Autor Wątek: RAV4 - odtwarzanie muzyki  (Przeczytany 15698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: RAV4 - odtwarzanie muzyki
« Odpowiedź #45 dnia: 28 Stycznia 2023, 11:08:42 »
Przejściówki nie ale trzeba mieć iMac’a :), a ja taki applowski nie jestem

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Stycznia 2023, 14:56:44 »
Przejściówki nie ale trzeba mieć iMac’a :), a ja taki applowski nie jestem
Przecież ta instrukcja jest na windowsa.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Stycznia 2023, 17:39:32 »
Z tym, że dla większości to i tak "kicha" bo chcieli by zapewne podłączyć telefon z AA/CP oraz pendrive z muzyką, a tak się nie da.
A nie łatwiej zgrać pliki na telefon? Oczywiście na Apple utrudnione, ale też się da.
Ja w ogóle nie odtwarzam muzyki z plików, używam Spotify lub Tidala, a najczęściej słucham radia - lubię jak nie tylko coś gra ale i od czasu do czasu gada. ;)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #48 dnia: 29 Stycznia 2023, 12:35:56 »
I te reklamy o ciągłych problemach stref intymnych kobiet, trudno od nich uciec a już przed pełną godziną to istna kumulacja na wszystkich częstotliwościach. Ale tak jak Ty najczęściej jednak słucham radia :)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 29 Stycznia 2023, 15:13:22 »
I te reklamy o ciągłych problemach stref intymnych kobiet, trudno od nich uciec a już przed pełną godziną to istna kumulacja na wszystkich częstotliwościach. Ale tak jak Ty najczęściej jednak słucham radia :)
Jak ktoś słucha tylko i wyłącznie Spotify (mógłbym mieć auto bez FM, żeby nie płacić abonamentu) i raz na jakiś czas przejadę się autem bez android auto, to jestem na prawdę w szoku. Reklamy to jakieś 40% czasu na antenie. 20% to fakty i jakieś loteria, a dopiero reszta to muzyka. Wiadomo, mówimy o tych popularnych stacjach, a nie jakichś typowo pod dyskusje albo dany gatunek muzyki.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #50 dnia: 29 Stycznia 2023, 15:27:02 »
Nie no, grubo przesadziłeś. Reklamy to może 5%, a stosunek wiadomości do muzyki mocno zależny od stacji

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Stycznia 2023, 15:38:31 »
Nie no, grubo przesadziłeś. Reklamy to może 5%, a stosunek wiadomości do muzyki mocno zależny od stacji
Nie - liczyłem.
Przez 30 minut po pełnej godzinie (to było jakoś koło południa w weekend) leciały 3 piosenki, tak mniej więcej koło 4 minut każda. Najpierw były fakty, w których trakcie musiała być reklama "sponsora pogody", po czym po faktach poleciały że 2 reklamy i spiker zapowiedział muzykę. Blok faktów z reklamami to było 10minut. Tu fakt, dwie piosenki poleciały pod rząd, ale po 2 piosenkach była przerwa, gdzie najpierw była reklama, potem jakiś celebrycki mini news, reklama i kolejna piosenka, po której rodbywalo się losowanie nagrody. I tak zleciało do wpół do. Dalej już nie liczyłem. A to wszystko w najpopularniejszej stacji w Polsce.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #52 dnia: 04 Lutego 2023, 12:25:42 »
U mnie tuner FM też prawie "dziewiczy" jak już radio, to cyfrowe z apki (tak z 3% w stosunku do Tidal/Spotify.)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #53 dnia: 04 Lutego 2023, 14:56:19 »
5% czasu antenowego czyli 3 minuty na godzinę to reklamy??? O jakiej stacji mowa? W przypadku stacji komercyjnych typu RMF czy Radio-Zet same tylko bolki "przed pełną" i "przed pół do" to 8-9 minut reklam. Do tego jeszcze dwa bloki w międzyczasie to mamy już lekko licząc 15 minut reklam w ciągu godziny. Do tego jeszcze autopromocje swoich loterii i mamy spokojnie 20 minut reklamowego bełkotu na godzinę. Sytuacja zmienia się w nocy, reklam prawie w ogóle nie ma, muzyka w większości polska i dużo audycji "gadanych" żeby odpowiednie narzucone proporcje treści wyrobić.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #54 dnia: 04 Lutego 2023, 15:56:12 »
ktoś wie jak w tych nowych multimediach włączyć radio internetowe? jest taka zakładka, więc chętnie posłuchałbym 357 lub Nowy Świat bez CarPlay..
w ogóle, jaki jest limit transmisji tej wbudowanej karty? czy ona jest fizyczna?
« Ostatnia zmiana: 04 Lutego 2023, 15:58:07 wysłana przez compucar »

Offline rostomasz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #55 dnia: 15 Lipca 2024, 18:54:25 »
ktoś wie jak w tych nowych multimediach włączyć radio internetowe? jest taka zakładka, więc chętnie posłuchałbym 357 lub Nowy Świat bez CarPlay..
Tez mnie zastanawia co to radio internetowe jest i jak tego użyć. W instrukcji nie znalazłem wzmianki. Ktoś to ogarnął?

Offline Arnie

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #56 dnia: 15 Lipca 2024, 20:00:31 »
Tez mnie zastanawia co to radio internetowe jest i jak tego użyć
Jak słuchasz normalnej stacji radiowej i wychodzisz z zasięgu, to jeśli jest ona transmitowana w internecie to samoczynnie się na nią przełączy. Wygodne zwłaszcza w przypadku stacji lokalnych, nad morzem można słuchać lokalnych z np. Małopolski.
Nie da się ustawić stacji nadającej tylko w internecie (przynajmniej na obecnej wersji oprogramowania)

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #57 dnia: 15 Lipca 2024, 20:46:11 »
Dokładnie tak.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl