Autor Wątek: Spalanie corolla cross 2.0 197 KM  (Przeczytany 27610 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Spalanie corolla cross 2.0 197 KM
« Odpowiedź #60 dnia: 04 Lutego 2023, 23:38:42 »
Dobra kończę, bo zaraz fanboy przyleci ze swoimi procedurami, wymogami wejścia na rynek UE i innymi pierdołami.
Trzeba być mega"muskiem"  żeby w dzisiejszych czasach nie widzieć światowych powiązań korporacyjnych/politycznych/finansowych mających wpływ na to co się dzieje na poszczególnych rynkach różnych branż przemysłu.
Na plus dynamika i zawieszenie, wygodne fotele�  oraz spalanie vs wielkośc samochodu. CC był swiadomym wyborem i absolutnie nie czuję żebym przesiadł sie o klasę nizej
No widzisz co użytkownik to inna opinia :-)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 04 Lutego 2023, 23:57:35 »
A nie mówiłem, że przyjdzie i będzie kontynuował „śmietnik” w temacie o spalaniu Corolli Cross, rozmawiamy już o powiązaniach korporacyjno/polityczno/finansowych :) grubo

Z drugiej strony miło poczytać, że brak otworu na narty w wersji przed liftem (zrobionym dwa lata od rozpoczęcia sprzedaży), wynika z powiązań korporacyjno/polityczno/finansowych Toyoty.
Napisz prościej UE zakazała :).
« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2023, 00:06:25 wysłana przez KubaCamry »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #62 dnia: 05 Lutego 2023, 17:24:48 »
Kuba - ja wiem, że samemu to i z malucha zrobisz monster'a, ale tu chyba nie o to kaman? Idę do cukierni po tort, a pani daje mi mąkę i cześć produktów mówiąc "resztę pan dokupi i sam upiecze" No sorry, ale "ja wysiadam" cytując klasyka. 

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #63 dnia: 05 Lutego 2023, 18:25:12 »
A nie mówiłem, że przyjdzie i będzie kontynuował „śmietnik” w temacie o spalaniu Corolli Cross
Wszystko ok. u Ciebie ? Jak ok.to gdzie tam masz coś o spalaniu ?

Na problemy z kręgosłupem polecałbym dobrego fizjoterapeutę.
Mam Camry, mam AA/AC (dzięki Klaudiuszowi). Hak jako uchwyt bagażnika jest dostępny, belki na dach też, jedynie tej dziury brakuje. Krytyka użytkowników i potencjalnych klientów okazała się skuteczna, po lifcie dziura na narty jest.

Z drugiej strony miło poczytać, że brak otworu na narty w wersji przed liftem (zrobionym dwa lata od rozpoczęcia sprzedaży), wynika z powiązań korporacyjno/polityczno/finansowych Toyoty.
Napisz prościej UE zakazała .

Włącz myślenie.

Jest jakiś plan na auto. Mają coś ułożone w setkach tysięcy sztuk. I skąd wiesz brak dziury przed liftem nie jest realizacją jakiś umów na daną część do liftu ? Skąd wiesz że nie jest to celowe działanie które przewiduje zmiany po lifcie żeby chociażby marketingowo to wyglądało ?
A skąd wiesz kiedy powstaje następca który może będzie miał dziurę z poprzedniego modelu ? A wiesz skąd pochodzi dana część w aucie ? Z jakiego kraju albo z jakiego rynku ?
Ty naprawdę jesteś tak ogarnięty motoryzacyjnie i to wszystko wiesz ?

Piejesz do starych tojot jak było to robione kiedyś ? Zawsze był pierwszy wypust a potem lift w którym coś poprawiano/dokładano. Nawet były małe lifty. 

I wtedy mieli w d...e chociażby silniki biorące olej bo i tak czekali na lift albo trzeszczące deski rozdzielcze bo na co czekali ? Na lift więc Twoja dziura na narty wydaje się śmieszna.

Co do spalania CC to proponuje śledzić stronkę :

https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1408506.html

Na tą chwile jest mało wyników bo CC dopiero się pokazała ale wydaje się rzetelna. 

Offline Peterka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Sierpnia 2023, 08:01:19 »
A ile pali Wam teraz latem CC? Interesuje zwłaszcza CC wersja AWD-i

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Sierpnia 2023, 14:29:25 »
4.4. Jazda miejska i podmiejska.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Sierpnia 2023, 16:31:46 »
A ile pali Wam teraz latem CC? Interesuje zwłaszcza CC wersja AWD-i

Moja z 15 000km przebiegu średnio ma 6,47L/100 mierzone spod dystrybutora.

Tylko ja zamiast nogi mam „cegłę” i raczej liberalnie podchodze do ograniczen predkosci.

I wiekszosc czasu używam trybu power moje spalanie po mieście aktualnie 5 do 6 litrów na 100

Średnio aktualnie mieszany styl jazdy pokazuje mo 5,8

Moja CC to wersja premier edyszyn ze szklanym dachem progami i AWD

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Sierpnia 2023, 21:40:25 »
Wypaliłem właśnie drugi bak paliwa. Średnie spalanie 4,0 / 100 km. Jeździłem delikatnie w trybie ECO dla sprawdzenia czy można jeździć tym autem oszczędnie. Nie przekraczając 80 na drogach podmiejskich można bez problemu wykręcić 3,5/100, ale to już dziadkowa jazda i grzech posiadając auto o mocy 197 KM.

Offline Peterka

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Sierpnia 2023, 10:21:13 »
Właśnie skończyłem testowanie CC w wersji FWD. Zrobiłem 220 km i zużycie z kompa wyszło 4,,6 l/100 km a z tankowania 4,4 l/100 km. Jazda po Lokalnych drogach, w górach Bielsko Busla Szczyrk Wisła i trochę ok 25-30 km po S z prędkością do 110 km/h. Chyba niezły wynik. Na codzień jeżdżę w Warszawie więc na codzień pi górach nie jeżdżę

Offline T.Wojtek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C. Cross PE
« Odpowiedź #69 dnia: 11 Września 2023, 15:17:01 »
LAtem w mieście to i 3,6 potrafi wyjść (z 43 km) w zakorkowanej Łodzi, byliśmy nią we Francji, na autostradach (w tym NIemcy) średnia nie przekroczyła 7,8l/100, napęd 2WD.
Przy okazji sprawdziłem, że jest ogranicznik na 180 ale GPS-owo, na liczniku było 190 km/h

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #70 dnia: 11 Listopada 2023, 16:31:45 »
Ja dzis jechalem do Łodzi i testowałem w obie strony przy różnych prędkościach.

148 (140 z gps) - 8.1l/100
140 - 7.7l/100
130 - 6.8l/100
125 - 6.1l/100

Ciekawe że zmniejszenie prędkości o 5km/h że 130 daje taka zmianę spalania.
Wydaje mi się że to kwestia tego że wtedy można wyłącznie na prądzie jechać.

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #71 dnia: 11 Listopada 2023, 17:30:35 »
U mnie w FWD:
95 km/h - 4,2 l
110 km/h - 5,2 l
120 km/h - 6,2 l
Do 130 km/h (czyli prędkości na większości zachodnich autostrad) auto bardzo oszczędne. Powyżej już trochę gorzej i znacznie głośniej.

Offline taaatooo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CC 2.0 FWD
« Odpowiedź #72 dnia: 14 Lutego 2024, 12:06:29 »
To i ja dorzucę swoje pięć groszy.
Listopad-luty, kilka tankowań, trasy głównie podmiejskie 80% / 20% miasto, jazda zgodnie z przepisami i ograniczeniami, nie idę na wynik.
Z pojedynczych tras, ze wskazania licznika wychodzi średnio poniżej 5.0 l/100 km, w zależności od warunków pogodowych od 4.8-4.9 l/100 km.
W międzyczasie trafiła się jedna większa trasa S’ką, gdzie średnia wyszła 6,2 l/100 km oraz jedna gonitwa do lekarza na spóźnioną wizytę przez co średnia z tego tankowania została lekko zakłócona :grin:
Obserwacja średniej w mieście potrafiła zejść do 3 l/100km i nie przekraczała 3.5 l/100km.
Reasumując średnia dotychczasowa ze wszystkich tankowań 5.1 l/100 km.
Powyższe przejeździłem na oponach zimowych z ustawionym trybem ECO / klima 21 C.

Co ciekawe ostatnie tankowanie zacząłem testować na trybie POWER, wyniki są bardzo obiecujące bo średnia z każdej trasy po kilku trasach oscyluje w okolicy 4.2 - 4.3 l/100km.
Nie mniej jednak zobaczymy co wyjdzie z przeliczenia po ponownych tankowaniach.
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2024, 12:10:10 wysłana przez taaatooo »

Offline Jedrek60

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #73 dnia: 18 Lutego 2024, 11:59:17 »
Witam wszystkich -
Właśnie się zapisałem do klubu.
dwa miesiące temu zacząłem przygodę z Toyotą Corollą Cross. Mój najlepszy wynik.... 4,0 l/100km. Trasa 20 km, 65% EV, średnia prędkość 55 km/h, temperatura zewnętrzna +9 C. Wersja FWD 197 KM.

Offline T.Wojtek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C. Cross PE
« Odpowiedź #74 dnia: 20 Lutego 2024, 11:30:42 »
To jest chyba pierwszy samochód z jakim mam do czynienia, który spala mniej niż w katalogu (odnoszę się do 5,5 l/100 km)
Podawanie rekordowych wyników raczej nie ma sensu, ja ostatnio na dystansie 44km miałem 1,9 l/100km przy ujemnej temperaturze, ale to był zjazd spod lodowca Tux, 1000m przewyższenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl