Autor Wątek: Android Auto bezprzewodowo? - RAV4 2023  (Przeczytany 25738 razy)

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
Odp: Android Auto bezprzewodowo? - RAV4 2023
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Stycznia 2023, 10:11:14 »
Nie ten wątek, ehhh.
Do usunięcia.
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2023, 10:19:38 wysłana przez OBI_FMJ_PL »
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline gogeta5

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2022
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Stycznia 2023, 10:19:35 »
to jest bez sensu ze AA jest po kablu a CP bezprzewodowo. Przeciez z tego co wiem te dwa systemy dzialaja na podobnej zasadzie, robia też to samo. Więc to prawdpodobnie wersja softu od Toyoty.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Stycznia 2023, 10:57:54 »
to jest bez sensu ze AA jest po kablu a CP bezprzewodowo. Przeciez z tego co wiem te dwa systemy dzialaja na podobnej zasadzie, robia też to samo. Więc to prawdpodobnie wersja softu od Toyoty.
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze (czyli Apple zapłaciło więcej). Telefon zmieniasz częściej niż samochód (przynajmniej teoretycznie) wtedy się zastanowisz czy nie kupić z CP  :grin:

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Stycznia 2023, 11:53:01 »
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze (czyli Apple zapłaciło więcej). Telefon zmieniasz częściej niż samochód (przynajmniej teoretycznie) wtedy się zastanowisz czy nie kupić z CP  :grin:
Bardziej chodzi o to, że Apple robi samo dla siebie na swój ściśle określony sprzęt a w Androidzie masz multum firm aplikujących - kłania się fragmentacja Androida.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Stycznia 2023, 15:38:11 »
Jaram się tym standardowym nagłośnieniem.
Bądźcie dobrej myśli Ci którym wycofano JBL albo po prostu go nie wzięli. Jest na prawdę fajnie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Stycznia 2023, 16:32:52 »
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze (czyli Apple zapłaciło więcej).
Jako ciekawostkę, mogę napisać, że nawigacja z systemu Apple wyświetla się u mnie na HUD,  a Google Maps niestety nie.

Offline norbilex

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V exe
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Stycznia 2023, 16:36:17 »
Bądźcie dobrej myśli Ci którym wycofano JBL albo po prostu go nie wzięli. Jest na prawdę fajnie.
No to ciekawe jak grają nowe multimedia z JBL? Raczej nie dane będzie sprawdzić w jakimś salonie. Ale podejrzewam, że i tak wyciszyć w nowym trzeba kabinę i bagażnik z klapą.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Stycznia 2023, 18:17:55 »

ktoś za chwile pomyśli ze jest wybitne, a nie jest. jest przyzwoite.
dziś zmieniałem opony, więc mialem chwile by przyjrzeć się ofercie. skandalicznie wykonana corolla cross kosztuje 186. mój rav4 z 23 roku 189. sprawy zmierzają w bardzo złym kierunku..

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Stycznia 2023, 19:52:50 »

Odsłuchaj nagranie z płyty w Lexusie ct200 rocznik np. 2013 roku z Mark Levinsonem, to zrozumiesz jak może grać doskonale Audio w budżetowym wozie :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Stycznia 2023, 20:10:34 »
Nie chcę sobie zbijać :D
Jest "akceptowalnie" w Rav.
Lepiej brzmi? :)

Odsłuchaj nagranie z płyty w Lexusie ct200 rocznik np. 2013 roku z Mark Levinsonem, to zrozumiesz jak może grać doskonale Audio w budżetowym wozie :)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Stycznia 2023, 20:18:38 »
Odsłuchaj nagranie z płyty w Lexusie ct200 rocznik np. 2013 roku z Mark Levinsonem, to zrozumiesz jak może grać doskonale Audio w budżetowym wozie
Bo ogólnie, o ile ja nie jestem fanem teori, że kiedyś były lepsze auta, o tyle, z generację na generację audio jest coraz słabsze. I to nie jest kwestia samego radia, czy wzmacniacza, tylko coraz gorszych głośników. Znajomy kiedyś wymieniał w starym clk głośniki na oryginalne bose - głośnik wyglądał tak jak obecnie górnopółkowe aftermarketowe głośniki (tzn. Był bardzo solidnie zbudowany). Ja wiem, że teraz jest kilka technologii, poprawiających wydajność głośników, ale o ile audio konsumenckie trzyma poziom, to głośniki aut są robione chyba z pergaminu.

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Maja 2023, 20:42:33 »
Od tygodnia mam Carlink AA bezprzewodowo , działa super , mapy , muzyka .
Od 3 lat męczyłem się z kabelkiem , RAV4 2,0 benzyna my 20 .
DZIĘKUJĘ za podpowiedź formułowiczom.
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Maja 2023, 17:43:11 »
jak ja bym chciał takie lekkie głośniki z pergaminu, byle było ich dużo oraz napędzał je dobrze zaprojektowany wzmacniacz. przecież te rozreklamowane, potrójnie lakierowane i z wielkimi magnesami, niczego pozytywnego nie wnoszą do szczegółowości dźwięku. dlaczego młodzi ludzie tak łatwo ulegają temu marketingowemu blekotowi wprost z sieci?

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Maja 2023, 17:57:51 »
Zapytaj młodych co to moc skuteczna, szczytowa, zniekształcenia THD i inne newralgiczne parametry. Gwarantuje że niewielu zna właściwe odpowiedzi a ich preferencje ukształtowała skuteczna reklama aniżeli dobry odsłuch audio
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 30 Maja 2023, 16:08:04 »
chyba masz racje. przeszedłem się niedawno po pewnym dużym markecie RTV. oferta jest spora, jednak nie ma tam niczego co generuje choćby przyzwoity dźwięk. dominują jakieś migające monofoniczne skrzynie, mikrowieze z państwa środka, a w dziale hifi haniebne amplitunery w klasie D, czyli z przetwornica napięcia zamiast zasilacza. głośniki również mocno lakierowane, dwudrożne oraz z magnesami znaczącej wielkości. kable aluminiowe barwione na kolor miedziany. młodzi ludzie nie maja nawet możliwości poobcowac z czymś bardziej przyzwoitym..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl