Autor Wątek: Śledzenie zamówienia  (Przeczytany 2510 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nicoppp

• Toyot Leżący
  • *
Śledzenie zamówienia
« dnia: 13 Grudnia 2022, 03:56:21 »
W jaki sposób śledzić zamówienie. Pytałem się handlowca z toyoty ale chyba nie wiedział o czym mówię p. Jakie dane potrzebuje wyciągnąć i gdzie je wykorzystać. Auto zamówione w czerwcu i już zbliża się jego czas . Z góry dzięki za podpowiedź krok po kroku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
Odp: Śledzenie zamówienia
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Grudnia 2022, 04:55:52 »
Ktoś z Toyoty musi wprowadzić Twoje zamówienie do aplikacji My Toyota. Niestety sprzedawcy często nie chcą tego robić, wymawiając się właśnie tym że nie wiedzą że tak można, albo że musi być VIN żeby go wprowadzić itp. Taka polityka. Nie mam pojęcia dlaczego, być może powodem jest duża niedokładność tej aplikacji (samochód wchodzi na produkcję po czym z niej znika, pojawia się w innym miejscu niż powinien itp). Być może jest to polityka niektórych dealerów, a nie Toyoty ogólnie. Ja po kilku kontaktach w tej sprawie dałem sobie spokój i czekam "w niewiedzy". Też powinna być produkowana w grudniu. Powodzenia.

Offline marcin_online

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Grudnia 2022, 08:40:32 »
Chyba to zależy od dealera. Ja zamawiając samochód od razu dostałem na e-mail link do śledzenia i możliwość zarejestrowania w aplikacji my toyota. Nie wiedziałem o takiej możliwości ale od razu zostałem prxez sprzedawcę poinformowany ze za chwile otrzymam dostęp. Byłem pozytywnie zaskoczony taka możliwością.

Offline maciej_ca

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 Hyb Exe`23
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Grudnia 2022, 09:02:27 »
Chyba to zależy od dealera. Ja zamawiając samochód od razu dostałem na e-mail link do śledzenia i możliwość zarejestrowania w aplikacji my toyota. Nie wiedziałem o takiej możliwości ale od razu zostałem prxez sprzedawcę poinformowany ze za chwile otrzymam dostęp. Byłem pozytywnie zaskoczony taka możliwością.

Mam dokłądnie takie same doświadczenia. Nawet nie wiedziałem, że jest możliwość śledzenia zamówienia w apce, poinformował mnie o tym sprzedawca.
Kilka dni po zamówieniu auta (zamówienie 30.04) dostałem sms-a (4.05) z info o możliwości śledzenia zamówienia. Widać, że wszystko zależy od dealera.

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Grudnia 2022, 11:26:16 »
Jak mówicie zależy od dealera. Jak zamawiałem Corolle to we Wrocławiu nie wiedzieli, nie umieli a później się zasłaniali że to zamówienie na firmę. Jak zamówiłem RAV4 w Szczecinie to tylko podałem maila na jaki mam utworzone konto w aplikacji i zanim wyszedłem z salonu po wszystkich formalnościach przy zamówieniu, już miałem widoczną zamówioną RAVke.
Toyota Rav4 2.5 Exe AWDi 8X8 Elite Blue MY23

Toyota Corolla 2.0 TS Exe + Vip + JBL
Zamówienie: 7.12.2021 -> Anulowanie zamówienia przez Toyote: 10.10.2022

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Grudnia 2022, 15:00:05 »
J/w I też Szczecin.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl