lepiej mieć niż nie mieć, jeśli chodzi o bagażnik. U mnie sytuacja jest taka, że nas jest 3 i poza wyjazdem na narty na 5 dni (gdzie i tak trzeba brać box), to na wyjazd nad morze na weekend, to się zapakujemy nawet w trochę większego hathbacka.