Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto CC  (Przeczytany 43918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SeBa92

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
Odp: Czas oczekiwania na auto CC
« Odpowiedź #90 dnia: 16 Stycznia 2023, 15:47:45 »
To pewnie ten sam transport - bo ten sam dzień zmiany statusu mamy

Uzyskałem info na kontakt toyoty, że dostawa do salonu w Warszawie planowana jest na 24 stycznia 2023. Zobaczymy.
Na razie nic się nie zmienia w aplikacji (brak VIN).

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #91 dnia: 16 Stycznia 2023, 16:33:08 »
To pewnie ten sam transport - bo ten sam dzień zmiany statusu mamy

Uzyskałem info na kontakt toyoty, że dostawa do salonu w Warszawie planowana jest na 24 stycznia 2023. Zobaczymy.
Na razie nic się nie zmienia w aplikacji (brak VIN).
Gdzie pisałeś, skąd takie info? Moj salon nic nie wie nie od nich zależy… wpływu na transporty nie mają

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline SeBa92

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 16 Stycznia 2023, 17:52:38 »
Gdzie pisałeś, skąd takie info? Moj salon nic nie wie nie od nich zależy… wpływu na transporty nie mają

Bezpośrednio do Toyota Polska.
Aczkolwiek teraz dostałem info od dealera, że dostawy wstrzymane w związku z kampanią serwisową.

Offline Rick

• Prawie Toyot
  • Samochód:: corolla cross
« Odpowiedź #93 dnia: 19 Stycznia 2023, 15:25:27 »
Witam
Jest problem  w niektórych wydziałach komunikacji (jedni uznają stare  inni nie uznają :) zmieniło się zarządzenie w sprawie wzorów certyfikatów homologacyjnych i dziś nie chcieli mi zarejestrować samochodu :(
czeka na nowy certyfikat  :embarassed:

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #94 dnia: 20 Stycznia 2023, 01:26:05 »
Witam
Jest problem  w niektórych wydziałach komunikacji (jedni uznają stare  inni nie uznają :) zmieniło się zarządzenie w sprawie wzorów certyfikatów homologacyjnych i dziś nie chcieli mi zarejestrować samochodu :(

Zobaczymy, napisałem do TMP i otrzymałem info że moja będzie 24 styczeń w salonie - salon dziś mi powiedział że Max 2 dni od przyjazdu do nich nastąpi wydanie. Dziś kasa wpłacona Toyota leasing wiec zobaczymy czy z rejestracja sobie poradzą…
« Ostatnia zmiana: 20 Stycznia 2023, 01:27:41 wysłana przez KLP89 »

Offline SeBa92

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 20 Stycznia 2023, 11:44:05 »
Ja mam trochę inne pytanie. 12.01.2023 roku otrzymałem informację od salonu, że auto jest w Mszczonowie od 10.01.2023 roku i czekają na dostarczenie dokumentów do rejestracji auta. 19.01.2023 roku samochód był już podobno w salonie i dalej czekają na dokumenty do rejestracji. W aplikacji dalej jest Mszczonów. Pytanie czy naprawdę aż tak długo trwa dostarczenie dokumentów do rejestracji? Samą rejestracją w wydziale będzie zajmował się leasing, który nie otrzymał jeszcze wspomnianych dokumentów do rejestracji. U Was też tak to wyglądało?

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 20 Stycznia 2023, 12:50:28 »
Ja mam trochę inne pytanie. 12.01.2023 roku otrzymałem informację od salonu, że auto jest w Mszczonowie od 10.01.2023 roku i czekają na dostarczenie dokumentów do rejestracji auta. 19.01.2023 roku samochód był już podobno w salonie i dalej czekają na dokumenty do rejestracji. W aplikacji dalej jest Mszczonów. Pytanie czy naprawdę aż tak długo trwa dostarczenie dokumentów do rejestracji? Samą rejestracją w wydziale będzie zajmował się leasing, który nie otrzymał jeszcze wspomnianych dokumentów do rejestracji. U Was też tak to wyglądało?

Może nie spieszą się skoro termin odbioru masz do końca lutego…

U mnie wyglada to tak że też toyota leasing - wczoraj otrzymałem zaproszenie do salonu na podpisanie leasingu bo dokumenty już są - wczoraj rownież zostałem poproszony o wpłacenie opłaty wstępnej i wczoraj ją wykonałem. A w związku z tym że nie zakładam dodatkowego zabezpieczenia toyotowego które jest montowane w Mszczonowie to salon na auto nie musiał wystawiać zlecenia transportu… i potwierdzono mi że auto bedzie 24 w salonie, a szacowany odbiór to 25-26 styczeń. Tyle że ja od sierpnia czekam a planowany odbior pierwotnie miał byc Grudzień/Styczeń

Offline SeBa92

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 23 Stycznia 2023, 21:25:10 »
Próbował ktoś sprawdzić w trybie developerakim nr VIN?
Ja u siebie nie mogę  - poniżej wpis:

alias: "Corolla Cross"
associationDate: "2022-12-08T12:22:10.219Z"
brand: "TOYOTA"
isComplete: false
orderId: "2351874.001"
orderType: "open"
status: "open"
type: 1

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #98 dnia: 23 Stycznia 2023, 21:38:05 »
Witam

Coś się wyjaśniło?
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Rick

• Prawie Toyot
  • Samochód:: corolla cross
« Odpowiedź #99 dnia: 24 Stycznia 2023, 15:10:11 »
Jest stanowisko TDT

19 stycznia 2023 Homologacja

Komunikat w sprawie nowego wzoru świadectwa zgodności

Nowy wzór świadectwa zgodności, który stanie się obowiązującym od dnia 1 stycznia 2023 r. jest określony w treści rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) 2022/195 z dnia 11 lutego 2022 r. w sprawie zmiany i sprostowania rozporządzenia wykonawczego (UE) 2020/683 w odniesieniu do dokumentu informacyjnego, świadectw dopuszczenia pojazdu, arkusza wyników badań i świadectw zgodności w formie papierowej. Z tego względu należy podkreślić, iż dokumenty wydane po tej dacie muszą odpowiadać wzorowi właściwemu dla danej kategorii homologacyjnej oraz stopniowi kompletacji pojazdu określonemu w ww. rozporządzeniu. Z uwagi na fakt, iż dokumenty te będą trafiały do wydziałów komunikacji w procesie rejestracji pojazdu i powinny być tam weryfikowane także pod kątem zgodności z obowiązującym prawem unijnym, należy zapewnić stosowanie świadectw zgodności zgodnych z nowymi przepisami od dnia 1 stycznia 2023 r.

Toyota Central Europa przespała temat
podobno drukują nowe certyfikaty mój mam być podobno w czwartek u dilera w co wątpię jak do tej pory żadnego terminu nie dotrzymała ( moje auto stoi u diera) a ja czekam na dokumenty :(

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #100 dnia: 24 Stycznia 2023, 19:24:28 »
Nie wiem jak u was - ja biorę auto w leasing - rejestracja auta po stronie Toyoty. Dzisiaj zarejestrowali  w czwartek odbiór :)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #101 dnia: 24 Stycznia 2023, 19:34:12 »
Przy zakupie prywatnym sam załatwiasz rejestrację. Teoretycznie diler może zarejestrować za klienta ale nikt tego nie robi bo jest upierdliwe.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 24 Stycznia 2023, 19:36:53 »
Przy zakupie prywatnym sam załatwiasz rejestrację. Teoretycznie diler może zarejestrować za klienta ale nikt tego nie robi bo jest upierdliwe.
Ale niezależnie od tego czy załatwia to diler czy osoba prywatna i tak robi się to w wydziale komunikacji i teoretycznie te same dokumenty są potrzebne…

Wiec skoro diler może to i osoba prywatna powinna móc

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #103 dnia: 24 Stycznia 2023, 19:42:06 »
Ale niezależnie od tego czy załatwia to diler czy osoba prywatna i tak robi się to w wydziale komunikacji i teoretycznie te same dokumenty są potrzebne…

Wiec skoro diler może to i osoba prywatna powinna móc

Diler potrzebuje jeszcze upoważnienia.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #104 dnia: 25 Stycznia 2023, 11:00:21 »
U mnie była propozycja, że można zarejestrować przez ASO (ma swojego pośrednika i za odpłatnością można to zlecić). Ponieważ mam blisko do Wydziału Komunikacji i wolałem zrobić to sam, to nie skorzystałem.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl